בשבע 518: מרק בשר עם חומוס

השף מאיר רוזנברג, , א' בכסלו תשע"ג

החומרים

250 גרם גרגרי חומוס יבשים

250 גרם בשר מספר 8 או 10 (לא מעובד)

1 גזר חתוך לקוביות

1 בצל קצוץ

חצי כוס סלרי קצוץ

2 שיני שום קצוץ

כף אבקת מרק 'דגש'

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

4 כפות שמן

10 כוסות מים

 

אופן ההכנה

משרים את החומוס למשך 24 שעות. שוטפים ומבשלים עד 3/4 ריכוך בארבע כוסות מים.

חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 1 ס"מ ומקפיצים אותם בשתי כפות שמן.

מוסיפים שש כוסות מים ומבשלים בחום נמוך.

מקפיצים את הגזר, הבצל, הסלרי והשום בשתי כפות שמן.

לקראת ריכוך הבשר מוספים את הירקות והחומוס המבושל, עד לריכוך של הבשר והירקות.

מוסיפים את התבלינים ומבשלים עוד מספר דקות.