בשבע 488: המטבחון

פורל משפחתי בארטישוק ירושלמי ושומר טרי

חוות 'דגי הדן' , י"ג בניסן תשע"ב

 

החומרים (ל-4 מנות)

1 פורל משפחתי טרי ונקי

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים ברוחב 1 ס"מ

3 יחידות שומר טרי פרוס

מיץ מלימון שלם

חצי ראש שום פרוס לפרוסות דקות

רבע צרור כוסברה קצוצה גס

רבע כוס שמן זית איכותי

מלח

מעט כמון

 

אופן ההכנה

שוטפים את הדגים ומיבשים. חורצים בכל צד של הדג 3 פסים בעומק של חצי ס"מ ומניחים בצד. מטגנים בסיר בשמן הזית את פרוסות השום כ-2 דקות. מוסיפים את הארטישוק והשומר ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים כ-10 דקות. מתבלים בכמון ובמלח, טועמים ומשפרים טעם. מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה. מעבירים את התבשיל לתבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות ומניחים את הדג על התבשיל. אופים בחום של 175 מעלות כ-25 דקות תוך כדי מזיגת הנוזלים על הדג.