בשבע 477: המטבחון

מרק עגבניות ואורז

מיקי נר – שף ראשי חברת 'עידית' , כ"ד בטבת תשע"ב

החומרים

3 כפות שמן זית

בצל בינוני, קצוץ

2 שיני שום

100 גרם רסק עגבניות

3 עגבניות בשלות

גרירת מתפוז אחד

מיץ מתפוז אחד

כוס וחצי מרק עוף פרווה (ניתן להשתמש במים עם מעט אבקת מרק)

רבע כוס אורז מבושל

4 כפות וודקה או ערק (לא חובה)

מעט עלי נענע או בזיליקום קצוצים

כף סוכר

מלח

פלפל

אופן ההכנה

חממו שמן בסיר, הוסיפו בצל קצוץ וטגנו עד להזהבה. הוסיפו שיני שום כתושות והמשיכו בטיגון קל. הוסיפו רסק עגבניות, המשיכו בטיגון והמתיקו בסוכר. רסקו את העגבניות במעבד מזון והוסיפו לסיר יחד עם גרירת התפוז. צקו פנימה את מרק העוף יחד עם מיץ התפוז. הביאו לרתיחה ובשלו על להבה נמוכה כ-20 דקות. תבלו במלח ובפלפל. להגשה: הניחו בקערת מרק אורז מבושל, צקו סביבו וודקה או ערק וצקו מעל את המרק הרותח. קשטו בעלי נענע (במידה והוספנו ערק) או בזיליקום (למרק עם וודקה).