בשבע 480: המטבחון

תפוחים אפויים בנייר פרגמנט

באדיבות 'פירות בראשית' , ט"ז בשבט תשע"ב

החומרים

4 תפוחים טריים מזן 'פינק ליידי'

2 מקלות קינמון

מקל וניל

20 גרם ג'ינג'ר מסוכר (לא חובה)

50 גרם צימוקים בהירים

4 רצועות קליפות לימון

50 גרם אגוזי מלך

חצי כוס יין קינוח

 

אופן ההכנה

חותכים ארבעה ריבועים של נייר פרגמנט בגודל 30 ס"מ. חוצים את התפוחים ומרחיקים את הליבה והגרעינים. מניחים על כל נייר חצי תפוח. חוצים את מקל הווניל לאורכו, וכל חצי חותכים לשניים. חותכים את מקלות הקינמון לארבעה חלקים. מניחים ליד חצאי התפוחים חתיכת מקל וניל וחתיכת מקל קינמון. פורסים דק את הג'ינג'ר המסוכר ומערבבים עם הצימוקים, קליפת הלימון והאגוזים. מפזרים את התערובת על אחד מחצאי התפוח בכל מנה ומכסים בחצי השני. יוצרים מהניירות מעין שקיות. מניחים על תבנית אפייה ויוצקים לכל אחת רבע מכמות היין. בעזרת חוט סוגרים את הניירות עם התפוחים לחבילות קטנות. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, עד שהתפוחים רכים (ניתן לבדוק בעזרת מזלג). מגישים בתוך הנייר. 

 

תפו"א אפויים 'פירות בראשית'