בשבע 475: המטבחון

מרק אפונה

פנחס קופר , י' בטבת תשע"ב

 

מרק אפונה באדיבות השף שלום גניש, מסעדת 'צ'מפיונס' – כפר המכביה

החומרים

  • חצי ק"ג אפונה יבשה, מושרת לילה במים פושרים
  • ליטר ציר עוף 1 ליטר (או ליטר מים עם כף אבקת מרק עוף)
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי, ללא עלים, קצוצים דק
  • ראש כוסברה, נקי מגבעולים, קצוץ
  • 2 עלי דפנה
  • כפית כורכום
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 כפות שמן סויה
  • מלח
  • פלפל

 

הוראות ההכנה

  • מטגנים בסיר עם שמן את הבצל, הסלרי והשום, עד לגוון זהוב.
  • מסננים את האפונה המושרת, שוטפים היטב, מוסיפים לתוך הסיר ומערבבים.
  • מוסיפים את הכורכום ואת עלי הדפנה ומערבבים.
  • מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה.
  • מנמיכים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומבשלים ללא מכסה על אש קטנה.
  • בודקים את האפונה אם היא רכה מספיק.
  • מסירים מהאש וטוחנים בעזרת מוט-בלנדר טחינה, עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מחזירים לבישול עד לסמיכות רצויה.
  • ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.