בשבע 496: המטבחון

פילה סלמון בעשבי תיבול על מצע פירה אפונה

השף פליקס בלשקובסקי – , י"ז בסיון תשע"ב

החומרים (ל-4 מנות)

800 גרם פילה סלמון נקי

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי כוס מיץ לימון

חצי כוס שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל שחור טחון

4 תפוחי אדמה גדולים

2 כוסות אפונה ירוקה קפואה

 

אופן ההכנה

מניחים בכלי עמוק פטרוזיליה, כוסברה, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה. פורסים את פילה הסלמון ל-4 פרוסות שוות ומטבלים בתערובת עשבי התיבול. מקלפים את תפוחי האדמה, מניחים בסיר עמוק וממלאים מים. מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים כ-3 דקות. מסננים ומועכים את התערובת לפירה, מתבלים עם מלח ופלפל. מכניסים את פילה הסלמון לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-12 דקות. מניחים את פילה הסלמון על הפירה. מומלץ להגיש עם לימון.