בשבע 508: המטבחון

בצלים סגולים בחמאה, תימין ומלח

באדיבות מותג 'מלח הארץ', , י"ב באלול תשע"ב

חומרים 

* 6 בצלים סגולים בינוניים

* 150 גרם חמאה צהובה

* כפית מלח גס – מלח 'הים האדום' של 'מלח הארץ'

* מעט פלפל שחור

* חופן תימין טרי

* 4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

* מסירים מהבצלים את הקליפה וקוטמים את הקצה התחתון שלהם על מנת ליצור בסיס שטוח ויציב.

* בעזרת סכין חדה, חותכים איקס (X) בחלקו העליון של כל בצל.

* מכניסים לתוך ה-X של כל בצל חמאה ותימין ומפזרים מעל הכל מלח גס, פלפל שחור ושמן זית.

* מניחים את הבצלים בתבנית וצולים במשך כשעה בתנור.

* המלצות השפית: לאחר שמוציאים מהתנור, אפשר לצקת כף סילאן מעל הבצלים.

* מומלץ להגיש כמנה ראשונה בארוחה חלבית או כתוספת לדגים.