בשבע 187: עוד טיפים ועצות לחג הניקיונות

פינחס קופר , ח' בניסן תשס"ו

בכדי לשמור על מראה הברזים והאביזרים לא מומלץ להשתמש בחומרי ניקוי חזקים או שורטים. אחת לשלושה חודשים כדאי להסיר את פיית הזרימה החיצונית לצורך ניקוי מאבנית ולהשרותה כשעתיים בחומץ.
• כאשר משתמשים בחומרים לניקוי תנורים אין לערבב אותם עם חומרים אחרים. יש להימנע ממגע עם חלקי אלומיניום ומשטחים צבועים. בכלל, לפני השימוש בחומר ניקוי כללי, יש לבדוק את יציבות הצבע במשטחים צבועים.
• ביצועי המטאטא החדש משתפרים, אם לפני השימוש הראשון בו מטבילים אותו לזמן קצר בתמיסת מים ומלח. לאחר מכן יש להציבו לייבוש כאשר זיפיו כלפי מעלה או בתלייה. זיפיו המדובללים של מטאטא ישן יחזרו להתקשח, אם יוטבלו בתמיסה של מים ואקונומיקה (1 ליטר מים ו-2 כפות אקונומיקה) או בתמיסה חמה של מים ומלח. לאחר מכן יש להציב את המטאטא לייבוש כאשר זיפיו כלפי מעלה.
• איך משיבים חן לסירים שאיבדו אותו? אבקת כביסה מסייעת ללכלוך להתקלף. שמים קצת אבקת כביסה בסיר, מוסיפים מים בגובה של כס"מ, "מבשלים" למשך מספר דקות ומשאירים להתקרר.
• לחיטוי פומית הטלפון ניתן להשתמש במגבונים לחים או במטלית עם תמיסה לשטיפת הפה בטעם מנטה. התמיסה מותירה ריח טוב ויעילה גם להסרת חיידקים משפופרת הטלפון.
• בכדי לשמור על המקרר נקי לאורך זמן, כדאי להעביר מגבוני לחות עם ריח מבשם בכל המקרר, לשאוב את הפירורים במקפיא באמצעות שואב אבק ולפזר מלח לימון בפינות ובמגירות. ניקוי הדפנות במעט חומץ ימנע היווצרות עובש וריחות בלתי נעימים.
• איך מטפלים בכוויות סיגריות על שטיח? לעיתים האפר של הסיגריות שנופל על השטיח יוצר מין חורים קטנים של כוויות. בעזרת מספרי ציפורניים ניתן להפחית מהכיעור ולקצוץ את שולי החור, כך שבדרך כלל לא יראו אותו. לאחר מכן מלאו את החור בצמר משטיח אחר שיש לכם, כל עוד הצבע תואם.
• איך מנקים כוסות זכוכית עדינות וחרסינה? הוסיפו כף חומץ לקערת מים רתוחים, טבלו את הכלים בעדינות והניחו לייבוש עצמי. החומץ ישאיר את הכלים ללא שמנוניות ויהפוך אותם לנוצצים.
• על מנת להסיר כתם ביעילות, עדיף לטפל בכתם מוקדם ככל שניתן. יש לזהות את מקור הכתם ובמידה ולא ברור מקורו, מומלץ להשרות את הכתם במים קרים לפני הכביסה.
• איך מסירים כתמי ביצה? נקו בתערובת של אמוניה ומים או בתערובת של אלכוהול ומים. אין להשתמש במים חמים.
• במקרה של כתמי שעוות נרות, יש לשפוך מים רותחים ישירות על הכתם. לאחר מכן יש למרוח ג'ל כביסה על אזור הכתם ולהשרות במים פושרים. לאחר הטיפול הראשוני, יש לכבס כרגיל.
• במקרה של כתמי שומן או מרגרינה יש להניח את האזור המוכתם על גבי מטלית נייר ולמרוח מעט 'פרסיל ג'ל' בצדו האחורי של הכתם. יש להחליף את המטלית בכל פעם שהיא נספגת בשמן. לאחר מכן יש לכבס כמקובל.
• את רוב הכתמים הישנים על פריטי ביגוד ניתן להסיר בדרך הבאה: מערבבים 2 כפות אבקת כביסה עם 3 כפות חומץ וחצי ליטר מים. מספיגים את אזור הכתם בתמיסה, משפשפים קלות, משהים לחצי שעה, משפשפים שוב, שוטפים במים זורמים ומכבסים כמקובל.
• כתמי אבנית מאריחי חרסינה, אמבטיות וכיורים תוכלו להסיר באמצעות חומץ או רוויון או משחה המורכבת ממים ומלח לימון. מושחים את אזור כתמי האבנית, משהים כחצי שעה, משפשפים קלות ושוטפים במים זורמים.
• כתמי דיו שדבקו לאריגים ניתן להסיר ע"י הרטבתם במיץ לימון, כיסויים במלח והשהייה לכ-12 שעות. לאחר מכן שוטפים במים ומכבסים כמקובל.
• כתמי חלודה ניתן להסיר ע"י שפשופם ברוויון או בקוביית סוכר. משפשפים את אזור הכתם ושוטפים במים פושרים.

(הטיפים באדיבות חברת 'הנקל סוד')

רבקה קופר






































המטבחון
=======================================================
סלמון בציפוי דבש
===========
(באדיבות 'יד מרדכי')

החומרים (ל-4 מנות)
---------------------
• 1/8 כוס דבש פרחי אבוקדו
• 1 כף מעדן משמש 100% פרי
• 2 שיני שום כתושות
• 1/8 כוס חומץ יין לבן
• 400 גרם פילה סלמון חתוך ל-4 פרוסות שוות (כולל העור)
• 3 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן
• פלפל שחור

החומרים להכנת הסלסה
------------------------
• 3 מלפפונים קלופים
• חצי אבוקדו מקולף
• 1 כפית סוכר
• חצי פלפל אדום חריף חתוך לחתיכות קטנות
• 100 גרם שקדים קלויים, מומלחים וקצוצים
• 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
• 2 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן
• 1 כף חומץ יין לבן

אופן ההכנה
------------
• מערבבים בקערה שום, דבש, מעדן משמש, מעט פלפל וחומץ. במחבת בינונית מחממים את שמן הזית לטיגון וצולים את פרוסות הסלמון, כאשר מניחים את עור הדג על גבי המחבת וצולים לפחות 3 דקות על אש גבוהה או עד שהעור מזהיב מאוד. הופכים את הדגים וצולים כשתי דקות נוספות.
• יוצקים מעל הדגים את תערובת הדבש ומחממים כדקה. מורידים מהאש ושומרים חם במחבת עד להגשה.
• לסלסה: חותכים את המלפפונים והאבוקדו לרצועות דקות וארוכות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הסוכר, פלפל, שקדים, שמן זית, כוסברה וחומץ ומערבבים. מניחים את הסלמון החם על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הסלסה הירוקה.











חדש על המדף
==========================================================
שיר עם נקי
=======
העוסקים בשלבי הניקיון האחרונים ישמחו לגלות את עזרי הצחצוח הבאים: חברת 'לי ונט', המתמחה במוצרי חשמל למטבח, משיקה תרסיס ניקוי והסרת כתמים במוצרי חשמל מנירוסטה, בהם קולטי אדים, כיריים ותנור, המבריק ומחדש את המוצר ללא כל פגיעה במתכת (64 ש"ח לתרסיס 500 מ"ל, ברשתות החשמל ובחברה). 'סקוטש ברייט' מחדשת עם מטלית פלא רב-פעמית, העשויה מיקרו-פייבר בטקסטורת סיבים לוכדת אבק, המרימה את גרגרי האבק ולוכדת אותם במקום להעיף אותם ממקום אחד למקום אחר. המטלית יעילה גם בניקוי אובייקטים עדינים ביותר, ללא חומרי ניקוי (כ-18 ש"ח) ויוצאת במבצע 2 + 1 חינם על מגוון מוצרי הניקוי שלה, ברשת 'שופרסל', ברשתות הפרטיות ובחנויות המזון. 'הנקל סוד' מציעה את 'ביף' – קצף לניקוי אמבטיות, כיורים וברזים, היעיל בהסרת אבנית (14 ש"ח לתרסיס 500 מ"ל) ואת 'סופט סוד Aroma Therapy' – מרכך כביסה אביבי המועשר בתמציות היביסקוס וורדי בר, בניחוח ארומאטי (22 ש"ח ל-4 ליטר).

(תמונה מס' 1 – מוצרי ניקיון)

מה נשתה הלילה הזה?
=============
חובבי יין ישמחו בעושר החדש הרואה אור במיטב יקבי ארצנו. יקבי 'כרמל' משיקים את 'יוהנסברג ריזלינג גליל עליון 2005' מ'הסדרה האזורית' – יין לבן חצי יבש המופק מענבים שנבצרו בבציר לילי בסוף ספטמבר, כשהתירוש תסס והתיישן במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה ומתאפיין בארומה של פריחת הדרים, תפוח עץ ירוק וליים (46 ש"ח). יקבי 'ברקן' מחדשים בחמישה יינות בסדרת dOmaine – קטגוריית יינות צעירים ורעננים מבציר 2005, המעוצבת בצבעים בוהקים ועזים, לבידול ובולטות. הסדרה הכוללת את 'תבור – קברנה סוביניון', 'לטרון – מרלו', 'עדולם – שיראז', 'שמשון – פטיט סירה' ו'דן – אמרלד ריזלינג', נותנת תמורה מצוינת למחיר, כשמחיר הלבנים 25 ש"ח והאדומים ב-30 ש"ח; ובהרחבת סדרת 'קלאסיק' בשלושה יינות מזני ענבים טרנדיים – 'פינו נואר 2004' אדום יבש, בארומת תות שדה, דובדבנים, פטל, מנטה, וניל, קינמון, כמהין ומרווה (42 ש"ח), 'פינוטאז' 2004' אדום יבש המבוסס על פרי בשל ורך כשזיף שחור ותות שדה, ותבלינים מתוקים כווניל וקינמון (42 ש"ח) ו'שיראז רוזה 2005' יבש בארומה של דובדבן, נקטר שזיפים וחבושים (32 ש"ח). יקבי 'רמת הגולן' מציעים אריזות שי בקשת של מחירים ואפשרויות. לדוגמה: מארז 'גולן מוסקטו', קופסת שוקולד תופינית ונר ריחני ב-59 ש"ח.

(תמונה מס' 2 – יין)

שעת משחק
=======
שעתם היפה של הילדים מגיעה ועימה הצעות לניצול נאה של פדיון האפיקומן: 'קודקוד' משיקה את 'טרמינל' – פיתוח ממחושב למשחק החשיבה הקלאסי NIM – משחק אסטרטגיה בגרסת כיס למשתתף אחד נגד המחשב או לשני שחקנים. בכל משחק נדלקות על הלוח מספר נקודות אור בדרגות קושי שונות. כל משתתף מכבה בתורו באמצעות סמן, כמה נקודות אור ברצף צמוד אופקי, אנכי או אלכסוני, במטרה לגרום למתחרה להיות זה שיכבה את האור אחרון (99 ש"ח). 'אומגה' מחדשת עם צבעי 'סטיקר חלונות' סמיכים להכנת מדבקות ויטראז' הנצמדות על משטחים חלקים, המוצעים באריזת 5 בקבוקי צבע מרהיבים בתוספת ניילון ודפי איורים משעשעים (48 ש"ח). 'ב.ב. קשרים' מציעה כלי רכב מדברים, בעלי זרועות ממוגנטות, בסדרת צעצועי 'בוב הבנאי' (89.90 ש"ח), סדרת כלי רכב ודמויות במותג 'תומס הקטר' כשלכל הקטרים והקרונות מגנט בחלק הקדמי כדי שיוכלו להתחבר זה לזה בקלות (39.90 ש"ח) ומשחקי הרכבה ייחודיים של 'קונקס' במגוון ערכות בנייה (כמו חיות, כלי תחבורה ומתקני פארק שעשועים) המותאמות עפ"י גיל ורמה, התורמים לפיתוח יכולת התכנון, פתרון בעיות וחיזוק היצירתיות והדמיון (החל ב-80 ש"ח).

(תמונה מס' 3 – משחקים)

בפה מלא
======
הנה מקבץ חידושי מזון: קונדיטוריית 'בן עמי' מציעה מגוון אדיר של קישים, עוגות, עוגיות ומאפים.
'מאמא עוף' משיקה 'שניצל עוף אמיתי' בציפוי פירורי מצה, מוכן ובטוח לאכילה גם בהיותו קר (450 גרם, 24 ש"ח). 'מצות אביב' מציעה מצות מחולקות לאירוח המאפשרות חלוקת המצה למלבנים אחידים ללא פירורים (15 ש"ח), עוגיות 'קרם ביס' בסדרת 'הגדה' ממולאות קרם שוקולד או וניל (16 ש"ח), עוגיות סהרונים מצופות (14 ש"ח), מצות מצופות שוקולד (16 ש"ח) ומצה קלה דיאטטית, בעלת ערך קלורי מופחת בכשליש ועתירה בסיבים תזונתיים (14 ש"ח). 'חצר כנרת' מציעה מדן חרוסת (10 ש"ח). 'טעמים של בית' מציעה מעדן חזרת אדומה גורמה בטעם ביתי (16.50 ש"ח). 'אחלה' מציעה את 'אחלה חזרת', בת זוגתו הנצחית של הגפילטע-פיש (7.75 ש"ח). 'גלידות פלדמן' מציעה קינוחי גלידה ואגוזים – הוואי פקאן בטעם שוקולד שוויצרי ופקאן סיני במארז משפחתי מעוצב כעוגה (21.95 ש"ח) ועינוגים אקסטרא – מארז משפחתי של חטיפי גלידת וניל פרווה בתוספת קרוקנט אגוזים וציפוי שוקולד (39.95 ש"ח). 'ליימן שליסל' מציעה בונבוניירות 'מרסי' ואריזות מהודרות של 'טופיפי'. גם חפיסות השוקולד הבלגי של Kim's, חפיסות השוקולד השוויצרי 'רוזמרי' וחפיסות השוקולד 'ספלנדיד' של 'עלית' משדרגות טעמים, כשרויות ומארזים מהודרים לחג.

(תמונה מס' 4 – מזון חדש לפסח)

שווה לדעת
=========================================================
• בשכירת רכב מחברת 'הרץ' בחופשת פסח, תקבלו במתנה ערכת הפעלה לילדים, הכוללת משחקים, עפרונות צבעוניים וחוברות הפעלה.
• ברכישת מארז 'בייבי פסטה' תקבלו במתנה את הדיסק 'דיג דיג דוג – שלוש ארבע לעבודה' וקופון הנחה בסך 20 ש"ח לרכישת הדיסק החדש בסדרה, בכל החנויות והרשתות, עד גמר המלאי.
• עד 35 אחוז הנחה על פריטי חג מרהיבים לשולחן הסדר והפסח, בבית 'האחים חדד', עד ה- 20.4.
• מגוון עצום של מפות חג מפוארות לשולחן הפסח במחירי מבצע, ברשתות 'מגה' ו'סופר סנטר'. לדוגמה: מפת פשתן ואורגנזה בצבעי לבן ושמנת (2.40 X 1.30) ב-80 ש"ח במקום 200 ש"ח, עד גמר המלאי.
• בקניית 'יונגבורן' – תיונים להקלה בעצירות או 'אלנזה' – לטיפול בנזלת אלרגית, תקבלו במתנה בלוק כתיבה עם עט לתליה על מגן השמש ברכב, ב'סופר פארם' וב'ניו פארם', עד ה- 15.4.
• סט ספא חגיגי מסדרת 'בודי אקספרטיז' של 'לוריאל פריז' הכולל תחליב לחות קטיפתי, ג'ל גרגרים ושלישיית נרות ריחניים, ב-68 ש"ח במקום 115 ש"ח, ברשתות הפארם, המזון והפרפומריות, עד ה- 30.4.
• 20 אחוז תוספת דפים בגלילי מגבות הנייר 'ניקול' ובנוסף, בקניית 3 מוצרים ממגוון סדרת 'ניקול', תקבלו במתנה 'סופר מגבת', בכל הרשתות והחנויות, עד גמר המלאי.
• בקניית 'פריגת' תפוזים סחוט 2 ליטר, תקבלו במתנה ספרון טיולי פריחה, בכך הרשתות והחנויות, עד גמר המלאי.
• קונים ב-15,000 ש"ח ברשת IDdesign, ומקבלים במתנה מחשב נייד ומעוצב מסדרת HP Pavilion בשווי 4,800 ש"ח, עד ה- 30.4.