בשבע 472: המטבחון

לביבות גזר ברוטב יוגורט שום-שמיר

פנחס קופר , י"ט בכסלו תשע"ב

 

לביבות גזר ברוטב יוגורט שום-שמיר

באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי – רשת 'מתוקה'

החומרים (ל-20 לביבות) 

4 גזרים מקולפים

1 בצל סגול קטן

2 כפות קמח

5 ביצים

כפית פפריקה מתוקה

כפית כורכום

כף כוסברה טרייה קצוצה

 

מרכיבים לרוטב: 100 מ"ל יוגורט טבעי, מלח, פלפל, שן שום קצוצה, כף גדושה שמיר קצוץ, כף שמן זית, מלפפון טרי מקולף ומגורד

 

הוראות הכנה

מגרדים את הגזרים בפומפייה.

חותכים את הבצל לקוביות קטנות.

מכניסים את כל הרכיבים לקערה ומערבבים.

מכינים לביבות מהתערובת.

מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס"מ, ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

מוציאים את הלטקס מהמחבת ומניחים על נייר סופג.

להכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל החומרים.

מגישים את הלביבות לצד קערית רוטב.