גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

גליון 473ראשיהפצה

המטבחון - צרכנות

ספינג' אגוזי מלך ווניל
22/12/11, 17:32
פנחס קופר

ספינג' אגוזי מלך ווניל באדיבות השף מיקי סויסה – מסעדת 'לונה' באשקלון  

החומרים (ל-25-30 יחידות)

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 וחצי ליטר מים פושרים
  • 50 גרם שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • רבע כוס שמן קנולה
  • גרגירים ממקל וניל
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

 

אופן ההכנה

  • הכניסו לקערה את הקמח, הסוכר והשמרים, והוסיפו את המים הפושרים.
  • לושו כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, דביק ודליל.
  • הוסיפו את האגוזים וגרגירי הווניל ולושו דקה נוספת .
  • הוסיפו את שמן הקנולה וקפלו את הבצק בעדינות כך שהשמן יעטוף את כולו.
  • כסו במגבת לחה והתפיחו כ-40 דקות.
  • חממו שמן לטיגון עמוק לחום של 160 מעלות.
  • הרטיבו מעט את הידיים, משכו כדור בצק קטן, ובעזרת האצבע צרו בו חור.
  • הכניסו לשמן ללא עיבוד נוסף וטגנו עד להזהבה.
  • תנו מכה קטנה לספינג', הפכו לצד השני וטגנו עד להזהבה.
  • להגשה: פזרו סוכר לבן מעל והגישו.