גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

גליון 468ראשיהפצה

המטבחון - צרכנות

לזניה גבינות ואנטי פסטי
17/11/11, 02:20
פנחס ורבקה קופר

 

לזניה גבינות ואנטי פסטי באדיבות השף מוריס מונייר, מבעלי הקייטרינג החלבי 'מונייר פוד דיזיין'

החומרים

  • 500 גרם עלי לזניה יבשים
  • ליטר וחצי רוטב עגבניות חלק
  • 750 גרם גבינות מגורדות (קשקבאל, מוצרלה ופרמזן)
  • 1 חציל מוארך, קלוף, חתוך לטבעות בעובי 2 ס"מ, צלוי בתנור עם שמן זית, טימין ומלח גס
  • 3 יחידות פלפל אדום קלוי, קלוף
  • 20 עלי בזיליקום
  • 20 גרם עלי תרד ומנגולד מוקפצים בשום ושמן זית
  • 250 סמ"ק שמנת 42% שומן עם ביצה אחת, מעורבבים היטב

 

אופן ההכנה

  • בתבנית בגודל 35x25 ס"מ, מניחים שתי מצקות מרוטב העגבניות.
  • מסדרים מעל שכבה אחת של עלי לזניה.
  • מניחים מעל שכבה דקה מכל סוג של ירק.
  • יוצקים מעט מרוטב העגבניות, באופן שווה.
  • מפזרים מעל בנדיבות מהגבינות.
  • חוזרים על התהליך עד לבנייה של שלוש קומות.
  • מסיימים עם עלי לזניה ומעט רוטב עגבניות, באופן שווה.
  • יוצקים מעל את הרויאל (תערובת שמנת וביצה), באופן שווה.
  • אופים בתנור, בטמפרטורה של 170 מעלות, כ-40 דקות.
  • מקררים היטב במקרר.