גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

גליון 95ראשיהפצה

אני תפקידי להוריד לך את הדמעות - בגליון השבוע

וזו, כמובן, סתם השמצה נלוזה ● תפקידו העיקרי של הבצל – להעשיר את חוש הטעם ● הבעיה מתחילה כשחוש הריח מתחיל להתלונן ● אז מה עושים? לועסים פטרוזיליה טרייה או שותים חלב
03/06/04, 00:00
פנחס קופר

• בצל המאוחסן זמן רב בבית בתנאי אור ולחות מתחיל לנבוט ולהתרכך. תוכלו למנוע את הנביטה וההתרככות אם תעטפו את הבצל ברדיד אלומיניום.

• צמיחת הבצל באחסון תמנע כמעט לחלוטין אם תצרבו את אזור שורש הבצל בלהבת אש גלויה באמצעות להבת הכיריים.

• בצל חצוי לשניים ניתן לאחסן במקרר מבלי שיפיץ ריח ומבלי שיאבד מתכונותיו אם תמרחו את שטח החתך במעט חמאה או מרגרינה ולאחר מכן תעטפו את הבצל ברדיד אלומיניום.

• לקבלת בצל קצוץ פריך במיוחד מומלץ לערבב אותו במעט קמח לפני הטיגון.

• הבצל הקצוץ ישחים ללא חשש חריכה או השחרה אם לפני הטיגון מגלגלים אותו במעט קמח.

• ככל שסכין החיתוך תהיה חדה יותר, כך ייפלטו פחות שמנים אתריים מהבצל הנקצץ וכמות הדמעות תפחת בהתאם.

• שטיפת הבצל במים קרים לפני חיתוכו תסייע להזיל פחות דמעות.

• חיתוך בצל תחת מים זורמים ימנע את דמעותיו של הקוצץ.

• אחסון הבצל לזמן קצר בתא ההקפאה טרם חיתוכו, יגרום גם הוא להקטנת הוזלת הדמעות של הקוצץ.

• אם גיליתם כי טעמו של הבצל חריף מדי, תוכלו לעדנו ולפוגג את החריפות ע"י הטבלת הבצל השלם או הקצוץ במים רותחים לכמה דקות. שיטה זו יעילה במיוחד כאשר מוסיפים בצל לסלטים שונים.

• אם אתם מעונינים להגביר את הארומה של הבצל בתבשיל, בסלט או במאפה, הוסיפו בצל מגורר במקום בצל קצוץ. ככל שגירור הבצל יהיה עדין יותר כן תגבר הארומה שלו.

• למרקים נטולי צבע ניתן להקנות צבע יפה ומעורר תיאבון ע"י תוספת של קליפות בצל (הקליפות הדקות החומות) בעת הבישול.

• מריח בצל הנודף מהפה ניתן להיפטר ע"י לעיסת פטרוזיליה טרייה.

• עוד דרך להיפטר מריח בצל מהפה היא באמצעות שתיית כוס חלב באיטיות ובלגימות קטנות, תוך כדי הרטבת כל חלל הפה בחלב.

• מריח בצל שדבק לידיים ניתן להיפטר ע"י שפשופן במעט מלח, תוך הקפדה על שפשוף בין האצבעות.

• דרך נוספת להיפטר מריח בצל שדבק לידיים היא ע"י שפשופן בקליפות טריות של תפוחי אדמה.

• מריח בצל שדבק לסכין ניתן להיפטר ע"י חיכוך להב הסכין בגזר.

"אצלי זה עובד"
===========================================================

צ'יפס פריך וטעים
===========

חני ויס מראשון לציון שלחה את סוד הצ'יפס כמו ב'בבורגרים': השרו את רצועות התפודים למשך כחצי שעה בקערה עם מים קרים ומלח. הצ'יפס סופג את המליחות, ובטיגון הוא הופך להיות פריך מאוד. לעיבוי המעטפת והוספת פריכות הכניסו לשקית ניילון גדולה כף קמח. סננו את הצ'יפסים מהמים בהם היו שרויים, נגבו אותם היטב במגבת מטבח נקיה, הכניסו בכל פעם כמות של צ'יפס לשקית הניילון, נפחו אותה כמו בלון, שקשקו ונערו. שכבה דקה של קמח תצפה את פני הצ'יפסים, ותיתן להם קליפה פריכה בעת הטיגון.



"המטבחון"
==========================================================

"כבד קצוץ צמחוני"
============

החומרים (4-6 מנות)
=============

חצי ק"ג שעועית ירוקה
2 בצלים בינוניים קצוצים
רבע כוס שמן
4 ביצים קשות
חצי כוס שקדים חלוטים או אגוזים קלויים
מלח
פלפל לבן
פלפל שחור

אופן ההכנה
=======

• בין אם משתמשים בשעועית ירוקה טרייה ובין אם בקפואה, מאדים את השעועית במעט מים מלוחים, ללא מכסה, עד שהיא מוכנה אך עדיין שומרת על צבעה הירוק. מסננים היטב.

• מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא נעשה זהוב כהה. מסננים.

• טוחנים את כל החומרים יחד, מתבלים במלח ובפלפל, ומצננים בכלי מכוסה במקרר עד לזמן ההגשה.


"חדש על המדף"
============================================================

מעדני פרה
=======

'שטראוס' מרחיבה את נוכחותה במקררי החלב באמצעות שיתוף פעולה עם ממתקי 'עלית' ומשיקה סדרת מעדני שוקולד תחת המותג – 'פרה'. סדרת מעדני החלב החדשה כוללת 3 מוצרים: מעדן שוקולד חלב עם פצפוצי שוקולד אמיתיים המשולבים במעדן, מעדן שוקולד חלב עם תוספת כדורוני שוקולד (ארוזים בתוך המכסה בנפרד) ומעדן לבן 6 אחוז שומן בטעם של שוקולד לבן אמיתי. המוצרים נמכרים במארז זוגי בלבד. מחירו של מארז – 5.8 ש"ח.

טובל בשמן
=======

'בני דרום' מחדש עם סדרת הגורמה 'טעמים בשמן זית'. סדרה הכוללת מוצרים השורים ב- 100 אחוז שמן זית כתית מעולה, דבר המעניק להם טעם איכותי ומשובח. בשלב הראשון הושקו שני מוצרים – עגבניות שרי מיובשות בשלמותן בשמן זית (20 ש"ח) וצימוקי זיתים מיובשים, ללא חרצנים בשמן זית (18 ש"ח). השמן המתובל והעשיר בטעם בו שרו המוצרים מצוין לשימוש בסלט או בפסטה.

עפרונות לגבות
==========

שתי חברות קוסמטיקה השיקו לאחרונה, כל אחת בנפרד, עפרונות עיצוב לגבות הכוללות גם מברשת דקיקה וזעירה בצידו השני של העיפרון להברשת הגבה. PUPA האיטלקית יצאה עם עיפרון המכיל מבחר שעוות ואבקת פודרה מיקרונית. המוצר מכיל גם נוגדי חמצון המעניקים הגנה מפני רדיקלים חופשיים והוא אינו מכיל שומנים מינראליים. מופיע בגוון חום-אפרפר (60 ש"ח). 'קרליין' התאימה את המוצר במיוחד לתנאי האקלים הישראלי, לכל שעה משעות היום ומופיע בגווני בלונד וחום (36.65 ש"ח).


נעלי גלידה
=======

קולקציית הסנדלים והקבקבים לקיץ של אופנת נעלי הנשים 'קליגולה' מציגה מגוון רחב של פריטים אופנתיים וססגוניים, בחגיגה צבעונית צעירה ומלאת שיק שבמרכזה בולטים צבעי הגלידה, הפוקסיה, התכלת והטורקיז. המגוון כולל אלמנטים קישוטיים כפרחים וסרטים, פסים צבעוניים ותפרים בולטים. גם העקבים מגיעים בקשת רחבה של סגנונות: 'פיקולו' דק, עקב שיפוע, מלבני, שטוח ועד פלטפורמה. ניתן למצוא גם ניחוח אוריינטלי בדמות קבקבים ממרוקו והודו. וגם פלשבק לשנות השישים והשבעים בהשראת נעלי הבלרינה והבובה בגזרתן המעוגלת. טווח המחירים: 269-359 ש"ח.




"שווה לדעת"
=========================================================

• 25 אחוז הנחה על שיט קייקים ואבובים בנהר הירדן למתדלקים ב- 80 ש"ח בתחנות חברת 'דלק' ו'גל', עד סוף יוני.

• פיתוח תמונה מקובץ דיגיטלי ב- 80 אגורות במקום 1.20 ש"ח, ובנוסף, בפיתוח 25 תמונות, הגדלה בגודל 15X21 במתנה, ברשת פרג', עד ה- 31.8.

• בקניית שניים ממוצרי 'אוונט' לתינוקות תוכלו להוסיף 24.90 ש"ח ולקבל 'בימבה ליידי' או 'בימבה שוטר', ברשת ה'סופר פארם', עד ה- 15.6.

• בקניית מייק-אפ COLOR ID של 'לנקום' ברשת 'אפריל' תקבלו במתנה ארנק יוקרתי, עד סוף יוני.

• בקנייה ב- 600 ש"ח ברשת האופנה 'אשה אשה' תקבלו 100 ש"ח במתנה, עד סוף יוני.

• החל מ- 50 אחוז הנחה על עודפי היבוא במחסני רשת 'איי.די.דיזיין' לעיצוב וריהוט הבית, באור עקיבא, עד גמר המלאי.

• ברכישת 'אפטה X' שטיפת פה של 'כ.צ.ט' תקבלו במתנה אריזת תה ערבה במתנה, ברשתות הפארם ובתי המרקחת, עד סוף יוני.

• קונים 2 ממגוון מוצרי 'שלושת האופים' ומקבלים בצק עלים במתנה, ברשת 'קו אופ ריבוע כחול', עד סוף יוני.

• קונים שלישיית פילטר 'בריטה' במארז ומקבלים במתנה 'בקבוק ספורט' מעוצב המותאם לשתייה במהלך פעילות ספורט ופנאי, בכל הרשתות והחנויות, עד סוף יוני.