בשבע 490: עצמאות בצלחת

לקראת ה"על האש" ביום העצמאות

פינחס ורבקה קופר , ד' באייר תשע"ב

ביום עצמאות אנו מוזמנים למפגשי 'על האש' ועומדים מול שפע בשרים, סלטים, קינוחים ופיצוחים. הנה מספר המלצות להנאה מהארוחה ולהימנעות מתחושת כבדות ורגשי אשמה. אל תוותרו על הפיתה. הפחמימות, תפקידן לספק שובע ולשדר למוח שמספיק לנו. החלבון (הבשר) נותן לנו שובע עד הארוחה הבאה. לכן, כשאנו מוותרים על תוספת האורז, הפיתה או תפוח האדמה, קשה לנו יותר לשבוע ואנו אוכלים יותר בשר – עוד שישליק, עוד שיפוד, עוד סטייק עוד קבב... ובעצם אוכלים כמות הרבה יותר גדולה ממה שהיינו אוכלים אם היינו משלבים פחמימה. שלבו במידה פיתה או 6-8 כפות תוספת ותראו שלא תצטרכו כל כך הרבה מהבשר. מומלץ לבחור בשרים רזים. בין נתחי הבקר הרזה נמצאים הפילה, הסינטה, הכתף והשייטל. בין נתחי העוף, החזה הוא הרזה ביותר ובשאר החלקים רצוי להסיר את העור מאחר שהוא מכיל כמות גבוהה של שומן רווי המזיק לכלי הדם. אל תגיעו רעבים לארוחה. אכלו מסודר באותו היום, ארוחת בוקר, ארוחת ביניים קטנה ונסו להגיע רגועים למנגל, כך קצב האכילה ירד ותרגישו שובע מהר יותר. שלבו שיפודי ירקות. בירקות יש נוגדי חמצון המנטרלים את הרעלים שבבשר, סיבים שתורמים לשובע ושלל ויטמינים ומינרלים. אכילה בישיבה מספקת יותר וגורמת לנו לשבוע יותר מאשר אכילה בעמידה. סדר הגשת הבשרים לא תמיד תואם את העדפותינו וכשאנו רעבים מאוד, נאכל את מה שיגישו ונתמלא. נסו לברר מראש אילו בשרים יש ולחכות לחלקים האהובים עליכם. הטחינה בריאה מאוד, אולם מכילה שומן רב ועלולה להכביד. שלבו את הסלטים הללו במידה. כמה בשר מומלץ לאכול? מנת בשר לאישה: כ-100-150 גרם ומנת בשר לגבר: כ-150-200 גרם. את הקינוחים הגישו במנות אישיות. שימו לב לתחושות הבטן. חלקו ביניכם את מנות הבשר והשאירו מקום לנגלה הבאה. כשיש מולנו שפע אנו נוטים לאכול יותר, בלי לשים לב ולהתמלא. נסו לעשות הפסקות ולעצור כשאתם שבעים.

 

באדיבות אורנית יונה – תזונאית קלינית B.Sc ברשת סטודיוC , סניף רמת גן

 

שווה לדעת

חברתVIVIAN  איטליה, מציגה חידוש בתחום כלי הניקיון: מגב רצפה חד להב מסיליקון, כולל מוט ארוך, המנגב ומבריק את הרצפה ביעילות וביסודיות. השימוש במגב קל המשקל, נעשה בלחץ מינימלי ואינו מעייף את המשתמש. הלהב הגמיש אינו סופג מים ואינו מתבלה בקור, חום ובחשיפה לשמש (49.90 ש"ח). 'הרבלייף' משיקה מרק עגבניות ים תיכוני, עשיר בערכים תזונתיים לתחושת שובע לאורך זמן. המרק מכיל פי 8 חלבונים ממרק עגבניות רגיל, והוא עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגד חמצון המסייעים לבקרת משקל. המארז בכשרות חלבית, מכיל 21 מנות העשויות מ-40 עגבניות (184.70 ש"ח). חברת ההלבשה התחתונה 'פמינה' מציגה קולקציה הכוללת צבעי פסטל, גווני ניוד ופודרה, תחרות ודוגמאות פרחוניות. להשיג ברשתות: 'המשביר לצרכן', O&H, 'אפרודיטה', 'לודג'יה רוטקס', 'דונה ויקטוריה', סלון 'את' ובחנויות ההלבשה התחתונה המובחרות. 'מי עדן' בשיתוף 'דיסני ישראל', משיקה בקבוקי 'מי עדן בייבי' בעיצוב פו הדב וחברים (מארז שישייה, 12 ש"ח). 'טבעול' משיקה 'שניצל תירס' ללא גלוטן, בטעם עשיר, ללא צבעי מאכל מלאכותיים, ללא שומן טרנס וללא חומרים משמרים. כשרות: בד"צ מחזיקי הדת בעלזא (29.90 ש"ח). חברת Seine הסינית, נכנסת לשוק המדפסות עם המותג 'פנטום'. מחירי מדפסות הלייזר של החברה זולות בכ-20% ועלות התפעול הכוללת שלהם זולה ב-20%-30% לעומת מדפסות מקבילות. יתרונות עיקריים: עומס עבודה מוגבר, חיי מכונה ארוכים יותר, פשטות בהפעלה, חסכונית, ידידותית לסביבה ואחריות מקיפה של 3 שנים. 'ג'פניקה' – רשת מסעדות הסושי בר, מרעננת תפריט ומוסיפה מנות סושי חדשות, מציגה מעדנים מהמטבח האסייתי ומפנקת בקומבינציות חדשות, עם מניפת טעמים ושילובים יצירתיים המעוררים השראה קולינארית. על המנות החדשות חתום שף הרשת דרור שושן. יש לבדוק כשרות כל סניף. לפרטים: 3636*, ובאתר הרשת: www.japanika.net. מותג הקוסמטיקה 'ג'ייד' משיק את IDYLLIC SENSUAL LIPSTICK – סדרת שפתונים ב-15 גוונים, לטיפוח אופטימלי עם פיגמנט צבע טהור, בנוסחה ייחודית המשלבת אנטי אייג'ינג המסייעת במיצוק השפתיים (109.90 ש"ח). 'קודקוד' מרחיבה את סדרת 'על הדרך' – משחקי נשיאה קלאסיים ואהובים בגרסה מגנטית ובאריזה קומפקטית. בין החדשים שראו אור: 'ריברסי' – משחק אסטרטגיה קלאסי, לפיתוח חשיבה ותכנון מהלכים; 'מחשבת' – משחק חשיבה קלאסי, לשחקן יחיד; 'אובנגו' – משחק מבריק של מהירות מחשבה ותפיסה מרחבית (59 ש"ח). רשת 'מגה' משיקה סדרת סלטי פרימיום מצוננים תחת המותג הפרטי 'מגה' (בייצור בלעדי של 'מעדני מיקי'), הכוללת: חומוס, חומוס צנובר, טחינה לבנה, חציל על האש, חציל על האש במיונז, כרוב אדום, מטבוחה, סלט טורקי וחציל תאילנדי (400-500 גרם, 10-13 ש"ח). 'מטרנה' מחדשת עם 'מטרנה לילה טוב' קורנפלור במראה חדש ובמרקם משופר – תחליף חלב המאפשר לתינוק, מגיל 4 חודשים, שנת לילה רצופה ורגועה בזכות תחושת שובע לאורך זמן, הודות להרכב ייחודי של פחמימות המתפרקות לאט. (400 גרם, 36 ש"ח).