חדשות ערוץ 7

פופולארי: תג בכותרות
גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

גליון 242ראשיהפצה

משפחה וצרכנות - צרכנות

17/05/07, 18:19
פינחס ורבקה קופר

שבועות (תודה למחלבות 'תנובה' ו'שטראוס' על סיוען בטיפים).
=======================================================

• שמרו גבינות שלמות בצורתן המקורית או בגושים גדולים ככל שניתן. גבינות בתמלחת (בולגרית ואחיותיה) ישמרו היטב בכלי זכוכית במי המלח שלהן.

• הרחיקו גבינות שונות זו מזו.

• הקפידו לפרוס את הגבינה סמוך לאכילה.

• שמרו גבינות מפני ייבוש בעטיפה של יריעת פלסטיק, אך לא לזמן ארוך.

• גבינות צאן כדאי לקנות בסמוך למועד הגשתן.

• ככלל, גבינות הזקוקות לטבילה בנוזלים, יש לאחסנן במקרר בנוזלי הגבינה.

• חשוב להקפיד כי לכל אחת מהגבינות יהיה אוויר סביבה על מנת למנוע הזעה.

• כל סוגי הגבינות הלבנות הקשות כמו גבינה מלוחה, צפתית, רוקפור וכדומה מקבלות ארומה חזקה יותר אם מוציאים אותן מהמקרר כשעה לפני האכילה.

• גבינה לבנה קשה או צהובה נחתכת בצורה יפה וקלה יותר באמצעות סכין קהה (לא חדה).

• גבינה לבנה קשה, כמו גבינה מלוחה, צפתית וכדומה, שיבשה, אפשר לחדש אם משרים אותה ליום ברוויון, בחלב או בלבן.

• גבינה לבנה קשה אפשר לגרר ביתר קלות ובלי שתדבק למגררת אם לפני הגירור מקפיאים אותה.

• אפשר למנוע הידבקות של שאריות הגבינה הלבנה הקשה למגררת ולהקל בכך על ניקויה, אם לפני הגירור מושחים אותה במעט שמן.

• הגבינה הלבנה הרכה תשמור על טריותה לזמן רב יותר אם מציבים אותה במקרר במהופך (על המכסה).

• גבינה לבנה רכה דלת שומן תחמיץ מהר יותר מגבינה לבנה רכה עתירת שומן.

• גבינה לבנה רכה אפשר לבחוש ביתר קלות אם מוסיפים לה מעט חלב חם או שמנת מתוקה.

• כשמעוניינים בגבינה לבנה רכה יבשה יותר (למשל לעוגת גבינה) מחוררים מספר חורים במכסה הגבינה ומציבים את הקופסה במהופך (מכוסה) על גבי מסננת לכ- 12 שעות על מנת שהנוזלים יטפטפו ממנה החוצה.

• כאשר פלח הגבינה הצהובה דק, אפשר לחתוך ממנו רצועות דקות באמצעות קולפן ירקות.

• גבינה צהובה מומלץ לאחסן במקום קריר ובעטיפה אטומה שאינה חדירה לקרני אור. גבינה שמאוחסנת ללא עטיפה תתייבש במקרר, תאבד מהארומה שלה ותספוג ריחות וטעמים ממוצרים אחרים.

• גוש הגבינה הצהובה אינו מתייבש באחסון במקרר אם מושחים את פני שטח החתך הגלויים במעט חמאה או מרגרינה.

• גבינה צהובה אינה מתייבשת באחסון כגוש או בהיותה חתוכה לפרוסות אם מאחסנים אותה במקרר כשהיא עטופה מכל צדדיה ברדיד אלומיניום או ברדיד פלסטיק נצמד.

• כאשר רוצים להניח גבינה צהובה מעל תבשיל ולהכניסו לתנור, יש להקפיד שציפוי הגבינה הצהובה לא ישחים יתר על המידה. טעמה של גבינה צהובה שמשחימה יתר על המידה הופך למריר.

• באפייה, מומלץ להשתמש בגבינה צהובה שתכולת השומן שלה גבוהה במיוחד – 45 אחוז ומעלה, זאת משום שככל שהגבינה שמנה יותר, היא מותכת בצורה טובה יותר.

• גבינות קשות יוצרות חוטים בעת התכתן. אפשר למנוע את היווצרות החוטים ולקבל קרום יפה בתום ההתכה, אם מערבבים את הגבינה המגוררת במעט פירורי לחם ופירורי חמאה או מרגרינה.

• בקניית גבינה צהובה בידקו היטב את שולי חריץ הגבינה. אם צבע השוליים כהה יותר מהצבע שבמרכז הגבינה, הימנעו מרכישתה בשל אחסון לקוי.

• גבינת קצ'קבל מומלץ להקפיא חצי שעה לפני החיתוך. היא נמסה בקלות ולכן מתאימה להכנת רטבים ומתאימה במיוחד לתוספת בפירה תפוחי אדמה.

• גבינת ברי יש להגיש בטמפרטורת החדר. את הגבינה רצוי לשמור באריזה המקורית עם הנייר המיוחד שבו היא מגיעה, כדי לשמור על טעמה.

• טעמה של גבינת פקורינו, טוב יותר כאשר מגררים אותה ישירות על מנת פסטה. גוש הגבינה נשמר טוב יותר מאשר גבינה מגוררת, אך אם נשארה גבינה מגוררת, מומלץ לשמור אותה בהקפאה עד לפעם הבאה.

• גבינת רוקופור מעולה כבסיס לרוטב פסטה: מביאים לרתיחה 2 מכלי שמנת לבישול, בתוספת כ-130 גרם גבינת רוקפור מפוררת, מבשלים על אש נמוכה עד שהגבינה נמסה. מתבלים בפלפל ואגוז מוסקט והרוטב מוכן להגשה. טעמה הפיקנטי מתאים להגשה עם פירות.

• גבינת פרמזן מומלץ לגרר בפומפייה ישירות על מנת פסטה חמה.

• טעמה המיוחד של גבינת קממבר מתחבר להכנת כריכונים מקושטים עם מבחר פירות כפתיח לכל ארוחה. טעמה מתחדד כאשר היא נמסה ולכן שימושית מאד בטוסטים. מומלץ לשמור את הגבינה בנייר המקורי שאיתו היא מגיעה ובקופסא כדי לשמור על איכות  הגבינה.

• גבינת צ'דר מתאימה להגשה כחטיף עם משקאות חריפים והיא שימושית מאוד למאפים ופשטידות.

• גבינת מוצרלה נמסה בקלות ולכן טובה לשימוש בפיצות, טוסטים, הקרמת מרקים ומאפים שונים. הגישו אותה חתוכה לקוביות וטבולה בשמן זית מתובל, כחטיף לפני כל ארוחה.

======================================================

• באפיית עוגות גבינה חשוב להקפיד בעת ערבוב החומרים שכל המרכיבים יהיו בטמפרטורה שווה.

• העדיפו תמיד גבינות לאפייה, מכיוון שהן מכילות אחוז נמוך יותר של מים.

• שימוש באבקת סוכר ולא בסוכר רגיל, יחסל את התופעה של בועות אוויר בעוגת הגבינה.

• כדי ליהנות מעוגה מבלי לפגוע בגזרה, ניתן להמיר את הגבינות עתירות השומן המופיעות במתכונים בגבינות דלות שומן מאותו סוג. את השמנת ניתן להמיר ביוגורט ואת החלב במים.

• חשוב להתחיל את האפייה בחום גבוה של 180 מעלות בחמש הדקות הראשונות.

• אם גיליתם כי העוגה נסדקה בחלקה העליון, סימן שהיא בילתה זמן רב מדי בתנור האפייה, או שהחום היה גבוה מדי.

• כדי למנוע מעוגת הגבינה להיסדק בזמן האפייה, עם הכנסת העוגה לתנור, הניחו בו כלי עם מים רותחים להוספת לחות.

במידה ובכל זאת נוצרו סדקים בעוגה, ניתן להכין ציפוי קל לפני הגשת העוגה, משמנת מתוקה או חמוצה.

• דקה לפני סיום האפייה, כבו את התנור, פתחו מעט את הדלת וצננו את העוגה בתוך התנור למשך כ- 30 דקות, כדי למנוע נפילה. רק אחר כך הוציאו את העוגה.

• העוגה צנחה? הסתירו את הנזקים בעזרת שכבה עדינה של שמנת מוקצפת, פירות או פירורים.

• העוגה מוכנה כאשר המלית יציבה, פני העוגה זהובים והיא קפיצית למגע.

• לאחר צינון העוגה, יש לכסותה בניילון נצמד ולשמור במקרר למשך לילה. העוגה טעימה יותר יום לאחר אפייתה.

======================================================

• כך תכינו מסכת פנים מרעננת וממריצה מיוגורט לבן לא ממותק ותפוזים: ערבבו היטב כף יוגורט ומיץ של רבע תפוז ומרחו בעזרת האצבעות על הפנים. התחושה מקררת ומרגיעה. השאירו על הפנים למשך חמש דקות והסירו.

• למסכת לחות, ערבבו היטב כף יוגורט, חלמון ביצה, כף דבש וחצי כפית שמן שקדים. עטפו את השיער במגבת כך שעור הפנים יישאר גלוי. מרחו בעזרת האצבעות את כל אזור הפנים חוץ מסביב העיניים. להירגע ולנוח עם המסכה במשך חצי שעה.

• לעור ידיים רך וגמיש, ערבבו גביע יוגורט עם מיץ מלימון אחד. קררו במקרר למשך מספר שעות ואח"כ עסו לתוך הידיים והציפורניים. שטפו ויבשו את הידיים.

המטבחון
======================================================= 

טרין גבינה בעטיפת חצילים ובמילוי פלפלים (באדיבות 'שטראוס מחלבות')  
 ==========================
 
החומרים
----------
2 גביעים גבינת סקי 9%
2 חצילים פרוסים לאורך
3 פלפלים אדומים
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
מעט שמן זית

אופן ההכנה
-------------
• מעבירים את הגבינות לתוך חיתול בד ומניחים על מסננת לכשעתיים.
• קולים את הפלפלים בתנור או אש חשופה. קולפים ומניחים בצד.
• חותכים את החצילים לאורכם בעובי של חצי ס"מ. מורחים בשמן זית ואפים בתנור חם על נייר אפייה כ-15 דקות.
• מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד.
• מניחים את פרוסות החצילים הקלויות על התחתית והדפנות.
• מערבבים בקערה את הגבינה והתבלינים ומניחים מחצית מעיסת הגבינה על החצילים.
• מסדרים את הפלפלים ועליהם שוב מורחים מסה של גבינה.
• סוגרים את הגבינה עם שאריות החציל.
• עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
• מוציאים מהתבנית, פורסים ומגישים בתוספת צנימים ושמן זית.

חדש על המדף
==========================================================

גבינה לי
======

'תנובה' משיקה גבינת פקורינו קשה מחלב כבשים, מלית גבינה ללא צימוקים לבלינצ'ס 4%, 'גבינה ועוד' – גבינה לבנה 3% באריזה אישית עם תוספות במכסה רוכב וגבינה לאפיה וגבינת עמק ב-5% שומן; 'שטראוס' מחדשת ב'הנאה קטנה ומתוקה' – קרם גבינה עם פרי באריזה אישית וגבינת 'סימפוניה' יוונית בטעם פטה עיזים; 'טרה' מבליטה את גבינת 'טוב טעם' ומשיקה גבינת קרם שמנת 5% בטעם שום-שמיר, גבינה לבנה 9% מועשרת בסידן ובויטמין D; 'מחלבות גד' משיקה גליל עזים בטעמי טבעי, פלפל שחור, קצח ופלפל 4 עונות, 3 כדורי עזים במהדורת חג, פתיתי קשקבל, פטה כבשים בגביע, בולגרית 3% בגביע וריקוטה פלפלים; משק 'יעקבס' מכפר הרא"ה מחדש בגבינת 'עמית' מחלב כבשים בסגנון גבינה טוסקנית וגבינת 'יואב' מחלב בקר בסגנון הברס בלו הצרפתית וקמבוזולה האיטלקית; מחלבת 'ערבה' ממושב כנות מציעה סדרת גבינות עיזים אורגניות הכוללת קוטג' עיזים אורגני 5%, היחיד מסוגו בארץ.     

מותק של גביע
=========

'שטראוס' מחדשת עם 'מעדן 3%' ו'תענוג 0%', בטעמי שכבות שוקולד-קוקוס, שוקולד-בננה-קרמל ווניל-קינמון. 'דנונה' מציגה מעדן שכבות עם פרי, בטעמי תות ואפרסק-פסיפלורה, במהדורת דייאט 0%, לצד סדרת מעדני שוקולד עם מוס שוקולד, ב-99 קלוריות לגביע. 'מילקי' במהדורה מוגבלת בטעם עוגת תותים וקצפת ומשפחת 'אקטימל' מגוונת בטעם תות-בננה; 'תנובה' משיקה 'יופלה' פרי בטעמי קוקוס ובננה-פקאן ובגזרת הדייאט – תפוז-אשכולית, עוגת תפוחים ואגס-תפוח, לצד סדרת 'מעדן תנובה', בערך קלורי נמוך ובסימון הנקודות של 'שומרי משקל', בסדרה בת 6 מוצרים קלאסיים ודיאטטיים, בטעמי שוקולד, וניל, מוקה וקרמל, ועם 'יופלה 360' – משקה פרוביוטי, בטעמי פטל, אפרסק וקלאסי, המסייע לחיזוק ההגנה החיסונית ושיפור תהליך העיכול; 'טרה' מרחיבה את סדרת 'טום וג'רי' במעדן פונץ'-בננה ושוקולד-וניל ו'בית יצחק' מחדשת ב'יוגורמה' – יוגורט מחלב כבשים בטעמי פירות יער ותות שדה.  

עוגה עוגה
======

קונדיטורית 'אינגליש קייק' מחדשת במגוון עשיר של עוגות, כמו גבינה קרה ושמנת בטעמי תות, אוכמניות, טירמיסו, עקיצת הדבורה ופררו רושה, לצד פלטות גבינה אפויה בטעמי שטרוייזל וטורט גבוה ועוגת שמרים במילוי גבינת ריקוטה דובדבנים; קונדיטורית 'הקסטר' מגוונת לצד מגוון עשיר של עוגות גבינה כמו שמנת פירורים ועוגה ללא סוכר, ב'פרמזנו' – עוגת גבינה על מצע טורט, מתובלת בדובדבנים חמצמצים; רשת 'אספרסו בר' מציעה עוגת גבינה פירורים בבסיס פריך אפוי ומעליו מוס גבינה ושמנת בניחוח וניל, לצד עוגת גבינה עם שוקולד לבן ותותים, עוגת גבינה ופירות יער, עוגת תפוחים ושמנת, עוגת גבינה וצימוקים ברום ועוגת גבינה אינגליש בראוניס; 'תנובה' מציעה עוגת גבינה ביתית בשיתוף עם קונדיטורית 'רולדין' ועוגת גבינה ביתית לייט, באישור אגודת אי"ל, לצד ערכה להכנת עוגה מופחתת קלוריות; 'שטראוס' מציעה מארז עוגת גבינה עם ביסקוויטים להכנה ביתית, הכולל את כל המצרכים.

תאכלו משהו?
========

'טבעול' משיקה מעדני ירקות עם נגיעות גבינה 5% שומן, בטעמי פלפלים ותרד, עשירים ברכיבים צמחיים ממשפחות הירקות הכתומים והירוקים (32.30 ש"ח); 'שטראוס' מרחיבה את סדרת פסטה 'לורנצו' בפסטות בטעמי איטליה: רביולי סיציליאני – גבינה וטפנד זיתים, טורטליני נפוליטני – גבינה ועגבניות מיובשות וטורטליני טוסקני – גבינה מעושנת (18.50-21 ש"ח); 'אסם' משיקה מהדורות חג בסדרת 'פרפקטו' – פסטה שיבולים בצורת ראש שיבולת ופסטה טרוטולה קצרה, עבה ובשרנית המתאימה לרטבים עשירים וסמיכים (7.60 ש"ח); חברת 'סיימן' מחדשת בממרח חמאה צרפתי במרקם עשיר, צהבהב וקל למריחה של חברת 'אלוויר' מחבל נורמנדי, כשהבשורה היא בכמות הקלוריות, או שמא במיעוטן – 75% מופחת שומן (14.90 ש"ח) ולקינוח מציע יקב 'רימון' יין יבש חדש, חומצי ורענן, על טהרת הרימונים, מסדרת blue label לשידוך מקורי עם גבינות עיזים צעירות (כ-90 ש"ח).

שווה לדעת
=========================================================

• 'אופטיקנה' מעניקה 20% הנחה על משקפי השמש לילדים במותג SM YOUNG,  ו-50% הנחה על מותגי משקפי השמש: 'גוצ'י', 'ג'ורג'יו ארמני', 'ולנטינו', 'דיור' ו'איב סאן לורן', עד גמר המלאי.

• 'לוריאל פריז' מציעה את קרם הלילה האינטנסיבי 'אייג' רה-פרפקט נייט', ב-133 ש"ח במקום 190 ש"ח, ברשתות הפארם, המזון, 'המשביר לצרכן' ובפרפומריות, עד ה-31.5.

• ברכישת תרסיס שמן PAM, תקבלו במתנה ספרון מתכונים מהודר, בכל רשתות השיווק, עד ה-31.5.

• קונים ב-250 ש"ח ברשת 'לורד קיטש', ומקבלים מתנה בשווי 50 ש"ח, עד ה-15.6.

• בקניית מסכה לשיער של 'ד"ר פישר צמחי מרפא', מקבלים במתנה קרם ידיים וציפורניים, ב'סופר פארם', עד גמר המלאי.

• כל קולקציית הקיץ ברשת 'תמנון', עד 99.90 ש"ח. לדוגמה: חולצות ילדים, 5 ב-100 ש"ח; חולצות, 2 ב-100 ש"ח; מכנסי גברים, 2 ב-150 ש"ח, עד גמר המלאי.

• בקניית 2 אריזות ממגוון דגני 'קלוגס ספיישל K קלאסי', תקבלו במתנה מנוי לחודש לרשת ההתעמלות הנשית 'סטודיו C', ברשתות 'שופרסל', 'ריבוע הכחול', 'קואופ' ובחנויות הפרטיות, עד ה-31.5.

• לכבוד שבועות מציעה wow cosmetics מארזי טנא הכוללים מוצרים מחומרים טבעיים, המבוססים על שבעת המינים, בהתאמה אישית, החל ב-59 ש"ח, עד גמר המלאי.

• קונים 3 מוצרים ממגוון מוצרי המותג הפרטי, ומקבלים במתנה את 'סרגל הבריאות של שופרסל' המרכז מידע בריאותי חיוני על 84 מוצרים מובילים, ב'שופרסל ביג' ו'שופרסל שלי', עד ה-31.5.

• לרגל חגיגות 45 שנה ל'מאיר בייגל' משיקה החברה סדרת חטיפי בייגלה באריזות חדשות ובמחירי מבצע של 8 ש"ח לאריזת 400 גרם, בכל הרשתות והחנויות.
 
• 'חוגלה קימברלי' משיקה קו חדש של תחתוני גמילה 'פול אפס', בהם האיורים שבתחתית התחתון נעלמים כשהילד מרטיב. מחיר ההחדרה, 40 ש"ח, בכל הרשתות והפארמים.

• חברת 'עלה-פארם', יצרנית 'נזל N' בסדרת 'הפלא ופלא', מעניקה ייעוץ חינם בענייני אלרגיה, בטלפון: 08-9717710.
• מסעדת 'אבו גוש' בשת"פ עם 'סלטי מיקי' מחדשת בסדרת סלטים מהמסעדה, הכוללת חומוס, טחינה וסלט טורקי, ב- 16-18 ש"ח לגביע חצי ק"ג, בכל הרשתות והחנויות. 

• רשת RALF KATA מציעה מגוון מגבות חוף ענקיות (170/50) וצבעוניות, ב-34.90 ש"ח, עד גמר המלאי.

• 'אל על' ו'שטראוס' משתפות פעולה ומשדרגות את תפריט ארוחות הבוקר לנוסעי מחלקת העסקים, בטיסות לאירופה וממנה.

• 'קוסמופארם' מציעה תחליב רחצה 'יוגורט כיף' ב-19.90 ש"ח, בכל הרשתות והפארמים.

• בקנייה ב-250 ש"ח ברשת 'מגנוליה', תקבלו קופסת תכשיטים מהודרת, ב-39 ש"ח, עד גמר המלאי.

• 'מנעמים' מציגה גביעי גלידה מוופל, במחיר מבצע של כ-6 ש"ח לאריזת 30 גביעים, ברשתות השיווק ובחנויות.

• רשת 'פעמית סטור' מציעה כוסות חד פעמיות TO GO, מצוידות במכסה עם פתח לשתייה וחבק מובנה על הכוס לאחיזה נוחה. מחיר מבצע לאריזת 25 יחידות – 13.80 ש"ח.
 
• 'בורגראנץ'' מגוונת תפריט, ומשיקה סדרת כריכים עשויה מלחמניית פרנה (לחם מרוקאי) בעבודת יד, פירה וקינוחים מקוריים.

• 'גלעם' משיקה תחת המותג 'קונדיטור פרימיום', ריבת חלב עשירה בסידן, ללא שומן צמחי מוקשה, ב-10 ש"ח, בכל רשתות השיווק.

• 'מכבי CARE' מבית 'מכבי שירותי בריאות' משיקה את 'אלרג'י-קאר' לטיפול באלרגיה, ללא מרשם רופא, ב-39.90 ש"ח או 15 ש"ח למבוטחי 'מכבי', בבתי המרקחת.

• 'סטימצקי' מתמקדת. בכל חנות יושם דגש בתחום שונה כמו אומנות, מוסיקה וסרטים, כולל פינות האזנה וצפייה ובחלקם בית קפה ופינות ישיבה.

• 'הד ארצי' מציעה את דיסק הנעימות 'לישון כמו תינוק' ב-29.90 ש"ח, ברשת 'טאוור רקורדס' ובחנויות התקליטים.

• רשת 'רמי לי' משיקה את Baby by RamiLee – אופנת הלבשת תינוקות, בקונספט של 'חנות בתוך חנות', במידות NB ועד 24 חודש.

• קטשופ 'היינץ' מחדש בבקבוק לחיץ עם ה'פקק הנקי' ושסתום 'אל חזור', המעניק שימוש היגייני ונוח. אריזת 907 גרם, ב-16 ש"ח, ברשתות השיווק.