בשבע 487: מטבחון

לברק שלם אפוי על מלח גס ותערובת עשבי תיבול

השף מיקי סויסה , ו' בניסן תשע"ב

 

החומרים (ל-4 מנות)

4 יחידות דג לברק טרי

2 גמבה חתוכות לקוביות קטנות מאוד

צרור פטרוזיליה

חופן כוסברה קצוצה

כוס שמן זית

חצי כוס יין לבן

5 שיני שום שלמות

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

בתוך קערה מערבבים את הגמבה, השום, הפטרוזיליה והכוסברה. מוסיפים את היין הלבן ושמן הזית. מתבלים במעט מלח ובפלפל שחור גרוס ומעבירים למקרר למשך לילה. חורצים בבשר הדג פסים לאורכו, ומפזרים מעל מתערובת הירקות. מפזרים מלח גס בכלי חסין חום, ומכניסים את הדג לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות. מגישים עם המלח הגס הנמצא מתחת לדג.