בשבע 493: המטבחון

מאפה בצק פילאס בזוקיני וקוטג'

חוברת המתכונים של 'תנובה' , כ"ה באייר תשע"ב

 

החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)

לקלתית: 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי, מופשר

למלית: 50 גרם חמאה, 5 זוקיני (קישואים) פרוסים, 500 גרם גבינת קוטג' 5%, 250 גרם גבינת 'כנען' 5% לבישול ואפייה מסדרת 'השף הלבן', 2 גביעי שמנת חמוצה 9%, 100 גרם גבינת 'ירושלים' 28% מגוררת, 2 ביצים טרופות, 3 כפות קמח

 

אופן ההכנה

·                     מחממים את התנור לחום בינוני של 170 מעלות.

·                     ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את פרוסות הזוקיני משני הצדדים, עד הזהבה. מניחים בצד.

·                     מערבבים את כל שאר מרכיבי המלית.

·                     מרפדים את התחתית ודפנות התבנית בבצק, כך שיכסה את כל גובה הדפנות, עד שולי התבנית.

·                     מהדקים היטב.

·                     יוצקים את המלית לקלתית ומסדרים את הקישואים במעגלים מעליה.

·                     אופים 40-50 דקות, עד הזהבה.

·                     מצננים מעט ומגישים.