בשבע 512: המטבחון:

דג סלמון עם בייבי תרד במעטפת בצק פילאס

פינחס ורבקה קופר , י"א בתשרי תשע"ג

באדיבות דודו אוטמזגין ל'מעדנות'

החומרים (ל-8-6 מנות)

* חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי של 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות שעל האריזה * 700 גרם פילה סלמון טרי * מלח * פלפל * חצי לימון סחוט * 1 ק"ג עלי בייבי תרד, שטופים ויבשים * 3 כפות שמן זית * ביצה טרופה

 

אופן ההכנה

* מתבלים את הסלמון במלח ופלפל ומטפטפים מעט לימון סחוט.

* מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את עלי התרד, מתבלים במלח ומטגנים כ-5 דקות, עד לריכוך עלי התרד. מסירים מהאש, ומצננים במסננת כך שהנוזלים יוגרו.

* מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

* פורשים את הבצק על משטח עבודה. מחלקים את הבצק לשניים ומניחים חלק אחד על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

* סוחטים את התרד, מניחים אותו על הבצק ואת הסלמון מעל התרד. מכסים בחלק השני של הבצק, סוגרים היטב את הקצוות ומברישים בביצה.

* אופים כ-20 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.