בשבע 490: המטבחון

שיפודי פרגיות וירקות בסומק ובצל

השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf , ד' באייר תשע"ב

 

החומרים (ל-6 מנות)  

6 יחידות ירכי עוף ללא עצמות חתוכות ל-6 קוביות

6 עגבניות שרי

בצל סגול חתוך לקוביות

פלפל חריף אדום חתוך לפרוסות

6 קוביות חזה אווז מעושן

6 כפיות שמן זית

כפית חומץ

כפית סומק

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה

משפדים את העוף על שיפוד ברזל, תוך שילוב עגבניות, פלפל ובצל, כשבאמצע השיפוד משלבים ביניהם את חזה האווז. בקערית קטנה מכינים מרינדה של סומק, שמן זית, חומץ, מלח ופלפל לפי הטעם. את השיפודים משרים במרינדה למשך לפחות 30 דקות, במקרר. במחבת פסים חמה או על גריל פחמים, צולים את שיפודי הפרגיות. מומלץ להגיש עם סלט טבולה או סלט עגבניות פיקנטי.