בשבע 478: משפחה וצרכנות

כיצד להכין כריכים מגוונים ומזינים

פינחס ורבקה קופר , ב' בשבט תשע"ב

כריכים בריאים

הכריך הינו תחליף לארוחות במהלך היום ולכן עליו להתבסס על מרכיבים מאבות המזון ולהיות עשיר בסיבים ובויטמינים. הכריך צריך להיות מורכב מפחמימות, חלבונים ושומנים. שילוב בין הפחמימות לשאר מרכיבי אבות המזון מונע ירידה מהירה של רמת הסוכר בדם, מבטיח אספקה קבועה יותר של אנרגיה ומאפשר תחושת שובע לאורך זמן. רצוי כי הכריך יהיה עשיר בסיבים תזונתיים, על כן כדאי להשתמש בלחם מקמח מלא, המכיל כמות כפולה של סיבים תזונתיים מזו שבלחם אחיד. בנוסף, הערך הגליקמי שלו גבוה יותר ולכן הוא משביע יותר לאורך זמן. מומלץ להשתמש בלחם שיפון ובלחם מחיטה טרום נבוטה, העשיר במינרלים וויטמינים, גם אם בוחרים להשתמש בלחם קל.  בכל מקרה עדיף לאכול כריך מלחם פרוס על פני כריך מפיתה, לחמנייה או ג'בטה. הללו מכפילות את כמות הקלוריות, משביעות פחות ועלולות לגרום עצירות. ככל שיש יותר חלבונים כך אנו שבעים יותר. גוונו את הגבינה או הביצה בנתחי חזה הודו, המכילים אחוזי שומן נמוכים, קציצות הודו וירק אפויות או טונה. בחרו ממרחים מזינים ובעלי ערך תזונתי גבוה כמו גבינות רכות וקשות 5% שומן, אבוקדו, טחינה, חומוס ביתי, פסטרמה לא מעובדת, טונה או פרוסת גבינה צהובה. ניתן פעם ביום להכין כריך מתוק עם ריבה או דבש ולהימנע ממרח שוקולד, המכיל אחוזי שומן גבוהים. תוספות של ירקות או עשבי תיבול, כמו כוסברה, נענע, נבטים ופיטריות, הופכות את הכריך למגוון ומעניין מבחינת המראה והטעם. כדי להימנע מכריך 'רטוב' ניתן להניח בין הלחם לבין המרכיבים הרכים (גבינה רכה, ממרחים וירקות לחים כגון עגבנייה), עלה חסה, מצע של נבטים או פרוסה של גבינה צהובה, עליהם תניחו את המרכיבים הרכים. אם הכנתם כריך חם, כדאי לארוז אותו בנייר פרגמנט, רדיד אלומיניום, או בניילון נצמד. בכל מקרה כדאי לשים את הכריך בקופסת פלסטיק קטנה, שתשמור על הצורה והטריות.

 

באדיבות אלונה אזאגי ירון, דיאטנית קלינית, רשת סטודיו C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שווה לדעת

=============================================================

רשת האופנה 'מימנה' – בגדים מעוצבים לנשים ונערות, יוצאת במבצע סוף עונה ענק של 1+1 חינם. בקולקציה חצאיות ג'ינס, סריגים ושמלות חגיגיות וליומיום במידות 36-48, בכל סניפי הרשת, עד גמר המלאי. לפרטים: 1599-500-266. 'טוב הארץ' מציעה לברך בט"ו בשבט על פירות מהודרים שנשתבחה בהן ארץ ישראל. החברה מחדשת עם מארז מפואר המכיל תאנים, צנצנת זיתים, תמר, רימון, צימוק ישראלי, עוגיות חיטה ושעורה, כשכל המוצרים מיבול תשע"ב וכל פרי נתון באריזה נפרדת. למארז מצורפת חוברת מהודרת עם סדר ט"ו בשבט. כשרות: מהודרת, הרב אפרתי. מחיר: 49 ש"ח. משקל: 1,400 גרם. לפרטים והזמנות: 02-5703099, www.tuv-haaretz.co.il. קונדיטוריית 'בן עמי' מציינת את ט"ו בשבט במגוון מוצרים חדשים מבוססי שקד. השף בן עמי ברתיני-שביט יצר סדרת מקרונים עדינים על בסיס שקדים טחונים ואבקת סוכר, לצד מבחר עוגות ומאפים מבוססי אגוזים, שקדים ופירות מיובשים, כמו פאי ט"ו בשבט, אינגליש קייק עם אגוזים וצימוקים, זר שמרים פירות יבשים ועוגיות תמרים. כשרות: למהדרין רבנות אור עקיבא ובד"צ בית יוסף. לפרטים: www.benami.co.il. לקראת ט"ו בשבט משיקה קונדיטוריית 'ביסקוטי' באמצעות השפית רוסלה יונה, קולקציית עוגות ועוגיות המשלבת פירות יבשים ופיצוחים, במגוון מאפים עשיר בטעמים וניחוחות בייתים, המיוצרים בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים ביותר. לדוגמה: פאי פיצוחים ואינגליש קייק גרנולה ותפוחים, עוגת סטיקי טופי-קרמל ותמרים לחה ועשירה, ועוגיות גרנולה. כשרות: בד"צ בית יוסף. לפרטים: 03-5704015/8. 'שטראוס' משיקה לראשונה בישראל מוצר מזון פונקציונאלי ייחודי מבית 'דנונה' העולמית: משקה יוגורט בטעמי הדרים עדין או תות, בתוספת פיטוסטרולים להורדת כולסטרול LDL בדם. המחיר למארז שישיית בקבוקי 100 מ"ל: 21.60 ש"ח. חברת VIVIAN האיטלקית מציגה את 'מטאטא לתמיד' – מטאטא סיליקון בפטנט עולמי מהפכני, המתאים לכל סוגי המשטחים: רצפות, שיש, גרניט, פרקט ושטיחים; סיבי הסיליקון גמישים, עמידים ואינם קורסים או מתעוותים; החשמל הסטטי מצמיד אל סיבי הסיליקון אבק, לכלוך ושיער בעלי חיים; המטאטא נשטף ומתנקה היטב במי ברז, והוא בעל להב סיליקון המשמש כמגב רצפה. המחיר: 99.90 ש"ח, כולל מוט ארוך, ברשת 'הום סנטר'. 'וולה קולסטון' Wella Koleston)) מחדשת עם מוצר מהפכני בתחום צביעת השיער הביתית: קצף צביעה המאפשר לצבוע את שיערך בקלות, ללא טפטופים ולכלוך, להשגת צבע שיער עשיר ואחיד ביותר, עד כ-8 שבועות עם 100% כיסוי שיער לבן. 'יד מרדכי' משיקה את סדרת 'דבש לילדים' בטעמי ממתק ייחודיים שילדים אוהבים: דבש בטעם תות, דבש בטעם וניל ודבש בר המשלב דבשים מעודנים בטעמם. הסדרה מוצעת בבקבוקים קטנים המעוצבים בשפת הילדים והם מצוידים בפקק למזיגה נוחה. המותג AXE מבית 'יוניליוור' מרחיב בניחוח Axe Excite עם דאודורנט סטיק המצטרף לבודי ספריי ולג'ל הרחצה. זהו דאודורנט אנטי-פרספירנט המעניק הגנה בפני זיעה לאורך זמן, והוא מוצע במיכל במשקל 76 גרם – הסטיק הרחב והגדול ביותר בישראל (35 ש"ח). 'בדין' מציע סדרת תרסיסים ריחניים למייבש הכביסה בשלושה ניחוחות מצוינים וברכות לאורך זמן: ניחוח ורוד, כחול ולבן. השימוש פשוט: בסיום הייבוש, מומלץ להתיז על הבגדים עד 10 ריסוסים ולהפעיל את המייבש ל-5 דקות נוספות בטמפרטורה נמוכה (500 מ"ל, 19 ש"ח). 'ויסוצקי' מרחיבה את סדרת The LEAVES COLLECTION ומשיקה טעם חדש: תערובת תה ירוק, תותי גוג'י סיניים, רימונים ופרי האסאי הברזילאי – פרי-על עשיר באנטיאוקסידנטים. 'אסם' משיקה את 'ביסלי יאללה' בצורת ריבועים בטעמי ברביקיו אמריקאי, חריף וטבעי, במרקם אוורירי, קליל ודקיק, השומר על מאפיינים קראנצ'יים מתובלים. 'מחלבות גד' משיקה את סדרת 'גד פרסקה' הכוללת 'ריקוטה פרסקה' ו'מוצרלה פרסקה'. מקור גבינות ה'פרסקה' (טרייה באיטלקית) באיטליה, כשלריקוטה טעם עשיר במרקם קרמי-שמנתי מעודן (9% שומן), והמוצרלה עשויה 100% חלב טרי ומגיעה עם נייר עיטוף השומר על לחות וטריות המוצר.