בשבע 166: עוף טוב - הכל טוב

מה הקשר בין עוף פריך לבירה לבנה, כיצד להשזיף עוף במהירות ובדרך פשוטה, ומה דעתכם על קורנפלקס כציפוי לשניצלים ? ● כל הטיפים להכנת עופות במטבח הביתי

פינחס קופר , ח' בחשון תשס"ו

בשר עוף זקן יתרכך בבישול, בטיגון ובאפייה אם לפני הבישול משפשפים אותו בסוכר.
בשר עוף זקן יתרכך בעת הבישול במהירות רבה יותר אם מוסיפים לתבשיל תוך כדי בישול מעט סוכר.
העוף הצלוי יזכה לקרום חיצון פריך במיוחד, אם כ-20 דקות לפני תום הצלייה, מושחים את עורו החיצון בבירה לבנה.
העוף הנצלה בגריל יתקבל פריך במיוחד אם מספר דקות לפני תום הצלייה שופכים עליו מעט בירה, ומחזירים אותו להמשך הצלייה למספר דקות נוספות.
העוף הצלוי יזכה לקרום חיצון פריך במיוחד, אם כ-20 דקות לפני תום הצלייה מושחים את עורו החיצון בתמיסה מרוכזת של מים ומלח.
בצליית עוף ניתן להאיץ את קבלת הצבע השחום של הקרום החיצון, אם פותחים קמעה את דלת תנור האפייה. במקרה זה, האדים שבחלל התנור מתנקזים כלפי חוץ וההשחמה מתרחשת במהירות.

עוף בגריל יתקבל רך, טעים וזהוב, אם לפני הכנסתו לגריל, יבושל כ-15 דקות במים, יושהה לכ-30 דקות ברוטב רצוי, ורק לאחר מכן יועבר לצלייה.
בטיגון חלקי עוף מצופים בקמח, יתקבל קרום עדין וקליל במיוחד, אם מוסיפים לקמח מעט אבקת אפייה.
אם רגילים לטבול בקמח את חלקי העוף לפני טיגונם או צלייתם, מומלץ לעשות זאת כשעה לפני הטיגון או הצלייה ולהעבירם למקרר. במקרה זה הקמח ידבק היטב לעוף והתוצאה הסופית תתקבל יפה ופריכה יותר.
טעמו של העוף הצלוי ישתבח אם לפני הצלייה מזליפים עליו מיץ לימון ורק לאחר מכן ממליחים ומתבלים אותו כמקובל.
כשאין רוצים להתעסק בסגירת פתח המילוי של עוף ממולא, אפשר לדחוס לקצהו החיצון של החלל הממולא, שתי פרוסות לחם לבן שהורטב לפני כן, ולהניח את העוף בתנור לצלייה כמקובל.
מריחת השניצל בחרדל לפני הציפוי, תגרום לקבלת שניצל טעים ופיקנטי במיוחד.
ציפוי שניצל יפה במיוחד מתקבל כך: מצפים את השניצל כמקובל. משהים כעשר דקות ואז מטבילים שנית בביצה ובפירורי לחם ומטגנים.
ציפוי שניצל בקורנפלקס מפורר במקום בפירורי לחם יגרום לקבלת שניצל מעניין בצורתו ובטעמו.
אם אתם מעוניינים בחיתוך או פריסה מדויקת של הבשר, מומלץ להקפיאו קודם לחצי שעה עד שעה.
לתיבול מוצלח ואחיד של עוף בגריל, רצוי לערבב את כל התבלינים יחד בשקית, להכניס פנימה את חלקי העוף ולנער. כך יפוזרו התבלינים באופן שווה על כל חלקי העוף.

* רבקה קופר

אצלי זה עובד
=========================================================
קש חדש
======
נפתלי אהרון מבאר שבע, עם שלל עיצות לטיפול בריהוט מקש: "ניתן למנוע את הצהבת רהיטי הקש אם רוחצים אותם מדי פעם במי מלח. תוכלו למנוע את התייבשות הריהוט ע"י משיחתו מדי פעם בשמן לימון. ובכלל, מומלץ לנקות רהיטי קש ע"י הברשתם במברשת שהוטבלה במי מלח חמים. לאחר הניקוי, ייבשו היטב ומרחו שמן לימון".









המטבחון
=======================================================
גולש הונגרי
========
(באדיבות 'אל על')

החומרים
---------
2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות
4-5 בצלים גדולים
100 גרם שומן אווז
שליש כוס שמן
3 ליטר נוזל חום (מים רתוחים עם אבקת בקר)
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות קטנות
2 כוסות יין אדום

לטחון בבלנדר:
----------------
שן שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור
כפית קימל שלם
קליפה של חצי לימון
1 עלה דפנה

אופן ההכנה
------------
מחממים את הסיר היטב ומוסיפים את שומן האווז, הבשר והשמן. מטגנים את הבשר עד לקבלת צבע חום (סגירה), מוסיפים את הבצל וממשיכים בטיגון.
מוסיפים את תערובת המוצרים הטחונים ומטגנים 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים את היין האדום. מסירים את המשקעים מתחתית הסיר. מרתיחים את היין 3-4 דקות עד שכל האלכוהול מתאדה ואז מוסיפים את הנוזל החום. מבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי עד שעתיים.
חצי שעה לפני גמר הבישול, יש להוסיף את קוביות תפוחי האדמה ומלח לפי הטעם (2-3 כפיות).













חדש על המדף
==========================================================
צמוד לסיר
=======
'איקאה' משדרגת את פני שולחן האוכל עם MAGNIFIK – תחתית מגנטית פונקציונאלית לסירי נירוסטה ומתכת בכלל, המהווה חוצץ בין הסיר והשולחן ומאפשרת את העברת הסיר החם ממקום למקום, מהשיש במטבח אל השולחן, כשהתחתית נשארת צמודה אליו ושומרת מפני התחממות המשטח עליו הוא מונח. התחתית הדקה והחדשנית עשויה סיליקון גמיש מועשר במגנט חזק, מתנתקת מהסיר בקלילות רבה, וניתנת לניקוי פשוט בשטיפה. המחיר – 39 ש"ח.




ישן לצד חדש
========
'אסתי לאודר' מציגה מוצר חדש בסדרת היוקרה 'רה-נוטריב' – 'רה נורטיב רויטלייזינג קומפורט קרם', בשילוב של טכנולוגיה חדשנית ותרופות מסורתיות המשיבות לעור יבש או רגיש את החיוניות והאנרגיה בשימוש בבוקר ובערב. על מנת להשיב את רעננות הנעורים פנו בחברה למקור די חריג למציאת פתרון: ענף המזרנים והכריות, בהשראה של ספוג נושם המתאים את עצמו לתווי הגוף ותומך בהם. מדעני החברה יצרו 'פולימר' המעניק לעור תחושת קפיציות תוך יצירת שכבת מסכת לחות נושמת על פני העור להבטחת לחות ארוכת טווח. בין מרכיבי הקרם נמצא פטריות ריישי וג'ינסנג מונעי הזדקנות המשמשים ברפואה הסינית לצד מגוון סוגי חמאה ושמן אקזוטיים כמו שמן שקדים מתוקים, שמן חרצני משמש, שמן שומשום, תמצית מלון ועוד. שימוש במוצר מעניק תחושת לחות, המרצת חילוף התאים הטבעי וייצור קולגן, למראה צעיר, רענן וחיוני. המחיר – 850 ש"ח.




החתיכה החסרה
==========
אלו מכם או מילדכם המעדיפים לבלות את זמנם הפנוי בצירוף עשרות, מאות ואלפי פיסות קרטון זעירות יותר או פחות לכדי 'יצירת אומנות', ישמחו לשמוע על החידושים הבאים: 'כנעני שיווק' נציגת JUMBO משיקה את ה'זלפא' – ?WASGIJ – סדרת הפאזל ההפוך לחובבי אתגרים, דמיון ולבעלי עיניים בגב. התמונה המופיעה על הקופסא אינה התמונה אותה אתם נדרשים להרכיב, אלא רק מכילה רמזים רבים ומצחיקים לתמונת-תעלומת הפאזל האמיתי. לצורך השלמתו, עליך לדמיין מה רואות הדמויות הנמצאות בתמונה או לנחש מה יקרה להם בעתיד. המחיר לפאזל 1,000 חלקים – 130 ש"ח. חברת 'רבנסבורגר' מחדשת עם סדרת ה'פאזל לגו' לגילאי +5, הכוללת תעסוקה (ושקט) כפולים במארז אחד – גם פאזל קרטון קשיח עליו מופיעה עיירת לגו תוססת או קרבות אבירים, אליהם מצורף משחק אבני לגו אמיתיות ממשפחת האיור להרכבה עצמית ולהעצמת החוויה. מה שנקרא, שניים באחד. המחיר לפאזל 60 חלקים בתוספת משחק לגו – 69.90 ש"ח, עושה את העסק לכדאי.






הגביעים החדשים
===========
מעדני החלב מצמצמים רווחים במקררים עם הופעת החברים החדשים. הנה מקבץ קצר שתפס את מקומו לאחרונה: 'תנובה' השיקה סדרה חדשה של יוגורטים תחת המותג 'יופלה לבן' מעודן עם תוספות בריאות, הכוללת יוגורט 1.2 אחוז שומן עם שזיף שחור בתחתית, יוגורט 1.2 אחוז שומן עם אשכולית אדומה בתחתית ויוגורט 2 אחוז שומן עם תערובת גרנולה (3.12 ש"ח). מחלבת הבוטיק 'מחלבנה' מציעה משקאות יוגורט מתוקים וסמיכים קלות, בטעמי פירות כמו תות-שדה, פירות יער, דובדבן ותפוז (4.39 ש"ח). 'שטראוס' מרחיבה את סדרת המילקי במילקי מוקצ'ינו – מעדן שוקולד עם כמות קצפת כפולה בטעם ארומה עדינה של קפה (2.06 ש "ח) ובמילקי Xtra שוקולד וקצפת בגביע XL (2.96 ש"ח).


שווה לדעת
=========================================================
קונים 2 מוצרי 'גלייד' של 'ג'ונסון' ומקבלים את השלישי במתנה, ב'קו אופ הריבוע הכחול', 'שופרסל', 'קלאב מרקט' ובחנויות הפרטיות, עד ה- 30.11.
קרם רב שימושי פסיפלורה, 250 מ"ל, להזנת, ריכוך והגנת העור, מבית Best ב- 15 ש"ח במקום 20 ש"ח, ברשתות 'קו אופ', 'סופר סנטר' ו'מגה', עד ה- 30.11.
מארז מוצרי טיפוח לכף הרגל מסדרת PARTY FEET של SCHOLL, הכולל תיק איפור ובו כריות ג'ל סיליקון לנועלות נעלי עקב, משייף לציפורניים, לק שקוף ומפריד אצבעות לצביעה קלה בלק, ב- 59.90 ש"ח במקום 120 ש"ח, ב'סופר פארם', 'ניו פארם', בתי המרקחת ובחנויות הנעליים, עד גמר המלאי.
בקניית 2 ממגוון מוצרי המאפה של 'מעדנות', מקבלים את השלישי במתנה, ברשת 'מגה', עד ה- 30.11.
קונים אריזה ממגוון הלקטים של 'סנפרוסט' ומקבלים את השנייה בחצי מחיר, ברשת 'סופר סנטר', עד ה- 30.11.
עד 50 אחוז הנחה על כל קולקציית הלבשת החורף, ברשת חנויות 'מיס לגוט-אמיקה', עד גמר המלאי.
קונים אחד ממגוון מוצרי קפה נמס 'עלית' ומקבלים במתנה חלב 'יטבתה', בחנויות ובמינימרקטים, עד ה- 30.11.