בשבע 511: כאן מבשלים בכיף

טיפים למניעת כאבי ברכיים וגב בעת עבודות המטבח

פינחס ורבקה קופר , ד' בתשרי תשע"ג

* ארגנו את סביבת העבודה, המצרכים והמכשירים הנחוצים מבעוד מועד בכדי למנוע התרוצצות מארון לארון.

* בזמן עמידה ממושכת במטבח, העבירו את המשקל מרגל לרגל. ניתן לשים שרפרף קטן ולהניח לסירוגין כל רגל בנפרד בזמן העבודה.

* בזמן שטיפת כלים או עמידה מעל הכיור, מומלץ לפתוח את הארון שמתחת לכיור ולהניח עליו את הרגל. תחושת ההקלה בגב התחתון תהיה מיידית במרבית המקרים.

* הימנעו מלהתכופף או להימתח אל משטח העבודה. קרבו אותו אליכם עד כמה שניתן.

* אם אתם נמוכים, מומלץ לנעול נעלי ספורט או נעליים סגורות, המעניקות גובה ותמיכה מלאה לכף הרגל.

* אם אתם גבוהים, מומלץ לנעול במטבח נעליים שטוחות ותומכות.

* הגביהו את המשטחים. לדוגמה: לחיתוך ירקות הניחו קרש על קרש. בשטיפת כלים הניחו הגבהה פנימית בכיור, כמו קערה הפוכה. כך תתכופפו פחות לעומק הכיור.

* חייבים להתכופף למדיח, לתנור או למגירת הירקות במקרר? עשו זאת באמצעות כיפוף ברכיים וירכיים תוך כדי שמירה על גב ישר ככל הניתן.

* עבודות קילוף, גירוד וקישוט מומלץ לעשות בישיבה. ובכלל, כל פעולה במטבח שמתאפשרת בישיבה מומלצת. כך תורידו עומס רב מהברכיים במהלך העבודה.

* למה להרים כשאפשר להסיע? השתמשו בעגלת התה (למי שיש עדיין) לשינוע כלים כבדים.

* אם בכל זאת צריך להרים כלי כבד כמו סיר, קערה או תבנית, קרבו אליכם את הכלי עד כמה שניתן, במטרה להקטין את העומס על שרירי הגב וכווצו את הבטן בזמן ההרמה.

* אם הכלי או התבנית חמים, מומלץ להרים בשתי ידיים במרחק שווה מהגוף או להיעזר באדם נוסף ולא להרים לבד.

* הורדה של דברים כבדים מארונות גבוהים תבוצע כאשר אתם מטפסים על סולם קטן ומישהו שומר מלמטה. מומלץ לא לעלות על כיסא, ובוודאי לא כאשר אתם לבד.

* סיימתם את הבישולים? בצעו תרגילי מתיחות ותנועות שחרור. מומלץ לבצע תרגילי מתיחות ותנועות שחרור גם במהלך העבודה למספר דקות. חזרו על התנועה מספר פעמים בעדינות ובאיטיות.

באדיבות רועי שקד, אפוסתרפיסט בחברת 'אפוס'

שווה לדעת

* 'פלפוט' משיקה מגוון מוצרים עשיר הכולל לוחות שנה, יומנים, כרטיסי ברכה ומוצרי פופ ממותגים. לדוגמה: לוח שנה 'מתכונים מתוקים' בשיתוף הקונדיטורית קרין גורן; לוח שנה מחיק לתלייה על הקיר; אוגדן מתכונים מתוקים; יומן לתזונה ודיאטה: "סודות ויסודות בתזונה נכונה" לסיוע בתהליך ההרזיה; סדרת מוצרי 'פשוט' – קופסאות פח ממותגות המכילות ערכות יצירה לצביעה, הדבקה וקישוט; מארזי סוכריות ממותגים בטעמי רימון ותפוח; סינרי בד לילדים ומבוגרים עם המותגים הפופולריים; וערכת כלי תפירה בקופסת פח מעוצבת. לפרטים והתרשמות: www.palphot.com.

* 'אלפיט טוייס' מחדשת עם דמויות 'פאוור ריינג'רס' בערכות הרכבה (200-40 ש"ח), ערכות דומינו ממותגות דוגמת 'בוב ספוג' ו'הלו קיטי' במארז פח (50 ש"ח), פאזלים מעץ 4 ב-1, במגוון דגמים (70 ש"ח), ועם אוטובוס 'התאם צורה' של המותג הבינלאומי WOW, המקנה לפעוט יכולות זיהוי והבחנה של צורות שונות ואוטובוס נע שעליו פתחים בצורות זהות לחלקים המצורפים (100 ש"ח).

* מכוורת 'יד מרדכי' מציעה מהדורה מוגבלת של דבש בטעם תפוח עץ, בבקבוק לחיץ 250 גרם, לשימוש נוח ונקי. המחיר: 18.48 ש"ח.

* 'סופר פארם' מציעה מארזי כרטיסי ברכה מעוצבים, ב-10 ש"ח, כשכל ההכנסות ייתרמו לעמותת 'חיים' הפועלת למען ילדים חולי סרטן.

* קבוצת 'מאפיות ברמן' מחדשת עם עוגת דבש בחושה המכילה דבש דבורים טהור (400 גרם, 13 ש"ח).

* 'ליפסקי' משיקה מארז מהודר של אביזרים לחדר האמבטיה, עשוי פוליפוריפילן (חומר פלסטי קשיח) קל לניקוי בעיצוב ראטן קלוע ומסוגנן בצבעי לבן, חום, פרגמון ואפור, הכולל סבונייה, כוס למברשת ולמשחת שיניים, ופטנט חדשני: כיסוי מעוצב לבקבוק לסבון נוזלי. המחיר: 50 ש"ח.

* רשת 'שמרת הזורע' חנכה באירוע חגיגי בהשתתפות בכירי המגזר העסקי והתעשייה את הסניף העשירי שלה, באזור התעשייה בצומת סגולה בפתח תקווה.

* 'תבליני מימון' מחדשים עם מגוון תבלינים טהורים 100%, להכנת מטעמים חגיגיים, כמו רוזמרין, כוסברה ירוקה, זנגביל, פטרוזיליה מיובשת ואגוז מוסקט (100 גרם, 7.80-12 ש"ח).

* 'חוות תקוע' מציעה מגוון מארזי פטריות טריות וירקות מיוחדים, כמו עגבניות לחות, בצלצלי שאלוט ופנינה, ליים ושורש ג'ינג'ר, כשעל גבי האריזות מוצעים מגוון מתכונים חגיגיים.

* מלון 'השרון' על חוף ימה של הרצליה, משיק מרכז ספא יוקרתי Sarana Spa, המתאים גם לציבור הדתי. הספא המעוצב משתרע על 750 מ"ר, ומציע בריכה מקורה ומחוממת הכוללת זרמי מסאז', חדר כושר מאובזר, צוות קוסמטיקאיות מקצועיות שיעניקו טיפולי יופי, טיפוח ואסתטיקה, סאונה יבשה ורטובה, ומבחר מטפלים מקצועיים עם התמחויות שונות.

* 'עוף טוב' משיקה סדרת שניצלים ושניצלוני עוף קפואים 100% רכיבים טבעיים טריים, ללא חומרים משמרים, ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט, ללא מייצבים, דלי כולסטרול, בנראות חדשה וביתית, במגוון צורות, גדלים וציפויים (500-700 גרם, 27.90-31.90 ש"ח).

* 'תבואות' מחדשת עם תערובות אורגניות להכנת תבשילים, הכוללת 'מג'דרה קינואה אורגנית', קינואה לבנה ובורגול ו'קדרה אפריקאית אורגנית' עם אורז בשמתי מלא ועדשים שחורים. המחיר: 15.90 ש"ח.

* 'מחלבות רמת הגולן' מחדשת עם 'חלב הרים טהור' – חלב עמיד טרי ומעוקר, ללא מגע יד, בטעם טבעי, תוך שמירת ערכיו התזונתיים. לחלב, שנחלב מפרות ברפתות רמת הגולן, חיי מדף ארוכים (למעלה מ-135 ימים), והוא מופיע בגרסת 1% ו-3% ובאריזות של 500 מ"ל וליטר.

* 'קראפט פודס ישראל' נכנסת לקטגוריית הקפה השחור ומשיקה את Jacobs Black – קפה שחור קלוי וטחון תחת מותג הפרימיום שלה Jacobs, אשר הותאם לטעמו של הצרכן הישראלי. המחיר לאריזת 100 גרם: 13-10 ש"ח.

* מעצבת התכשיטים ליטל קלמנסון משיקה את קולקציית החורף של LK – מותג התכשיטים הבינלאומי בעיצובה, ומציגה שלושה קווים ייחודיים: גלאם – מראה דרמטי של תכשיטי OVER SIZE בעלי נוכחות בצבעי שחור, זהב וכסף; צועני – תכשיטים עם אלמנטים של ריבוי מטבעות, אמייל ועושר עיצובי; קלאסי – תכשיטים נקיים במראה מעודן ונשי, בצבעוניות של כחול וזהב. התכשיטים בציפוי זהב וכסף, בשיבוץ קריסטלים, סברובסקי, חוטי משי זוהרים, סרטי סאטן, עורות, אמייל, בקלית ועוד. לפרטים והתרשמות: 03-6411123, www.lk-jewelry.com.