בשבע 520: המטבחון

מאפה בשר עם בצק 'פילו'

מסעדת 'אנטריקוט' – , ט"ו בכסלו תשע"ג

החומרים

חבילת עלי בצק 'פילו' מופשרים

ביצה

שמן

שומשום

קצח

למילוי הבצק: חצי ק"ג בשר טחון, 2 בצלים קצוצים דק, צנוברים (רצוי קלויים), פלפל שחור, מלח, קמצוץ זנגוויל, פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

------------

אדו את הבצלים על אש נמוכה. לאחר שיזהיבו הוסיפו את הבשר הטחון. לאחר שכל הנוזלים התייבשו, הוסיפו צנוברים, פלפל שחור, מלח, זנגוויל ופטרוזיליה, וערבבו הכל למלית אחידה. הניחו למלית להתקרר. במידה ולאחר שהמלית התקררה היא עדיין לא מאוחדת, הוסיפו ביצה אחת ולושו. מרחו היטב כל שני דפי בצק 'פילו' בשמן, וחלקו לארבעה חלקים. הניחו מהתערובת באופן שווה על כל החלקים. ניתן לאסוף את כל פינות הבצק לצרור אחד או ליצור מהבצק הממולא צורת ריבועי בורקס. טרפו ביצה עם מעט שמן ומרחו את המאפים. ניתן לפזר מעל מעט שומשום או קצח. חממו תנור ל-170 מעלות ואפו למשך לא יותר מ-10 דקות.

 

באדיבות  רחוב המרפא 1, פארק סנטר, הר חוצבים, ירושלים, 02-5717002 – שפית ראשית, רחל אומזגין