בשבע 483: המטבחון

אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים

מירי ארזי מרשת 'מתוקה' , ז' באדר תשע"ב

 

החומרים (לכ-50 אוזני המן)

לבצק: 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות, חצי כוס אבקת סוכר, 1 חלמון, 1 ביצה, 2 וחצי כוסות קמח לבן, כף קינמון, חצי כוס אגוזי מלך שלמים לקישוט

 

למילוי: חצי ק"ג ממרח תמרים, חצי כוס אגוזי מלך קצוצים, חצי כוס ריבת 'פובידול'

 

אופן ההכנה

להכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצים וקינמון ומעבדים עד היווצרות בצק. יש להיזהר מערבוב יתר. עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה. מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה. להכנת המילוי: מערבבים בקערה מחית תמרים וריבת 'פובידול' עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את האגוזים. מחממים תנור ל-170 מעלות. מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים, מזלפים את מילוי התמרים, ומקשטים כל אוזן עם אגוז שלם. סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים כ-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.