בשבע 506: המטבחון

בורקס טורקי

באדיבות 'פיראוס' של 'תנובה' , כ"ח באב תשע"ב

החומרים (לכ-30 יחידות)

לבצק: * 4 כוסות קמח * חצי כוס פתיתי גבינת פרמזן 'השף הלבן' * חצי כוס מים * חצי כוס שמן * 200 גרם חמאה רכה * קורט מלח

למילוי: * תפוח אדמה בינוני מקולף ומבושל * חצי ביצה * 240 גרם גבינת עיזים למריחה 5% 'פיראוס' * רבע כוס גבינה בולגרית 'פיראוס' מפוררת * רבע כוס פתיתי גבינת פרמזן 'השף הלבן' * רבע כוס פתיתי גבינת 'עמק למאפים השף הלבן'

לקישוט: * פרג

אופן ההכנה

להכנת הבצק: * ערבבו בעזרת וו גיטרה קמח, מים, שמן וחמאה. * כשהבצק מתחיל להתאחד, הוסיפו פתיתי פרמזן וערבבו עד לקבלת בצק אחיד. * כסו את הבצק בניילון נצמד, ותנו לו לנוח במקרר כשעה.

להכנת המילוי: * הכינו פירה מתפוח האדמה, הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו היטב.

* לאחרי שהבצק נח במקרר, רדדו את הבצק לעלה. * בעזרת כוס או חותכן עוגיות קרצו עיגולים בקוטר 8 ס"מ. * שימו ככפית מהמילוי במרכז כל עיגול, קפלו לחצי והדקו היטב. * הברישו בביצה ופזרו פרג מעל. * אפו כ-30 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהבורקסים זהובים.