בשבע 294: משפחה וצרכנות

פינחס ורבקה קופר , כ"ד באייר תשס"ח

בגדי נשים
==========================================================  

• בבחירת הבגד עלינו להגיע משוחררות מסטיגמות וקיבעון, צבעים שאף פעם לא נלך וגזרה שרק אותה נאהב – כי אני שמנה מידי, רזה מידי, נמוכה מידי או ג'ינג'ית מידי. אלו לא מאפשרים לנו להיחשף לעולם של בגדים מעוצבים, יפים ומחמיאים. בואו עם ראש פתוח והתנסו ללא פחד. 

• חשוב שבכל ארון בגדים יופיעו חולצות בסיס בצבעי שחור, לבן ושמנת. רצויה גם תחתית יפה לשילוב והשלמת ההופעה.
• הקיץ, המראה הצבעוני והפרחוני תופס מקום נכבד. השאירי את המראה השחור לערב.

• הצבע הלבן משתלב נפלא עם הקיץ. הוא משדר קלילות ומראה חופשי ונקי.

• אמרי לא לחצאיות ישרות. במקומן העדיפי חצאיות מתרחבות בגזרת A.

• בצבעים כהים ועמוקים תראי רזה יותר אבל אין זה אומר שאסור לך להתקרב לצבעים בהירים או עליזים.

• לא מומלץ ללבוש דוגמאות גדולות ורעשניות ולא בגדי אוהל שרק מדגישות את מה שרצית להסתיר. תופתעי לטובה מבגדים התפורים למידתך, אפילו במראה מחויט שנצמד בעדינות למקומות הנכונים – אבל לא נצמד מדי.

• חצאית ג'ינס לכל גיל, בשילוב נכון, מהווה חלק משמעותי ונוח במלתחה שלנו.

• בגד לאירוע צריך להיות בראש ובראשונה נוח ללובשת, יפה ומחמיא, אוורירי ונושם, אך מאפשר תנועה חופשית.

• כדאי לשלב בין חצאית דומיננטית מעוצבת ויקרה עם חולצה סולידית, ולהיפך. שילוב שני חלקים דומיננטיים, יוצר 'בלגאן' וחוסר אסטטיקה.

• חשוב להיות טרנדי ואופנתי, אך אין להפוך לקורבן אופנה. אין צורך בהרבה קישוטים אלא בנגיעות של צבע ובאבזור מתאים של כובע, צמיד וחגורה.

• בחירת בגד לאירוע צריכה להיות בהתאם למקום בו האירוע מתקיים. באולם, הלבוש יהיה יותר קלאסי, דרמטי וקצת נוצץ. בגן, המראה יכול להיות יותר אוורירי, פרחוני ותוסס המשתלב עם הטבע.

• הגוון השחור מככב בקרב הנשים שמגיעות לאירועים והוא מתאים כמעט לכל אירוע.

• לשדרוג ההופעה הכוללת, מומלץ להוסיף תכשיטים ואביזרים מתאימים שמעניקים נגיעה מעניינת לבגד.

(הטיפים באדיבות 'אוולין' – בגדי נשים ונערות מעוצבים).

המטבחון
======================================================= 

קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים (באדיבות 'תנובה')
====================

החומרים (לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ)
----------------------------------------

לבסיס בצק פריך
-----------------
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
3 כפות מים קרים

למלית
--------
 50 גרם חמאה  1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל אחד וחצי ס"מ   1 גליל גבינת 'פרומעז' חתוך לקוביות בגודל אחד וחצי ס"מ   1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול '10% השף הלבן'
1/3 כוס צנוברים קלויים
2 כפות עירית קצוצה
3 ביצים טרופות מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
-------------
• מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק, לתערובת פירורית.
• מוסיפים 2 כפות מים קרים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.
• מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
• מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• אופים כ-20 דקות עד שמזהיב מעט ומצננים.
• מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בטטה, מקפיצים כ-5 דקות עד להזהבה ומעבירים לקערה.
• מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
• אופים 30-35 דקות, עד שהקיש זהוב.

חדש על המדף
==========================================================

חילופי עונות
========

רשת 'עונות' מציגה קולקציית קיץ במראה מעודן, עירוני וקלאסי, בהשראה המשתלבת במהלך האסטרטגי והמיתוג החדש אותו עוברת הרשת לאחרונה. מעצבי הבית עופר גולד ואילת חדד, מציינים כי הפריטים עוצבו לאחר סקרים שנערכו לאיתור צרכי והעדפות הלקוחות, בעלות מודעות אופנתית אך ללא סגידה לטרנדים רגעיים, לנשים בוגרות יותר באמירה האופנתית ובראיית החיים שלהן. המגוון מחולק לשש סדרות עיקריות: 'ניחוח אישה' באלמנטים מרוככים, בנגיעות והדפסים בהשראת שנות ה-70; 'זיכרונות אהבה מקניה' בהשראה מיני-אפריקאית מרומזת ומחויטת בסגנון קולוניאלי המשלב אלמנטים של חגורות עץ, בדי כותנה, דפוסים ורקמות; 'בריזה סתווית' באווירה אירופאית קרירה, בצבעוניות ובגזרות רפויות ונינוחות; 'קיץ וונציאני' בהשראת האווירה בוונציה; 'שייק צבעוני' בסדרה דומיננטית צבעונית במראה ספורטיבי; 'שאנדליר' בסדרת בגדי ערב בקו ייחודי ומצומצם. לפרטים: www.onot.co.il.  

מכון יופי
======

'לנקום' נאבקת בהזדקנות העור ומשיקה סרום 'פרימודיאל סל דיפנס' (450 ש"ח) וקרם יום 'פרימודיאל סקין ריצ'ארג' (460 ש"ח) בשילוב אולטימטיבי ובנוסחה המגנה על תאי העור מפני חמצון, מטעינה באנרגיה ומסייעת בנטרול קרינה מזיקה ורדיקלים חופשיים. 'ביותרם' משיקה את 'צלולי לייזר' – ג'ל לטיפול בצלוליט, בהשראת טכנולוגיית לייזר, למראה עור חלק תוך 10 ימים (220 ש"ח). 'לוריאל פריז' משיקה את 'קולור מינרלס' – צללית ברק מינרלית במרקם אבקתי, מבוססת 95% מינרלים טבעיים, ללא בושם וחומרים משמרים (55 ש"ח). 'רבלון' משיקה בסדרת 'קולורסטיי' מייק אפ-אבקה מינרלי, המטפח את העור, מבוסס 90% מינרלים, עמיד ל-16 שעות (159 ש"ח). 'אסתי לאודר' משיקה את Resilience Lift Ultra Firming – מייק אפ ראשון בעולם המעניק מראה מורם, לחות וברק מרביים, עם מסנן קרינה SPF-15 (210 ש"ח). חדש בישראל: TRI-AKTILINE – קרם חדשני בהוכחה קלינית המטפל, מיישר וממלא קמטוטים וקמטים עמוקים באופן מיידי, תוך סיוע בהגברת ייצור הקולגן בעור (249 ש"ח, בלעדי ב'סופר פארם').   

שירותי בריאות
==========

'כורכומול' – מיצוי כורכום הנספג טוב יותר ומסייע להורדת כולסטרול, שיפור הזיכרון וריפוי דלקות, קוליטיס, קרוהן וכיב קיבה, לניקוי הכבד מרעלים ולטיפול באלצהיימר וסרטן (100 ש"ח, 077-5568866, www.curcumol.co.il). 'טבע טעם-אלטמן' מציגה את 'זימ-קל' – כמוסות מולטי אנזים המשפרות את תהליך העיכול, להפחתת נפיחות, כאבי בטן ועייפות לאחר ארוחה גדולה (98 ש"ח). 'פרידה ויטמינים' מחדשת ב'אולטרה-פרידה' – פורמולה המכילה ויטמין C, קומפלקס ויטמיני B ומולטי ויטמינים, בגרסת עם או בלי ברזל (94 ש"ח, 1-700-70-70-64, www.freeda.co.il). 'ביו פרו מדיקל' משיקה את 'ביולקס פרוטקט' – פורמולה מבוססת רכיבים טבעיים, לסובלים מפעילות מעיים לא סדירה (74.90 ש"ח, 1-700-70-90-33). 'אלכימיסט' משיקה כמוסות צמח פאסוצ'אקה מהאמזונס בפרו, בעל סגולות טבעיות להורדת רמת הסוכר בדם לבעלי סוכרת גבולית, סוכרת מסוג 1 או 2 ולבעלי נטייה גנטית (97 ש"ח, 072-2503663, www.amazonasherb.com).

שימו שמן
=======

'עץ הזית' מחדשת עם 'קנולה אומגה 3' ממקור צמחי של שמן פשתן מכבישה קרה, מועשר בחומצות שומן אומגה 3, התורמות לבריאות הלב ולהפחתת תהליכים דלקתיים. השמן עשיר בשומן חד בלתי רווי, התורם להפחתת רמות הכולסטרול בדם, ומועשר בנוגדי חמצון. כף וחצי מספקות 100% מהצריכה היומית המומלצת של אומגה 3 למבוגר (20 ש"ח, 1 ליטר). 'זיתא – בית בד גלילי' מציג סדרת שמני זית בטעמים: עם לימון, בזיליקום ושום ופלפל אדום חריף, להעשרת ושדרוג הארוחה (29.90 ש"ח, 500 מ"ל). שמן זית 'חלוצה' משיקה כמחווה לחגיגות ה-60, סדרת שמן זית איכותי, מלווה בתוויות דמותו של בן גוריון וחלוצים, המרמזות על רעיון המותג: חלוציות בתחום שמן הזית בישראל בכלל ובנגב בפרט (42 ש"ח, 750 מ"ל). שמן זית Galileo 100% הספרדי, מציע שמן איכותי בארומה עדינה בניחוח פירותי ובחומציות עד 0.7%. מיוצר משמן זית כתית מעולה בכבישה קרה בשילוב שמן זית זך, לשיפור יכולת הטיגון והפחתת הארומה החזקה (33.90 ש"ח, 750 מ"ל). 

שווה לדעת
=============================================================

• 'סוכרזית' מרחיבה את סדרת 'סוכרלייט' ומשיקה 2 מוצרים חדשים: 'סוכרלייט כפית לכפית' – אבקת ממתיק דל קלוריות בטעם סוכר ו'סוכרלייט נוזל' – ממתיק נוזל בטעם סוכר.

• בקניית פריט מקולקציית הקיץ של נעלי 'פפאיה', תקבלו במתנה אוגדן כרטיסי ברכה ומדבקות צבעוניות, עד ה-30.6.
• 'אקווה נובה' משיקה מהדורה מוגבלת לתינוקות בגילאי שנה ומעלה, הכוללת מארז שישיית בקבוקי מים חצי ליטר, עם פייה המתברגת על הבקבוק (14 ש"ח).

• רשת 'קפה הלל' משיקה בנוסף לתפריט הקבוע, תפריט בריאות ייחודי שתוכנן ע"י צוות המומחים של חברת Diet Coach, עם מנות בעלות אחוז שומן נמוך וערך תזונתי גבוה.

• 'טמפו' משיקה מארז זוגי קל לנשיאה וניתן למחזור, של צמד בקבוקי 'פפסי מקס' 1.5 ליטר (10 ש"ח).

• 'עלית' מחדשת עם 'MUST – בזוקה' – חפיסת מסטיק 'בזוקה' הנוסטלגי והאהוב שעושה בלונים, בגרסה נטולת סוכר, הכוללת גם בדיחות ועתידות חדשות (4.40 ש"ח).

• 'בייגל בייגל' משיקה קרקר חיטה, שיפון ופרג – 99 קלוריות לאריזת 3 קרקרים (מארז 9 אריזות אישיות, 13.70 ש"ח) וקרקר חיטה מלאה ורוזמרין (160 גרם, 8 ש"ח).

• 'בראשית', משווק פירות הגליל והגולן מציע פירות שטופים ומוכנים לאכילה: מארז 'דואט' מעוצב המשלב אגס ותפוח (6 ש"ח, בקפטריות, אוניברסיטאות, בתי החולים, רשת 'ילו' ורשתות השיווק) ודובדבנים עסיסיים וטריים במארז נוח (33-39 ש"ח לק"ג).   

• 'יד מרדכי' משיקה סדרת דבש עם נגיעות מהטבע, בטעמים ייחודיים בתוספת צמחים כמו לימונית או ג'ינג'ר. מומלץ עם יוגורט, תה, פרוסת לחם, באפייה ובכפית.  

• 'ליימן שליסל' מגדילה ב-30% את תכולת חטיף Pic-Nic – מקלוני גריסיני פריכים בממרח קקאו עדין, ומחדשת במגוון ההפתעות המצורפות.

• 'בית השיטה' משיקה בסדרת הזיתים 'חרוזית' את 'חרוזית מרינד' – זית סגלגל ומגולען, המאופיין בטעם עסיסי מיוחד.

• 'זרעים גדרה' בשיתוף 'אגרקסקו' חושפות זן חדש של עגבניות – 'תמרה', בצורה מאורכת, תכולת נוזלים נמוכה, מוצקות גבוהה במיוחד, טעם מתוק שילדים אוהבים וחיי מדף ארוכים.