בשבע 486: המטבחון

קרם ברולה

השף עומר נחום , כ"ח באדר תשע"ב

 

החומרים

חצי ליטר שמנת מתוקה

רבע מקל וניל

חצי כוס סוכר לבן

5 חלמונים

מעט סוכר חום

 

אופן ההכנה

חממו תנור ל-140 מעלות. חצו את מקל הווניל לאורכו והוציאו את הגרגרים. חממו את השמנת עם רבע כוס סוכר לבן וגרגרי מקל הווניל. טרפו את החלמונים בקערה נפרדת עם רבע כוס סוכר לבן. צקו את השמנת בזילוף עדין אל החלמונים תוך כדי ערבוב. סננו את התערובת וצקו לכלים מתאימים. הניחו את כל הכלים בתבנית גדולה והכניסו לתנור. מלאו בתבנית הגדולה מים עד לחצי גובה הכלים. אפו כ-30 דקות וצננו היטב. לפני ההגשה פזרו מעט סוכר חום מעל הקרם.