בשבע 509: המטבחון

פילה דג פורל בסיידר תפוחים

'חוות דגי הדן', השף יניב פרטוש , י"ט באלול תשע"ב

 

החומרים (ל-8 מנות)  

* 8 נתחי פילה פורל * בצל בינוני חתוך לקוביות * 3 כפות ליקר או ברנדי איכותי * פחית סיידר תפוחים צלול * 2 כפות קורנפלור מעורבבים עם רבע כוס מים לבלילה אחידה * 2 כפות שמן * 2 כפות דבש * מלח * פלפל

להגשה: * תפוח עץ גרנד חתוך לפרוסות * חצי כוס גרעיני רימונים * רבע כוס פיסטוקים קלויים קצוצים

 

אופן ההכנה

* ממליחים ומפלפלים את פילה הפורל.

* מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הפילה קלות משני צידיו. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

* באותה מחבת מאדים את קוביות הבצל כ-3-2 דקות.

* מוסיפים ליקר או ברנדי ואת סיידר התפוחים, מרתיחים ומתבלים במלח ודבש.

* מחזירים את פילה הפורל למחבת ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

* מצרפים את בלילת הקורנפלור וכשהרוטב מסמיך מורידים מהאש.

* להגשה: מניחים פילט של פורל במרכז הצלחת, יוצקים מסביב מעט מהרוטב ומקשטים בפרוסות תפוח, גרעיני רימונים ופיסטוק.