בשבע 505: המטבחון

סלט פלפלים וגזר

פנחס ורבקה קופר , כ"א באב תשע"ב

החומרים

* 100 גרם שקדים טריים, קלופים וחצויים * 6 גזרים, קלופים, חתוכים לרצועות דקות * 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות * 2 פלפלים ירוקים כהים, חתוכים לרצועות דקות * פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות

לרוטב: * 6 כפות קטשופ * 5-4 כפות רוטב סויה * 4 כפות חומץ * כף סוכר * מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה

להכנת הרוטב: * ערבבו היטב את כל מרכיביו. * טגנו את השקדים בסיר שטוח עם 5 כפות שמן, עד לצבע חום בהיר. * הוציאו מהמחבת והניחו על נייר מגבת לספיגת עודפי שומן.

* באותו השמן שבסיר, הקפיצו וערבבו כל הזמן את הפלפלים והגזרים במשך 10 דקות. * הוציאו לקערה וקררו לטמפרטורת החדר. * כשהסלט קר הוסיפו את הרוטב, ערבבו ושמרו במקרר. * הוסיפו את השקדים לסלט בסמוך להגשה.