בשבע 510: המטבחון

עוגת תפוחים ושקדים חגיגית

באדיבות 'השף הלבן' , כ"ו באלול תשע"ב

 

החומרים (ל-8 מנות)

* 300 גרם בצק פריך למאפים מתוקים 'מעדנות' * 5 תפוחים מזן 'גראנד סמית' * קלופים וחתוכים לקוביות קטנות * 5 כפות סוכר חום * כפית קינמון * *50 גרם 'מחמאה' * חצי כף קורנפלור * 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים * חצי כף סוכר * חלבון מביצה אחת

 

אופן ההכנה

* אפו את הבצק על מגש אפייה, בטמפרטורה של 160 מעלות כ-15 דקות עד הזהבה קלה.

* הוציאו מהתנור, חרצו את הבצק עם 8 רינגים בקוטר 5 ס"מ והעבירו את עיגולי הבצק החתוך והרינגים למגש אחר.

* בשלו את התפוחים עם הסוכר החום והקינמון על אש בינונית, כ-15 דקות תוך כדי ערבוב. כשהתפוחים רכים ומקבלים גוון זהוב, הוסיפו 'מחמאה' והמשיכו לערבב עד שהרוטב מסמיך מעט. הורידו מהאש והוסיפו קורנפלור. חלקו את התערובת בין 8 הרינגים ודחסו בעזרת כפית.

* ערבבו את השקדים עם חצי כף הסוכר והחלבון. הניחו שכבה דקה של שקדים מעל התפוחים והדקו היטב.

* אפו כ-20 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהשקדים מקבלים צבע זהוב.

* כשהרינג עדיין חם, העבירו סכין בזהירות מסביב והסירו אותו.

* במקום להכין יחידות אישיות ניתן להכין את העוגה בתבנית אחת גדולה.