גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

גליון 466ראשיהפצה

המטבחון - צרכנות

עלי פילו ממולאים בעוף ושקדים
03/11/11, 12:41
פנחס ורבקה קופר

עלי פילו ממולאים בעוף ושקדים באדיבות השף אבי אביטן – 'נסיה' בצומתראם 

 

החומרים

  • למילוי: 12 עלי פילו,1 ק"גפרגיות חתוכות לקוביות, 250 גרם שקדים טבעיים, 250 גרם צימוקים, 5 בצלים גדוליםקצוצים
  • ל'סוכריות' גזר גמדי:1 ק"גגזר גמדי, 1 ק"גסוכר, 2 מקלות קינמון, חצי כוס תפוזים, 1 לימון פרוס, 4 כוכבי אניס, 6-7 יחידותציפורן
  • חופן עירית, לימון,סוכר, מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  • ל'סוכריות' הגזר: מבשלים יחד את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה עד שהרוטב מצטמצםומתקבלות 'סוכריות' גזר גמדי. מסירים מהאש.
  • מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שקדים, צימוקים ופרגיות. מטגנים מעט ומוסיפיםתיבול לפי הטעם: לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור, ומצננים.
  • לוקחים 3 עלי פילו, מניחים אחד על השני, כאשר מורחים שכבת שמן עדינה ביניהם,ומעל. חותכים אותם לרבעים, כשבכל אחד מהרבעים מניחים במרכז מהמילוי, סוגרים בסיבוב,ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, למשך 20 דקות או עד להזהבה.
  • בניית המנה: מניחים במרכז הצלחת 2 'רימוני' פילו, מוסיפים מצדם האחד מעט מ'סוכריות'הגזר ומצדם האחר, חופן עירית שטוגנה בשמן עמוק למספר שניות, ומפזרים מעל אבקת סוכרוקינמון.