בשבע 491: המטבחון

פיתות ביתיות על מחבת

ארז קומרובסקי ל'סוגת' , י"א באייר תשע"ב

 

החומרים (ל-20 פיתות)

1 ק"ג קמח רב תכליתי 'סוגת'

40 גרם שמרים טריים

כף סוכר 'דמררה'

3 ו-3/4 כוסות מים מינרליים

כף מלח ים עדין

 

אופן ההכנה

·        שמים את הקמח בקערה גדולה ומפוררים לתוכו את השמרים.

·        מוסיפים את הסוכר והמים ולשים מספר דקות.

·        מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש ואחיד.

·        מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד).

·        מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

·        מחלקים את הבצק ל-20 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח.

·        מכסים ומתפיחים כ-15 דקות נוספות.

·        מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 20-15 ס"מ ובעובי כחצי ס"מ.

·        מניחים מחבת בעלת תחתית עבה הפוכה על להבה בינונית-גבוהה.

·        כשהמחבת חמה, מניחים עליה עיגול בצק אחד וממתינים עד שנוצרות בועות קטנות.

·        הופכים וממשיכים בקלייה עוד כדקה.

·        מניחים את הפיתה בצד ומכסים במגבת.

·        ממשיכים לקלות כך את כל הפיתות.

·        שומרים אותן מתחת למגבת ומגישים מיד.