בשבע 503: המטבחון

סלט עדשים, בולגרית וכמון

השף אבישי בדור ל'תנובה שף' , ז' באב תשע"ב

החומרים

* 800 גרם עדשים שחורות מבושלות * 400 גרם גבינה בולגרית 16% מסדרת 'פיראוס' מפורקת לחתיכות גדולות * 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים * בצל סגול בינוני קצוץ * 200 מ"ל יוגורט 4.5% שומן * צרור פטרוזיליה קצוצה * צרור נענע קצוצה * 300 גרם חסה משי * 300 גרם מיקס עלי בייבי * שמן זית * מיץ לימון * כמון

 

אופן ההכנה

בישול העדשים: * משרים את העדשים כשעה במים קרים. * מסננים ומכניסים לסיר עם כמות כפולה של מים קרים. * מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה, לבישול של כ-30 דקות, עד שהעדשים רכות.

בסיס הסלט: * בתוך קערת הגשה מניחים את החסה, מיקס עלי הבייבי ועגבניות השרי. *מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים היטב.

הרכבת הסלט: * בתוך קערה נפרדת מניחים את העדשים, הגבינה הבולגרית, הפטרוזיליה, הנענע והבצל הסגול. * מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון. * מניחים את תערובת העדשים על בסיס הסלט. * מומלץ להגיש בליווי יוגורט קר.