חדשות ערוץ 7

פופולארי: תג בכותרות
גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

המטבחון - צרכנות

בקלווה בטטה ואגוזים
18/10/12, 15:32
עמית דהאן למותג 'מלח הארץ'

החומרים

עלי פילו

3 בטטות פרוסות

גבינת 'פרומעז'

מלח גס

פלפל שחור גס

100 גרם חמאה מומסת עם מעט מלח

100 גרם אגוזי מלך

 

אופן ההכנה

הניחו בתבנית פרוסות בטטה דקות מוברשות בחמאה מומלחת ומומסת.

אפו בתנור בחום בינוני כ-20 דקות.

הניחו על משטח עבודה נקי עלה אחד של בצק פילו, הברישו אותו בעדינות בחמאה מומסת ומעליו הניחו עלה נוסף.

קרצו עיגולים מהפילו בעזרת קורצן, הניחו בתבנית ואפו כ-8 דקות בחום של 170 מעלות.

פרסו את הגבינה לפרוסות דקות.

המליחו את אגוזי המלך ואפו אותם כ-10 דקות.

להרכבת המנה: הניחו עיגול של פילו אפוי, מעליו פרוסת בטטה ומעליה פרוסת גבינה. חזרו על כך שלוש פעמים. הגישו קר או חם עם יוגורט ושברי אגוזים מומלחים מעל.