בשבע 470: המטבחון

מרק קרם בטטה ודלעת עם מקלות לחם

פנחס ורבקה קופר , ה' בכסלו תשע"ב

 

מרק קרם בטטה ודלעת עם מקלות לחם באדיבות 'אלפרו' 

החומרים (ל-4 מנות) 

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1 שן שום כתושה

700 גרם דלעת טרייה, חתוכה גס

2 בטטות, קלופות וחתוכות גס

1.2 ליטר מים או ציר ירקות

כוס חלב סויה 'אלפרו לייט'

מלח ופלפל שחור

רכיבים למקלות הלחם: 3-4 פרוסות לחם (עדיף מיום האתמול), 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה

  • מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כמה דקות עד לריכוך.
  • מוסיפים את הדלעת והבטטה ומבשלים במשך כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את המים או ציר הירקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומרתיחים. מבשלים עוד כ-25 דקות עד שהדלעת והבטטה רכות מאוד.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את פרוסות הלחם לרצועות ומניחים בתבנית אפיה. מפזרים שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים כ-5 דקות עד הזהבה.

שופכים את חלב הסויה למרק ומעבירים הכל למעבד מזון. מערבבים עד לקבלת מרק חלק.

מחזירים לסיר ומחממים קלות עד להגשה.

יוצקים לקעריות ומגישים יחד עם מקלות הלחם.