גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

גליון 104ראשיהפצה

חם בחוץ; מתוק בפנים - צרכנות

בימים לוהטים אלה רבים מנסים את כוחם בחקיקת חוקים כיצד לבחור אבטיח טוב, אז למה שייגרע חלקנו ● נחוקק גם חוקים לבחירת מילונים, ובנוסף נציע דרכים להאצת הבשלת אפרסקים ● ונקנח בלפתן שזיפים
05/08/04, 00:00
פינחס קופר

• בדיקת בשלות האבטיח: מכים על הקליפה החיצונית של האבטיח בשתי אצבעות (אגודל ואצבע) ומקשיבים לצליל המהדהד מתוכו. אם הצליל גבוה וצלול, סימן הוא שהאבטיח אינו בשל עדיין. אם הצליל עבה, סימן הוא שהאבטיח בשל לאכילה.

• בדיקת בשלות המלון: מנענעים את המלון בחוזקה בסמוך לאוזן. אם שומעים את זרעיו-גרעיניו נעים, סימן שהוא בשל ואם לאו מומלץ לחפש אחר.

• אם הקצה שאליו היה מחובר הגבעול רך למגע בעוד שאר המעטפת קשה למגע סימן הוא שהמלון בשל. אם גם המעטפת רכה למגע סימן הוא שהמלון כולו בשל מדי.

• אם הקצה שאליו היה מחובר הגבעול קשה למגע יש לקחת בחשבון שהמלון יבשיל תוך שבוע ימים.

• אפרסקים מבשילים מהר יותר אם מניחים אותם בקופסת פלסטיק או בקופסת נעליים ומכסים בנייר עיתון.

• עוד דרך להבשלת אפרסקים: הניחו אותם ביחד עם תפוח עץ בשל בתוך שקית נייר מחוררת.

• ענבים אפשר לאחסן כשהם בלתי שטופים, כשלושה ימים במקרר ולהגישם למאכל לאחר שנשטפו היטב במים זורמים.

• ענבים אפשר לאחסן בכלי אטום שמוצב בתא ההקפאה של המקרר עד כחצי שנה.

• ילדים אוהבים לאכול ענבים שהוקפאו כ"גלידה". לצורך זה משתמשים במידת האפשר בענבים ללא חרצנים. מפרידים אותם מהגבעול, שוטפים, מייבשים, מכניסים לשקית ניילון סגורה ומכניסים לתא ההקפאה.

• שזיפים שנאפים על עוגה או בתוכה זוכים לארומה חזקה במיוחד אם לפני אפייתם משרים אותם כשעה אחת בתה כהה רגיל.

• לפתן השזיפים זוכה לטעם ארומטי חזק במיוחד אם לצורך הכנתו משתמשים בשזיפים בשלים מדי, אך לא רקובים.

• להכנת לפתן שזיפים או רסק שזיפים מומלץ להשתמש בסוכר חום. על ידי כך המוצר המוגמר יזכה לטעם ולארומה חזקים במיוחד.


"המטבחון"
==========================================================

לחמה ג'ון
======
(באדיבות מסעדת 'פשה')

החומרים לבצק
----------------

700 גרם קמח
400 מ"ל מים
מעט מלח
מעט סוכר
5 גרם שמרים

ללוש לבצק ולהניח לו לתפוח עד שמכפיל את ניפחו

חומרים לתערובת הבשר
------------------------

300 גרם בשר טחון (גם עוף יוצא מצוין)
300 גרם עגבניות קצוצות
100 גרם גמבה קצוצה
100 גרם בצל קצוץ
מעט פטרוזיליה קצוצה
5 גרם פלפל שחור
5 גרם פפריקה מתוקה
5-10 גרם פפריקה חריפה
מלח

אופן ההכנה
------------

לתערובת הבשר יש לערבב את כל החומרים יחד ולתבל.
לבצק – יש לקרוץ עיגולים ולרדד לעובי של 2-3 מ"מ ובקוטר של 10-12 ס"מ.
לפזר את תערובת הבשר על עיגולי הבצק.
לאפות בחום של 200 מעלות, עד שהבצק מזהיב.
מצוין לאכילה חם או קר.

חדש על המדף
============================================================

סלט דופלקס
===========

לסלטי 'אחלה' מבית 'שטראוס' נולדה שלישייה: סדרת סלטים במארז כפול – גביע המכיל ירקות, כאשר מעליו מכסה נפרד הרוכב על גב הירקות ובתוכו היוגורט (המכיל גם שמנת). אופן ההכנה פשוט למדי: פותחים את שני המיכלים ומערבבים זה בזה. ההיצע כולל סלט קישואים ובזיליקום, סלט קוביות חצילים וסלט חציל יווני. המחיר – 13 ש"ח.


בשר על העץ
========

בשביל ברבקיו טוב, צריך כנראה לא רק גריל טוב, אלא גם אביזרים נלווים. לאחרונה החלה רשת 'גריל וגרדן סנטר' לשווק מוצר המשדרג את צליית הבשר והמאכלים 'על האש' – כפיסי עץ של חברת 'וובר' האמריקנית. מדובר בטרנד שהשתרש במסעדות יוקרה המציעות אוכל גורמה. את כפיסי העץ מניחים במהלך הצלייה בתוך המנגל (בדומה לפחמים) והם מוסיפים טעם וריח לבשר ולמאכלים. הכפיסים עשויים מעצים שעוברים תהליך יישון וייבוש המעניקים למזון ארומה וטעם. המוצר מופיע בשתי גרסאות: 'מסקי' – בעל ארומה עדינה המתאימה לדגים ועופות ו'איקורי' – עץ חריף המתאים לבשרים. המחיר לשקית 1 ק"ג – 25 ש"ח.

האופציה הרזה
=========

חברת 'אוליביה' משיקה לראשונה בישראל סדרת רטבי דיאט לסלט ולעוף. מדובר על רטבי דיאט ולא לייט, כשהמשמעות היא - תקשיבו טוב אחיי הלוחמים בשומן - בין 4 ל- 6 קלוריות לכף רוטב דיאט לעומת כ- 50 (!!) קלוריות לכף רוטב לייט. הרטבים החדשים מתאימים לאורח חיים בריא מכיוון שהם מבוססים על שמן זית ועשירים בסיבים תזונתיים. הסדרה כוללת רוטב ויניגרט דיאט (שמן זית, חרדל ותבלינים), מרינדת סויה דיאט לעוף (שמן זית, סויה, חומץ יין אדום ותבלינים) ורוטב בלסמי (חומץ בן יין אדום ופולי סויה). המחיר – 11.95 ש"ח.


מריח טוב
======

על פי מחקרים, כ- 90 אחוז מהאוכלוסייה סובלים ממחלת חניכיים ולכרבע מהאוכלוסייה יש ריח רע מהפה בשלב כלשהו במהלך היום. סדרת מוצרים חדשה ומקצועית מבית Oxyfresh (אוקסיפרש), שעלתה בימים אלו למדף הטואלטיקה, תוכל לסייע לסובלים בבעיות חניכיים וריח פה לא נעים.

המוצרים, תוצרת ארה"ב, מנטרלים, לראשונה, את הגורמים המסייעים לחיידקים לתקוף את החניכיים והגורמים לריח הרע. כבונוס, שימוש במוצרים יסייע גם להלבנת השיניים. ערכת המוצרים המלאה והמושלמת כוללת פריטים לניקוי הלשון, לצחצוח השיניים, ג'ל פעיל, מי פה לשטיפה ואפילו אריזת סוכריות מרעננות נשימה לקינוח הטיפול. המחיר למארז ערכה – 120 ש"ח.



שווה לדעת
=========================================================

• קונים בושם 'דנהיל', 'רושאס', 'טרוסרדי', 'נעמי קמפבל' או 'סידני קרופורד' בהנחות ענק ומקבלים בנוסף במתנה תחליב הגנה 'פיץ בוין' בשווי 80 ש"ח, ברשתות 'המשביר לצרכן', 'סופר פארם', 'אפריל' ובפרפומריות, עד סוף אוגוסט.

• קונים אחד ממגוון תיקי החזרה לבית הספר האורטופדיים ברשת 'קרביץ' ומקבלים מתנה מהחנות בין 20 ל-40 ¤, למילוי התיק במוצרים אחרים, עד ה- 5.9.

• בקניית מוצר ממגוון מוצרי הילדים של 'מאמא עוף' באריזות משפחתיות, תקבלו במתנה אריזת 'שלוקולים' של 'כרמית', ברשתות 'שופרסל', 'היפרנטו', 'קוסמוס', 'מחסני מזון' ובחנויות הפרטיות, עד סוף אוגוסט.

• קונים שמיניית מעדני 'ג'ננה' של 'טרה' ותקבלו במתנה מחברת ספירלה צבעונית ויוקרתית בגודל A4, ברשת 'מגה', עד סוף אוגוסט.

• קונים 2 יחידות 'פריגת freeze' ומקבלים במתנה קנקן זכוכית 1.5 ליטר, בכל הרשתות, עד סוף אוגוסט.

• ברכישת משחת שיניים 'קולגייט' תקבלו את השנייה ב- 7 ש"ח, בכל הרשתות והפארמים, עד סוף אוגוסט.

• מבצעי 'לוריאל פריז': 30 אחוז הנחה על מגוון השפתונים בכל הרשתות ובקניית מוצר איפור או צבע לשיער תקבלו תמורת 10 ש"ח, כותונת קייצית ב'סופר פארם ואייליינר בשווי 59 ש"ח ב'ניו פארם', עד סוף אוגוסט.

• 40 אחוז הנחה ל- 4 חודשים למצטרפים חדשים ל'אגודה לתרבות הדיור'.

• רשת 'כפר השעשועים' מחלקת 10,000 תיקי בית ספר בשווי 199.90 ש"ח ללקוחות ויזה 'לאומי קארד', תמורת נקודה אחת בלבד, עד סוף אוגוסט.