בשבע 516: המטבחון

נקניקיות מרגז פיקנטיות בתבשיל כרוב מקורמל

מסעדת 'צ'וראסקו' גדרה, , ט"ז בחשון תשע"ג

החומרים (ל-4 מנות)

8 נקניקיות 'מרגז'

לפירה שורשים: 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני, בצל לבן מקולף, גזר, 2 שיני שום, בטטה גדולה, שמן זית

לכרוב מקורמל: בצל לבן קצוץ, כרוב לבן קצוץ, 2 כפות סוכר, 100 מ"ל יין לבן, 80 מ"ל חומץ, כפית טימין קצוץ, מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

להכנת הפירה: מבשלים את הירקות במים עד לריכוך. מועכים ומתבלים במלח ובשמן זית.

להכנת הכרוב: מזהיבים בסיר את הבצל ומוסיפים את הכרוב. לאחר שהכרוב מוזהב מעט מוסיפים את הסוכר ומקרמלים. מוסיפים יין לבן וחומץ, מצמצמים את הנוזלים בסיר ומסיימים בהוספת מלח, פלפל וטימין קצוץ.

את הנקניקיות צולים בגריל או במחבת 3 דקות מכל צד.

אופן ההגשה: על כל צלחת מסדרים גבעה קטנה של פירה, שתי נקניקיות, ומעליהן מעט מתבשיל הכרוב המקורמל. ניתן לקשט עם איולי חרדל.