בשבע 469: המטבחון

מרק בצל ים תיכוני עם יוגורט באדיבות ברק חורש, השף של 'טרה'

פנחס ורבקה קופר , כ"ז בחשון תשע"ב

מרק בצל ים תיכוני עם יוגורט באדיבות ברק חורש, השף של 'טרה' 

  • החומרים

חציל בינוני, קלוי, מקולף וקצוץ

שני גביעי 'יוגורטרה'

שלושה בצלים בינוניים, פרוסים

שתי כפות שטוחות אבקת מרק בטעם בצל

שתי כוסות יין לבן

ליטר וחצי מים

כף עלי זעתר טריים, קצוצים

רבע כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  • מטגנים בסיר את הבצל והשום, יחד עם השמן זית, עד לשקיפות.
  • מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים היטב במשך כדקה.
  • מוסיפים את היין ומערבבים היטב.
  • לאחר רתיחה מוסיפים את המים והתבלינים ומרתיחים שוב.
  • מוסיפים את החציל, היוגורט והזעתר, מערבבים היטב ומגישים.