מדור צרכנות לפורים

פנחס ורבקה קופר , ד' באדר תשע"ג

שמחה בטוחה - איך לעבור את חג הפורים ללא סכנות 

חג פורים הוא חג של שמחה, אולם מדי שנה מגיעים עשרות ילדים לבתי החולים עם פציעות קשות – חלקם עם כוויות, חלקם עם קוצר נשימה וחלקם עם אלרגיות לאחר שטעמו משלוחי מנות שאינם מותאמים לגילם.

ודאו כי על תווית התחפושות מצוין כי הן עשויות מחומרים חסיני אש או לפחות כאלו שעברו טיפול נגד התלקחות. חפשו את תווית 562 המציינת שהתחפושת עומדת בתקן ישראלי. ודאו כי התחפושות אינן עשויות מחומרים דליקים כמו צמר גפן, נוצות, נייר או קרטון.

העדיפו תחפושות צמודות על פני תחפושות רחבות שוליים, הכוללות שרוולים נפוחים וחצאיות רחבות. חשוב שהתחפושת תהיה נוחה. מומלץ לבחור בתחפושות פשוטות, בלי כמויות גדולות של בד אשר עלולות להקשות על התנועה החופשית.

הימנעו מתחפושות ואביזרים בעלי קצוות חדים ומתחפושות שכוללות שרוכים, חבלים וחוטים ארוכים יותר מ-20 ס"מ, אשר עלולים להיכרך סביב הצוואר ולגרום לחנק.

ודאו שהתחפושות אינן מסתירות את שדה הראייה. 

אין להשתמש במסכות העשויות מחומרים שאינם נושמים כמו שקיות פלסטיק, מחשש לחנק.

בתחפושות לפעוטות הקפידו שהתחפושת אינה כוללת אביזרים קטנים שעלולים להיתלש ולהגיע לפיהם.

ודאו כי אביזרי תחפושות כגון חרבות או סכינים יהיו מחומרים רכים שאינם יכולים לפצוע את המשתמשים בהם.

הימנעו משימוש במסכות בעת משחק במתקני שעשועים מחשש לפציעות או לחנק.

עדיף להימנע משימוש בפיקות, קפצונים, נפצים וחומרים דליקים. אין לשמור פיקות וקפצונים בכיס מחשש להתפוצצות ואין לירות קפצונים, פיקות ודומיהם בקרבת האוזניים והעיניים.

איפור פנים עדיף על מסיכה, בתנאי שהמוצר מתאים למגע עם העור, אינו מכיל חומרים רעילים ועונה על דרישות משרד הבריאות. עדיף להשתמש בצבעי איפור על בסיס מים, בעיקר בפעוטות וילדים. 

במשלוחי מנות לילדים מתחת לגיל שש שנים, מומלץ להימנע מלשלוח מוצרים שעלולים לגרום לחנק, כגון אגוזים, בוטנים, שקדים, מסטיקים עגולים וסוכריות קטנות.

הימנעו משתיית אלכוהול בכמויות חריגות. שכרות עלולה להוות סיכון בריאותי משמעותי.

באדיבות ד"ר יעקב שכטר, מנהל מחלקת הילדים של בית החולים לניאדו בנתניה

מבזקי צרכנות

השף משה שגב משיק ברשתות השיווק קו מוצרים רחב תחת השם 'שגב chef', בליווי אמצעי הייצור והשיווק של קבוצת 'נטו', הכולל מגוון מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. בשלב ראשון יושקו מוצרי בישול ביתי קפואים כמו קציצות עוף ברוטב עגבניות, בשר בקר טחון בתיבול מזרחי וקציצות דג ברוטב עגבניות; סלטים מצוננים כמו סלט פלפלים קלויים וגבינת פטה וסלט חצילים, לבנה וזעתר; סדרת קינוחים הכוללת אקלרים במילויים שונים; וסדרת 'פסטה ספיישל' הכוללת ארוחות איטלקיות מפסטה טרייה. המוצר הבא בסדרת המותג יהיה של גולש שישלח את המתכון אשר ייבחר על ידי שגב ויזכה אותו ברבע מיליון שקלים. 

לקראת פורים משיקה קונדיטוריית 'ביסקוטי' אזני המן בעבודת יד מבצק פריך עם טעמי חמאה ניכרים, עליהם עמלה הקונדיטורית רוסלה יונה, במגוון מילויים קלאסיים ועשירים כמו תמרים, אגוזים ותבלינים; פרג והדרים; שוקולד בלגי מריר; חלבה, טחינה ופיסטוקים; ונוצ'לו – קרם אגוזים ושוקולד. כשרות: בד"צ בית יוסף. המחיר למארז 300 גרם: 35 ש"ח. רחוב הירקון 67, א.ת. בני ברק. טלפון: 03-5704015/8. 

רשת חנויות BODY SHOP לטיפול ופינוק מהטבע, נכנסת לקטגוריית מוצרי התינוקות ומשיקה את סדרת BABY COTTON הכוללת 10 מוצרים שפותחו בשיתוף מעבדות 'ד"ר פישר', כמו שמפו אל דמע, מוס רחצה, תחליב גוף, קרם פנים, משחה לטיפול ומניעת תפרחת חיתולים, שמן עיסוי ובושם, לצד מוצרים נלווים כמגבת חיבוקי, קפוצ'ון מגבת, בובת 'שיפי' הכבשה וקופסאות ושקיות מתנה. המחיר: 65-30 ש"ח. 

'ארקוסטיל' משיק מערכת מוצרי פלסטיק רב תכליתית לאחסון, בישול והגשת מזון, מתוצרת החברה הניו-זילנדית sistema. המוצרים נחלקים לסדרות: Klip It – קופסאות אחסון והגשה בגדלים ובסגנונות שונים; To Go – פריטי אחסון מזון השומרים על הרכיבים בנפרד עד למועד הארוחה; 'אידוי במיקרוגל' – מוצרי בישול במיקרוגל, הכוללים פתח לשחרור לחץ, חורים לשחרור אדים לבישול מהיר יותר, וידיות הרמה נוחות; 'ילדים' – סדרת קופסאות צבעוניות ומעוצבות במיוחד. המחיר: 59.90-12.90 ש"ח.

רשת 'וואו קוסמטיקס' מציעה לקראת פורים שלל אביזרים מיוחדים, צבעי גוף ומוצרי איפור איכותיים, במחירים נוחים ביותר. לדוגמה: לק נסדק ב-15 ש"ח וצבעי גוף עמידים בעלי רמת פיגמנט גבוהה ב-19.90 ש"ח.

'קפה ג'ו' משיקה ברשת חנויות 'דלק מנטה' קפה שחור להכנה ביתית, 100% קפה ארומתי קלוי וטחון מתערובת חדשה ואיכותית של פולי קפה המיובאים מדרום-מרכז אמריקה ומאפריקה, בחוזק בינוני וטעם דומיננטי (100 גרם, 11 ש"ח). 

לרגל חודש השוקולד הבינלאומי, 'מילקי' של 'שטראוס' משיקה לראשונה 'מילקי שוקולד לבן'. המחיר: 2.87 ש"ח.

'מחלבות רמת הגולן' משיקה 'חלב נטול לקטוז' בסדרת 'חלב הרים טהור'. החלב העמיד מכיל 3% שומן, ולראשונה, ללא לקטוז כלל (בניגוד לחלב 'דל לקטוז', הנמכר בישראל עד כה), בתחושת מתיקות ללא שינוי הערך הקלורי. המכיר לקרטון 1 ליטר: 11.50-10.50 ש"ח.

'מזולה' משיקה את 'מזולה לאפייה' בטעם טבעי ללא מלח ובטעם חמאה, עשירים בשמן קנולה, ללא שומנים מוקשים וללא כולסטרול, עם פחות שומן רווי מכל מרגרינה אחרת (200 גרם, 5.50-7.50 ש"ח).

העיתונאית טלי מחלב משיקה בהוצאה עצמית את 'חבורת חרוזים' – ספר ילדים המלמד על חברות, דפוסי התנהגות בחברה, וחשיבותן של הסבלנות ובקשת הסליחה. ספר הביכורים מספר את סיפורם של 5 ילדים שהגיעו בכל יום לשחק ב'גינת חרוזים' שברמת גן, עד שיום חורפי אחד אילץ אותם לחפש מקום אחר לבלות בו. כשלא הצליחו להחליט יחד לאן ללכת, התפתחה ביניהם מריבה. זהו סיפור עתיר דמיון, סקרנות וערכים, המיועד לילדים בני 5-7. המחיר: 40 ש"ח. לפרטים: 052-8747720.

מתכון - עוגת שמרים פרג אותנטית 

באדיבות האקדמיה לקונדיטוריה – מתוך מגזין 'בופה', השף קונדיטור מיקי שמו 

החומרים (ל-3 עוגות)

לבצק: 4 כוסות קמח, 3/4 כוס שמן קנולה, שליש כוס סוכר, 2 ביצים, כפית מלח, שליש כוס מים, 25 גרם שמרים טריים או חצי שקית 'שמרית' + חצי שקית 'משפר אפייה שמרית', כפית תמצית וניל, גרידה מחצי לימון

למלית פרג: 3 כוסות פרג טחון טרי, כוס סוכר, כף דבש, כוס ורבע מים, חצי חבילה חמאה או 'מחמאה', גרירת לימון מפרי אחד, 1 ביצה, 4 כפות אגוזים קצוצים, 2 כפות צימוקים

אופן ההכנה

להכנת המלית: מרתיחים חלב, סוכר, חמאה, גרירת לימון ודבש. מסירים מהאש, מוסיפים את הפרג, אגוזים וצימוקים. נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את הביצה.

שמים בקערת מיקסר עם 'וו לישה' את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח, למשך 10 דקות.

מוסיפים את החמאה בקוביות עד שהיא מתמזגת בתוך הבצק, ובסוף הלישה מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות.

עוטפים את הבצק בניילון ללילה במקרר.

למחרת מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן במידות 25x35 ס"מ, בעובי 1 ס"מ.

מורחים את הפרג על כל הבצק.

מגלגלים משני צדדים לשני גלילים מחוברים. מותחים את הקצוות וסוגרים מכל קצה כלפי מעלה.

מכניסים לתבנית אפייה מוארכת (אינגלישקייק מספר 3).

מברישים בביצה ומתפיחים כשעה.

אופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ-35 דקות. 

מפזרים מלמעלה אבקת סוכר.