בשבע 481: המטבחון

ספגטי בולונז עם טונה בפלפל חריף

שף סטפן – 'טונה סטארקיסט' , כ"ג בשבט תשע"ב

 

החומרים (ל-4 מנות)

500 גרם ספגטי

1 בצל

2 שיני שום קצוצות

1 גזר

ענף אחד של סלרי עלים

4 עגבניות גדולות

2 כוסות יין לבן

פטרוזיליה

כפית סוכר

2 כפות שמן

קופסת 'טונה סטארקיסט' עם פלפל חריף

2 סרדינים

כף גדושה תרכיז עגבניות

 

הוראות הכנה

--------------

טגנו את השום בשמן זית טיגון קצר. חתכו לקוביות קטנות את הבצל, הגזר והסלרי, וטגנו עד שהבצל מזהיב מעט. מזגו את היין הלבן וצמצמו את הנוזלים על אש גבוהה. הוסיפו את הטונה והסרדינים לשאר המרכיבים. חתכו ומעכו חלק מהעגבניות והוסיפו את תרכיז העגבניות. קצצו פטרוזיליה והוסיפו את הסוכר. בשלו כ-20 דקות. בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן בשפע של מים רותחים. סננו היטב, ערבבו עם הרוטב, והגישו מיד.