בשבע 524: צמחים נגד צינון, סלט סלמון קר ועוד...

פינחס ורבקה קופר , י"ד בטבת תשע"ג

צמחים נגד צינון

למעלה מ-200 וירוסים עשויים לגרום להתקררות. הווירוס גורם להידבקות כשהוא חודר לדרכי הנשימה וגורם לתגובה דלקתית היוצרת תסמינים מקומיים כמו נזלת, עיטושים, עיניים צורבות וכאב גרון, ותסמינים כלליים כמו חולשה, חום וכאבי שרירים.

בשנים האחרונות מקובלת מאוד שיטת טיפול טבעית המבוססת על צמחי מרפא ותוספי תזונה המשפרים את הבריאות ומפחיתים את התחלואה.

אכינצאה: תומכת במערכת החיסונית על ידי הפעלת תאי דם לבנים והגברת ייצור האינטרופן – מרכיב חשוב בתגובת הגוף לזיהומים ויראליים. עם תחילת הצינון או כאב הגרון, כמה ימים מרוכזים של טיפול באכינצאה יעשו פלאים. 

פרופוליס: חומר דמוי שרף אשר נאסף על ידי הדבורים מסוגי צמחים שונים, בעל הרכב כימי המכיל מעל 200 תרכובות פעילות מזוהות. הפרופוליס עשיר במיוחד בפלבנואידים – חומרים פעילים טבעיים מהצומח, המצויים בפירות ובירקות שאנו צורכים, אך על פי רוב לא בכמות מספקת. הפרופוליס מכיל ויטמינים המעורבים בריאקציות ביוכימיות, משפיעים על חילוף חומרים, מחזקים את האורגניזם ופועלים לטובה על מערכת העצבים. עוד עשיר הפרופוליס במינרלים וביסודות חשובים כמו מגנזיום, קלציום, סיליציום, אבץ וברזל, התורמים לבניית שרירים ועצמות ופועלים כך שהתאים יוכלו להתחדש.

פרוביוטיקה: חשובה לבריאות מערכת העיכול ולבריאות כללית. תוספת סיבים פרה-ביוטיים בנוסף לפרוביוטיקה לתזונת ילדים, עשויה להפחית את מספר האפיזודות של זיהומים ולהפחית את סיכויי חזרתן. בנטילת אנטיביוטיקה ישנה חשיבות מרובה לתוספת פרוביוטיקה, שכן הטיפול האנטיביוטי אינו מבדיל בין חיידקים ידידותיים לחיידקים מזיקים. נטילת פרוביוטיקה תקטין את תופעות הלוואי על ידי החזרת החיידקים הידידותיים שאיבדנו במהלך הטיפול האנטיביוטי. 

אבץ: מחסור באבץ מתפתח מסיבות שבדרך כלל קשורות לבעיות בספיגתו. האבץ שותף לתהליכים חיוניים: ריפוי פצעים, התרבות תאים, שיפור המערכת החיסונית והגנה מפני רדיקלים חופשיים. מחקרים רבים הוכיחו את השפעת האבץ על קיצור זמן המחלה והקטנת הסיכויים להידבק מחולה בסביבתנו. נמצא אותו בביצים, בטופו, בסלק, בפקאן ובדגנים מלאים או בתוספי תזונה.
ולסיום, סבתא צודקת: מרק עוף עם ירקות שורש הוא קל לעיכול, מחזק ומכיל נוזלים, מלחים וחלבונים המסייעים בהבראה. 

באדיבות שרון גבריאל, דיאטנית קלינית ויועצת בחברת 'טעם טבע אלטמן'

מתכון - טטאמי סלמון – סלט סלמון בכבישה קרה על מצע אורז דביק
באדיבות 'ראסקה' – המסעדה האסיאתית הכשרה בפתח תקווה, השף ערן (עקי) קוליש 

החומרים (ל-2 סועדים)
150 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות אחידות
5 זיתי 'טאסוס' בלי הגלעין 
2 עגבניות בינוניות
אבוקדו חתוך לקוביות אחידות
מיץ מלימון אחד
מלח 
שמן שומשום לזילוף, לא חובה
חופן כוסברה
לאורז: כוס אורז עגול לסושי, כוס וחצי מים רותחים, 100 מ"ל חומץ 5% או חומץ אורז, 50 גרם סוכר, כפית מלח

אופן ההכנה
שוטפים היטב את האורז עד שהמים מקבלים גוון שקוף. מאדים אותו עם מים בסיר מכוסה, על אש נמוכה למשך 15 דקות. מערבבים בקערה את הסוכר, החומץ והמלח, עד שאין משקעים של סוכר. מוסיפים את המרינדה לתוך הסיר ומערבבים בעדינות כך שכל האורז יקבל את טעמי המרינדה.

לסלט הסלמון: פורסים את העגבניות לרבעים ובעזרת סכין חדה מוציאים את הקליפה ואת הגרעינים (החלק הרטוב של העגבנייה). חותכים את תכולת העגבנייה לקוביות. מערבבים בקערה את כל החומרים עד שהסלמון מקבל צבע ורדרד לבנבן מהכבישה של הלימון והמלח.

להגשה: על צלחת עגולה מניחים אורז פושר (בטמפרטורת החדר), מעליו מסדרים את הסלט כך שיכסה את כל האורז ומניחים מלמעלה חופן כוסברה.

שווה לדעת 

גדול הזמר היהודי יעקב שוואקי מגיע למופע מיוחד – 'שיר לחיילים' (היכל 'נוקיה' תל אביב, יום שלישי, י"ט טבת, 1.1.13, שעה 20:00), בו יארח את אמן הנשמה שלומי שבת, ילד הפלא מישל כהן, חברי להקת מטאליש והחזן הראשי לצה"ל סא"ל שי אברמסון, אשר יחדיו יהוו סוללה מכובדת של מיטב כוכבי המוזיקה היהודית-ישראלית על רבדיה השונים, במספר שיא של נגנים. במופע ישולבו קטעי מולטימדיה מיוחדים ותאורה מתקדמת. מכירת כרטיסים באתר: www.j-shows.com ובמוקד: 9066*. 

פיני שטרית, לשעבר משנה למנכ"ל 'קו-אופ', השיק את 'אפונה וגזר' – רשת ראשונה מסוגה המתחייבת לפירות וירקות טריים בזכות תחלופת סחורה יומיומית ומערכת בקרת אקלים השומרת על טמפרטורה נכונה ובכך על אורך חיי המוצר. החודש נפתחו סניפים בגבעתיים (בן גוריון 182) ובראשל"צ (הרצל 30), ובהמשך ייפתחו סניפים בתל אביב, כפר סבא וירושלים, כשהמטרה היא להגיע ל-100 סניפים בשש שנים. עוד מציעה הרשת מגוון פריטים נלווים, כמו גאדג'טים לחיתוך, קילוף ושטיפה, תבלינים, רטבים מיוחדים, פירות יבשים ועוד. לפרטים, הזמנות והתרשמות: 1-700-700-342, www.afunavagezer.com. 

'וואו קוסמטיקס' – רשת חנויות מוצרי האיפור, הטיפוח והאקססוריז, פותחת סניף חדש ב'קניון איילון' ברמת גן, המצטרף ל-35 סניפי הרשת. החנות פועלת במתכונת ONE STOP SHOP, כשייחודה בשיווק מגוון רחב של מוצרי קוסמטיקה, איכות מוצרים ושירות אישי, במחירים הוגנים. החנות מעוצבת על פי מחלקות ייעודיות: שיער, אופנה, איפור וטיפוח, מניקור פדיקור ועוד, כשבחלל החנות הוצבה עמדת איפור הכוללת מראה גדולה עם מגוון מוצרי איפור וטיפוח, המאפשרת פרטיות מחד, וייעוץ אישי של אנשי הצוות מאידך. 

חברת SC JOHNSON מרחיבה את פעילותה העסקית בישראל בתחום מוצרי הטיפוח והניקיון לבית, ומשיקה את המותג הבינלאומי 'מיסטר מאסל', עם סדרה של 12 מוצרים, כשפיתוח המוצרים מבוסס על נוחות, בטיחות ויעילות. הסדרה, בכשרות חת"ם סופר, כוללת מוצרים ייעודיים כמו נוזל לניקוי וחיטוי רב שימושי, לניקוי כללי, לחדר האמבטיה ולמטבח, ומוצרי 'רסס ונגב', במגוון ניחוחות, מיכלים וגדלים. 

רשת הפיצה 'עגבניה' משיקה פיצת כוסמין דקה וקריספית העשויה מקמח כוסמין מלא, הנחשב לקמח האיכותי והבריא ביותר מבין הקמחים. קמח הכוסמין דל בגלוטן ועשיר בוויטמינים, בחלבון ובסיבים תזונתיים, והוא קל לעיכול, מזין ובעל סגולות ריפוי. לכל סניפי הרשת כשרות מהודרת. לפרטים: www.agvania.co.il. 

'פריניר' מחדשת עם 'רסק +' – רסקי עגבניות פלוס תוספות, אשר תאפשר לבשל בהנאה ולהמציא בכל בישול טעמים ושילובים חדשים. הסדרה מבוססת על רסק העגבניות המוכר בשילוב תוספות שונות כמו שום, עשבי תיבול מהמטבח האיטלקי, צ'ילי עוקצני ותיבול מרוקאי. המוצרים ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל. 

'כתר פלסטיק', מתוך זיהוי צורך עיצובי ופרקטי המשדרג את חדרי הנוחיות והאמבטיות, מציעה מוצרים חדשים בעיצוב מקורי ומרענן: פח ומברשת אסלה דמויי ראטן, אשר עוצבו מתוך מחשבה על נוחות המשתמש ואסתטיקה בלתי מתפשרת. מבנה הראטן הקלוע מדמה אריגה ידנית תוך שימוש בטכנולוגיה חדשנית של פלסטיק איכותי ועמיד. מחירים: פח, החל מ-45 ש"ח; מברשת אסלה, החל מ-36 ש"ח. להשיג בצבעי לבן, שמנת חום ואפור כהה.

חברת 'מילסולושיין' מציגה את 'שף הדרך' – ארוחות שף בשריות כשרות, במארז אישי עם מנגנון לחימום עצמי תוך דקות ללא שימוש במיקרוגל או בתנור – פתרון מושלם לשעות חירום, לשהייה מחוץ לבית, לטיילים ולחופשות. הארוחות מגיעות במגוון טעמים ביתיים: אושפלאו – נתחי בקר עם אורז וירקות, גולש הונגרי עם תפוחי אדמה, קציצות בשר עם ספגטי ונתחי שווארמה עם הום פרייז. לפרטים והזמנות: 03-6006669, www.chef-haderech.com.

המותג 'ארקוסטיל' משיק מערכת מוצרי פלסטיק רב תכליתית לאחסון, בישול והגשת מזון, מתוצרת החברה הניו-זילנדית sistema. המוצרים נחלקים לסדרות: Klip It – קופסאות אחסון והגשה בגדלים ובסגנונות שונים; To Go – פריטי אחסון מזון השומרים על הרכיבים בנפרד עד למועד הארוחה; 'אידוי במיקרוגל' – מוצרי בישול במיקרוגל, הכוללים פתח לשחרור לחץ, חורים לשחרור אדים לבישול מהיר יותר, וידיות הרמה נוחות; 'ילדים' – סדרת קופסאות צבעוניות ומעוצבות במיוחד. המחיר: 12.90-59.90 ש"ח.