בשבע 513: המטבחון

לביבות קישואים

עמלי מסיקה, דיאטנית ראשית של קבוצת 'שטראוס' , כ"ה בתשרי תשע"ג

החומרים

5 קישואים

חצי כוס עלי בייבי לקט 'שטראוס'

50 גרם שקדים

קופסה גבינת 'סימפוניה שום-שמיר'

כף שמן זית

2 ביצים טרופות

שליש כוס קמח

מלח

פלפל שחור

לטיגון: שמן זית

 

אופן ההכנה

* מנקים את הקישואים (לא קלופים) מהליבה עם הגרעינים, ומגררים במגרדת.

* שמים את הקישואים במסננת מעל קערה. מפזרים מעליהם מלח, ומניחים ל-30 דקות.

* שופכים את הנוזלים שהגירו הקישואים וסוחטים אותם.

* טוחנים במעבד מזון את עלי הבייבי ואת השקדים. מוסיפים את הקישואים, הגבינה, כף שמן זית, ביצים, קמח, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.

* מחממים מחבת טפלון גדולה, יוצקים לתוכה מעט שמן זית, ומטגנים כפות מהתערובת משני הצדדים, עד להזהבה.