בשבע 482: המטבחון

עוגות שוקולד חמות אישיות

פנחס ורבקה קופר , ל' בשבט תשע"ב

מתוך הספר 'טעמים ישראלים' – מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות 'רימונים' – השף ארז עמוס, שף קונדיטור ורכז מגמת קונדיטאות, מכללת 'רימונים'

 

החומרים (ל-6 מנות)

200 גרם שוקולד מריר

130 גרם מרגרינה או חמאה

4 ביצים

חצי כוס סוכר + כף סוכר

כוס קמח + כף קמח

כף ברנדי

 

אופן ההכנה

·         המיסו יחד את השוקולד והחמאה או המרגרינה בעזרת אמבט מים חמים.

·         טרפו במטרפה ידנית את הביצים והסוכר.

·         הוסיפו את תערובת השוקולד לתערובת הביצים בערבוב מהיר.

·         הוסיפו את הקמח וערבבו.

·         הוסיפו את הברנדי וערבבו.

·         שמנו במעט מרגרינה או חמאה שש יחידות 'קוקוטים' (תבניות חד פעמיות קטנות אישיות).

·         צקו את התערובת לתוך ה'קוקוטים' (לא עד הסוף, כיוון שהתערובת תופחת).

·         אפו בחום של 180 מעלות כ-10 דקות בתנור שחומם מראש, כך שהעוגה תישאר רכה מבפנים.

·         להגשה: הפכו את העוגה לצלחת כשהיא חמה, הניחו כדור גלידת וניל ליד, ופזרו אבקת סוכר. ניתן לעטר בסירופ שוקולד.