בשבע 479: המטבחון

עוף בבצלים, שזיפים ודבש

באדיבות השף איציק אביב , ט' בשבט תשע"ב

 

החומרים (ל-6 מנות) 

6 רבעי עוף טרי

חצי כוס שמן

חצי ק"ג בצל, פרוס דק

כף דבש

מלח

פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

250 גרם שזיפים מיובשים

100 גרם רסק עגבניות

 

אופן ההכנה

------------

חממו את השמן בסיר רחב וכבד. טגנו את רבעי העוף משני הצדדים עד להזהבה. הוציאו את העוף והכניסו לסיר את הבצלים. טגנו עד שיזהיבו, תוך בחישה מידי פעם. הוסיפו את הדבש וטגנו עוד שלוש דקות. החזירו את העוף לסיר ותבלו במלח, פלפל ובפפריקה. הוסיפו את השזיפים המיובשים. ערבבו את רסק העגבניות עם שתי כוסות מים. צקו לסיר, הביאו לרתיחה ובשלו מכוסה על אש קטנה כשעה וחצי. הסירו את מכסה הסיר והעבירו לתנור שחומם לחום גבוה (200 מעלות). אפו עד להשחמה, כ-20-30 דקות.

 

עוף בשזיפים ודבש 'טעמי הבית'