בשבע 110: רפדוני בתפוחים

על הדרכים לשמור על תפוח רענן לאורך זמן, ייבוש ואפיית תפוחים ● וגם איך מתחבר התפוח למתכוני יופי, ואפילו לטיפול בקשקשים

פינחס קופר , כ"א בחשון תשמ"ח

• תפוחי עץ נשמרים זמן רב יותר באחסון אם הם מונחים אחד ליד השני ללא מגע ביניהם, כאשר הצד שאליו היה מחובר הגבעול מורה כלפי מעלה.

• תפוחי עץ אין לאחסן באותו חלל עם פירות וירקות אחרים, זאת משום שתפוחי העץ סופגים בנקל ריחות של ירקות ופירות אחרים. כמו כן תפוחי העץ באחסונם פולטים גז אשר ממריץ את הבשלתם או ריקבונם של הירקות או הפירות האחרים.

• תפוחי עץ שקיבלו קמטים או התכווצו במעטפתם ישובו לצורתם הטרייה אם משרים אותם במים חמים.

• תפוחי עץ ניתן לקלף בקלות יתרה אם לפני קילופם משרים אותם למספר דקות במים רותחים.

• תפוחי עץ משחירים לאחר קילופם או חיתוכם. ניתן למנוע את ההשחרה אם מיד לאחר הקילוף או החיתוך זורים עליהם מעט סוכר וניל או מזליפים עליהם מעט מיץ לימון או תמיסת מים ומעט מאוד חומץ.

• תפוחי עץ מייבשים בשיטה הבאה: קולפים אותם, מוציאים את ליבתם וחותכים אותם לרוחבם לטבעות בעובי של ס"מ אחד. מזליפים מעל הטבעות מעט מיץ לימון ומניחים בתנור אפייה שחומם לטמפרטורה של 30-50 מעלות, עד שהן מתייבשות.

• אפשר גם להניח את טבעות תפוחי העץ על רשת שמוצבת בשמש למשך יומיים.
• תפוחי עץ אפויים אינם נבקעים בזמן האפייה אם חורצים חריץ צר לרוחב קליפתם.
• קליפתם של תפוחי העץ האפויים אינה מתקמטת אם לפני הכנסת התפוחים לתנור מושחים את קליפתם בשמן, חמאה או מרגרינה.
• כאשר רוצים להעניק לתפוחי העץ האפויים טעם של דבש, מומלץ למרוח את הדבש על התפוחים לאחר שהאפייה הושלמה. בדרך זו נספג הדבש בתפוחים ואינו נחרך.
• מתכוני יופי: מסכה מטהרת ומנקה לבעלי עור שמן ומבריק: החומרים: תפוח עץ מקולף * כף דבש * חצי מלפפון גדול * כף יוגורט. יש למעוך את כל החומרים בבלנדר, למרוח על הפנים, להשאיר כעשרים דקות ולשטוף עם מים.
• לטיפול בקשקשים על עור הראש : ערבבו 2 כפות מיץ תפוחים טהור עם 2 כפות מים חמימים ועסו את הראש. השאירו ל- 10 דקות, ואחר כך שיטפו את השיער. חיזרו על הפעולה 2-3 פעמים בשבוע עד להיעלמות הקשקשים.
* רבקה קופר

המטבחון
==========================================================
לזניית תפוחים, דבש וגבינה
=================
(באדיבות 'מחלבות גד')

החומרים
---------
5 תפוחי עץ גרנד סמית פרוסים
500 גרם גבינת 'מסקרפונה גד'
100 גרם סוכר
חצי כוס דבש
2 ביצים
100 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה
------------
• מערבבים את כל המרכיבים, למעט התפוחים, לבלילה אחידה
• מניחים שיכבה ראשונה של תפוחים פרוסים בתבנית גבוהה
• מוזגים מעליה מחצית מהבלילה
• מניחים שיכבה שנייה של תפוחים
• מוזגים מעל את שאר הבלילה
• מניחים שיכבה אחרונה של תפוחים מעל הבלילה
• אופים כ- 30 דקות בתנור בטמפרטורה של 190 מעלות
• מקררים כשעה לפני ההגשה


חדש על המדף
============================================================



רוטב בריאות
========
'אוליביה' משיקה סדרת רטבי פסטה חדשה הכוללים מרכיבים טבעיים בתוספת שמן זית וללא חומרי טעם וריח כלל. תהליך הייצור מבוסס על עבודה ובישול של ירקות טריים בלבד הנחתכים בעבודה ידנית. בסדרה שלושה מוצרים במתכונים ביתיים: 'רוטב לפסטה עם עגבניות ועשבי תיבול' – הכולל עגבניות, פלפל אדום, גזר, בצל מטוגן, בזיליקום ושמן זית. 'רוטב לפסטה פיקנטי עם פלפלים' – רוטב מפולפל בניחוח איטלקי עם נגיעה של פלפל שאטה שנכתש יחד עם פלפל חריף ו'רוטב ספגטי של ילדים'.
המחיר לצנצנת 470 גרם – 11 ש"ח.


מי יאכל מהדייסה?
=============
לאחר שנים של צפייה, עוד כמה שנות לימוד, ולאחריהן כמה שנות בדיקות דקדקניות להבנת ציפיות ההורים, ההיבטים הבריאותיים, צרכי השוק, הרגלי הטעם של התינוקות ו... הפוטנציאל העסקי, משיקה חברת 'פרומדיקו' סדרת דייסות משולבות בתחליף חלב 'סימילאק' (two in one). הסדרה כוללת 4 טעמים ייחודיים המתאימים לצרכיו התזונתיים של תינוק מגיל חצי שנה: דייסת דגנים (אורז, תירס וסויה) ללא גלוטן. דייסת 7 דגנים (חיטה, סויה, אורז, תירס, שיפון, שעורה, שיבולת שועל ודוחן). דייסת דגנים ופירות (אותם דגנים בתוספת אבקת פרי מיובש של תפוח עץ, בננה, תפוז, אננס ומשמש) ודייסת 8 דגנים ודבש (בתוספת דורה, 7 הדגנים שלעיל ודבש). הדייסות המיוצרות בספרד. המחיר המומלץ לאריזת 350 גרם (תחליף חלב + דייסה), כ- 35 ש"ח.

סיבון ללא סבון
==========
החגים מביאים עימם גל בישולים וניקיונות שנדמה שאינו פוסק. לטובת הסרה מהירה של ריחות השום-בצל או לחילופין להסרת ריח חומרי הניקוי שדבקו בידינו מציעה חברת 'סולתם-רדד' את הפטנט הבא: סבון נירוסטה שאינו מתכלה. אופן השימוש: להרטיב את דמוי הסבון, לשפשף היטב את הידיים ולנגב. הסבון המקורי עשוי מנירוסטה אל-חלד 18/10 ומכרום ניקל הסופח אליו כימיקלים וריחות לא נעימים. הוא מוצע באריזת מתנה אישית ומחירו, בהתחשב בעובדת חיי הנצח שלו, אטרקטיבי למדי – 16.90 ש"ח.

'לחיים' חדשים
========
שני יינות חדשים רואים אור בימים אלו מ'יקב רקאנטי' הצעיר (הוקם בשנת 2000) השוכן בעמק חפר. הראשון, 'פטיט סירה' בציר 2002 – יין אדום בעל צבע עשיר עם ארומה עזה ומעושנת בגווני וניל וקרמל, טעמים ריבתיים של שזיפים ודובדבנים שחורים, המתאים במיוחד לצד מאכלי בשר עשירים או גבינות חריפות. השני, 'שרדונה' בציר 2003 – יין לבן אלגנטי המעניק תחושה 'קרמית' עשירה, בהרמוניה מושלמת של טעמי תפוחים, אגסים ואננס, עם ארומה של הדרים, וניל וקרם ברולה. מומלץ להגיש צונן כאפריטיף לארוחה או כבן לוויה לדגים, עוף ופסטות. המחיר לבקבוק – 50 ש"ח.


שווה לדעת
=========================================================
• דאודורנט ספריי FEEL 'נטורל פורמולה' ב- 10 ש"ח במקום 17 ש"ח, ב'שופרסל', 'קלאב מרקט', 'קו אופ הריבוע הכחול' ו'ניו פארם', עד ה- 30.9.
• 30 אחוז הנחה על כל תכשירי 'וישי' ובנוסף, בקניית 2 תכשירים, תקבלו במתנה תיק נשיאה אופנתי, בבתי המרקחת, עד סוף ספטמבר.
• 'חוגלה קימברלי' מרחיבה את מותג 'ניקול' במפות ומפיות נייר במחירי מבצע: שלישיית מפות לאירוח חד פעמי ב- 13 ש"ח ומארז 40 מפיות חסכוני ב- 10 ש"ח, בכל הרשתות והחנויות, עד אחרי החגים.
• 30 אחוז הנחה על קופסאות האתרוג ברשת 'הצורפים' ובנוסף בקנייה ב- 600 ש"ח, תקבלו במתנה יין ישראלי של 'יקבי אפרת', עד ה- 10.10.
• קונים 2 עוגות 'עלית' ומקבלים במתנה 2 נקטר 'פרימור 1 ליטר, בכל רשתות השיווק, עד ה- 10.10.
• מבחר סרטי DVD של 'גלובוס יונייטד' מוצעים באריזת מתנה מהודרת וייחודית במחירי מבצע של החל מ- 59.90 ¤, בכל הרשתות והחנויות, עד גמר המלאי
• בקניית 2 חפיסות שוקולד ממולא פירות 'ויינריך' של 'ליימן שליסל', הוסיפו שקל אחד וקבלו חפיסה שלישית, ברשתות 'שופרסל', 'חצי קופה' ו'ג'מבו', עד סוף ספטמבר.
• 60 אחוז הנחה על קולקציית הקיץ של בית האופנה 'הגרה', עד גמר המלאי.
• 20 אחוז הנחה על מפות שולחן 'דארלן', בחנויות הרשת, עד סוף ספטמבר.