בשבע 343: משפחה וצרכנות

פינחס ורבקה קופר , כ"ז באייר תשס"ט

עוגות גבינה

באפיית עוגות גבינה חשוב להקפיד בעת ערבוב החומרים שכל המרכיבים יהיו בטמפרטורה שווה.

העדיפו תמיד גבינות לאפייה, מכיוון שהן מכילות אחוז נמוך יותר של מים.

שימוש באבקת סוכר ולא בסוכר רגיל, יחסל את התופעה של בועות אוויר בעוגה.

ניתן להמיר את הגבינות עתירות השומן המופיעות במתכונים בגבינות דלות שומן מאותו סוג. את השמנת ניתן להמיר ביוגורט ואת החלב במים.

בכדי לקבל תוצאות טובות יותר בהקצפה, מומלץ לקרר את כלי ההקצפה קודם במקרר.

בהקצפת חלבונים, יש להקפיד כי היא תתבצע במשך זמן קצר, על מנת שהקצף לא יהיה יציב ונוקשה מידי, וכך העוגה תהיה פחות אוורירית.

הימנעו מערבוב יתר של הבצק או הבלילה על מנת למנוע היסדקות העוגה.

לייצור עוגה במרקם דחוס ש לאפות בחום נמוך (160 מעלות) כשעה וחצי. לקבלת מרקם אוורירי יותר, יש לאפות בחום גבוה (200 מעלות) למשך כ-10 דקות ראשונות ולאחר מכן ב-170 מעלות למשך כ-50 דקות.

עוגת גבינה אפויה תהיה אוורירית במיוחד אם במחצית זמן האפייה מוציאים אותה מהתנור, מעבירים סכין בין דופן התבנית לקרום העליון של הגבינה (מפרידים ביניהם) ומחזירים את העוגה בחזרה לתנור להמשך האפייה.

העוגה תהיה פיקנטית במיוחד אם מוסיפים לבלילת הגבינה כוסית רום. עם זאת יש לשים לב לכך שילדים, בדרך כלל, אינם אוהבים את טעמו של הרום ולהתחשב בכך.

כדי למנוע מעוגת הגבינה להיסדק בזמן האפייה, עם הכנסת העוגה לתנור, הניחו בו כלי עם מים רותחים להוספת לחות. במידה ובכל זאת נוצרו סדקים בעוגה, ניתן להכין ציפוי קל לפני הגשת העוגה, משמנת מתוקה או חמוצה.

דקה לפני סיום האפייה, כבו את התנור, פתחו מעט את הדלת וצננו את העוגה בתוך התנור למשך כ-30 דקות, כדי למנוע נפילה. רק אחר כך הוציאו את העוגה.

לאחר שהעוגה מוכנה, יש להעביר סכין בין העוגה לבין דופן התבנית, בכדי שהעוגה 'תיפול' במידה שווה ולא ייווצר שקע במרכזה.

רוצים ציפוי שמנת צחור על העוגה? מירחו שמנת על העוגה מיד עם יציאתה מהתנור והחזירו לתנור ל-10 דקות נוספות.

העוגה צנחה? הסתירו את הנזקים בעזרת שכבה עדינה של שמנת מוקצפת, פירות או פירורים.

העוגה מוכנה כאשר המלית יציבה, פני העוגה זהובים והיא קפיצית למגע.

לאחר צינון העוגה, יש לכסותה בניילון נצמד ולשמור במקרר למשך לילה. העוגה טעימה יותר יום לאחר אפייתה.

בכדי לא לשבור את הזיגוג בפריסת העוגה, מומלץ לפרוס בעזרת חוט דנטלי או דייג.

 

המטבחון

עגבניות ממולאות

 (באדיבות 'תנובה')

 

החומרים (ל-10 מנות)

10 עגבניות גדולות חצויות

150 גרם גבינת 'גלעד – קצ'קבל', מגוררת גס

250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% 'פיראוס', מגוררת גס

10 זיתי טאסוס חצויים ומגולענים

חצי כוס פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים)

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות

מרוקנים את הגרעינים ונוזלי העגבניות ומניחים את העגבניות המרוקנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה

מערבבים גבינות בקערה וממלאים את העגבניות

מניחים שני חצאי זית על כל עגבנייה ומפזרים פירורי פנקו

אופים כ-25 דקות עד להזהבה.

 

חדש על המדף

נר תמיד

חברת 'נר לחיים' הישראלית, מציגה נר זיכרון והנצחה הפועל באמצעות טכנולוגיית אנרגיה סולארית – אנרגית שמש, אסתטי, מעוצב וחסכוני, הפועל 24 שעות ביממה, למשך שלוש שנים. הנר מלווה בברכת הרב יורם אברג'ל שליט"א מנתיבות. השימוש בנר הסולארי אינו בא להחליף את נרות הנשמה הסטנדרטיים, אלא בא לתת פתרון לאלו שאינם יכולים לעלות לקברי יקיריהם בתדירות גבוהה. שימוש במוצר יאפשר לחלוק כבוד ליקירים מדי יום, לאורך שנים רצופות. השימוש בנר הסולארי ידידותי לסביבה, בטיחותי, ללא חשש התלקחות, עמיד בכל מזג אוויר, אינו מצריך תחזוקה שוטפת, נוח וקל לשימוש, כשבנוסף, תקבלו עם המוצר ערכה הכוללת אפשרות להקדשה חרוטה. בימים אלו נמצאת החברה בתהליך רישום המוצר כפטנט, הודות למנגנון אלקטרוני ייחודי שפותח בו, המאפשר את הארתו של הנר במשך 24 שעות ביממה ובו בעת לטעון את הסוללות. הנר מופיע במספר דגמים והוא מצויד בדבק דו צדדי עמיד במיוחד כשניתן לחזקו גם באמצעות ברגים. המחיר, 200 ש"ח. לפרטים: 050-4490345.

 

אופנה עילית

רשת האופנה amica, הפונה לנשים מגילאי 30 ומעלה, המבקשות איכות ומותגי יוקרה מובילים, מציגה קולקציית קיץ ב-21 חנויות הבוטיק שלה, ומציעה מבחר דגמים מרשימים המיובאים מבתי האופנה המובילים באירופה – איטליה, צרפת וגרמניה. בין השאר תמצאו מגוון פריטים ממותגי: FABIANA FILIPPI, TIKI TIRAWA, MARTINELLI MARGON, GELCO, FABER ו- BASLER. בקולקציה ניתן דגש על עיצוב הדגמים, איכות הבדים ורמת הגימור, והיא מאופיינת ברבגוניות, טווח מידות רחב ומגוון פריטים כמו ז'קטים מחויטים, חצאיות ברך ושמלות אביביות, לצד פריטים בסגנון צעיר יותר, ספורט אלגנט ופחות פורמלי, המעוצבים בקפידה תוך דגש על מראה אלגנטי ושימוש דומיננטי במשחק בין חומרים ובדים כדוגמת משי, סאטן וכותנה, לצד בדים שקופים ואטומים ובדי ג'ינס. בעיצוב הדגמים נעשו שילובים מעניינים נוספים בין צבעים בהירים לכהים, תוספות של כיווצים מול מראה בד חלק ופריטים מעוצבים עם קשירות מעניינות בשילוב כפתורים, כיסים אופנתיים ותפרים גסים. לפרטים והתרשמות: 1-599-50-99-50, www.amica.co.il.  

 

חכם בשמש

'וישי' משיק את 'קפיטל סוליי' לילדים בפיקוח רופא ילדים, בתחליב בעל מקדם הגנה SPF50+, המעניק כיסוי גבוה במיוחד נגד כל סוגי קרני השמש, נספג היטב בעור ואינו שומני (129 ש"ח). 'לוריאל פרופסיונל' משיק את 'סולאר סובלים' – מוס במרקם תחליב המספק הגנה מהשמש, טיפול, שיקום ועיצוב שיער, לפני ואחרי החשיפה לשמש (80 ש"ח). 'אוון' משיק את Avene Lotion for children spf40, המתאים לכל סוגי העור ומומלץ במיוחד לילדים בעלי עור רגיש, האלרגיים לחומרים מבושמים ובעלי עור בהיר הנוטה להישרף (149.95 ש"ח). 'קלרינס' מציגה את Sunscreen cream high Protection SPF30 – קרם הגנה לגוף מפני שמש חזקה במיוחד, העוזר למנוע אדמומיות וגירוי, יוצר שיזוף אחיד ומשמר את העור (140 ש"ח). 'ד"ר פישר' מציג את 'אולטרסול קידס', בעל מקדם הגנה SPF45, במרקם קל בריח מלון קיצי (110 ש"ח), את 'אולטרסול שפתונים ללחות והגנה' SPF30 ו- SPF50 (25-30 ש"ח) ואת 'אולטרסול NEW IMPROVED' – פורמולה חדשנית להגנה גבוהה ורחבה מהשמש, ללא שמנוניות ובספיגה קלה אשר אינה משאירה סימנים לבנים, במגוון מקדמי הגנה (50-100 ש"ח).

 

חגיגה לבנה  

'תנובה' משיקה שפע מוצרים כמו ערכה להכנת עוגת גבינה עם פירורים, מלית לבלינצ'ס, פיראוס עיזים למריחה וגבינה צפתית מחלב עיזים, מארז גבינות עם תבלינים למטבל וחוברת מתכונים חגיגית, לצד מבצע במהלכו תחלק למעלה ממיליון ש"ח ותגריל דירה. 'שטראוס' משיקה מגוון מוצרים כמו גבינות עם תותים ווניל, סלט ירקות אביבי וכרוב אסייתי, פסטות במילויי גבינות עיזים ומעושנת ומארז פשטידת גבינה וחצילים. 'טרה' מציגה נראות חדשה וטעם משופר, כשלגבינה הלבנה הוספו סיבים תזונתיים המסייעים בתהליך העיכול. 'מחלבות גד' מחדשים בסדרת גבינות קרם שמנת בטעמי טבעי, זיתים, שום-שמיר וטוסקנה, לצד גבינת 'ברי' עם פקאן טבעי ו'קממבר' מחלב כבשים. מחלבת 'גבינות השומרון' משיקה את סדרת 'יוגורט של פעם' מחלב פרה, עיזים וכבשים, ובתוספת גרנולה ופירות יבשים, במרקם וטעם עשיר, ב-3% שומן. 'משק צוריאל' מציע שלל גבינות באריזות חדשות, לצד השקה מחודשת של חלב עיזים מלא, יוגורט עיזים לשתייה ובגביע, פטה עיזים למריחה, לבנה עיזים עם שמן זית וזעתר ועוד. 'יבנה מהדרין' מציגה גבינת 'פיצרלה מגורדת' 23% שומן, דלת כולסטרול, במארז שומר טריות, לצד סדרות 'הצהובה הטובה' 22% שומן ולייט 9%, בטעמי קלאסי, שום-שמיר, מעושנת וזיתים.

 

שווה לדעת

לראשונה, טחינת 'אחוה' אושרה לשאת את הכיתוב "בישול ישראל" במגוון מוצרי הטחינה של החברה: טחינה גולמית, טחינה משומשום מלא, טחינה אורגנית וחמאת שומשום אורגנית, בהכשר הבד"צ של העדה החרדית ובהשגחת רבנות שומרון.

50% הנחה על הפריט השני ברשת האופנה 'מימנה', עד ה-15.6.

ממבצעי 'טרה' לקראת שבועות: 4 יחידות שמנת חמוצה ב-8 ש"ח, 2 גביעי גבינה לבנה 500 גרם ב-19 ש"ח, 2 גביעי גוטג' 250 גרם ב-10 ש"ח, 2 גבינות 'טוב טעם' ב-16 ש"ח ו-4 גביעי מעדן 'גוד קצפת' ב-20% הנחה, עד לאחר החג.

50% הנחה על הפריט השני, על כל אופנת הקיץ לילדים ברשת H&O, עד ה-30.5.

אתר חדש בישראל: 'המטבח', www.hamitbach.net – זירה חדשה לרכישת כלי מטבח מקצועיים, אספקת מתכונים מצולמים ועוד. לרגל ההשקה: כלי לצליית אנטיפסטי בשר של 'סטודיו אדמה', ב-79 ש"ח, ו-10% הנחה על כל המוצרים המופיעים באתר.

רשת חנויות הנוחות So good של 'סונול', מציעה מארז 4 סוללות אלקליין איכותיות מסוג AA או AAA (GP), ב-5 ש"ח.

רשת 'בונז'ור' משיקה לרגל שבועות, עוגת בריוש גבינה בטעם ביתי – עוגה רכה ועסיסית עם מלית גבינה מתוקה בניחוח וניל (23 ש"ח).

'כרמית' משיקה לראשונה מרשמלו שוקו המכיל קקאו איכותי, ללא צבעי מאכל ו-0% שומן, כשבכל מארז מתנה שימושית: חבילת שיפודי עץ לצליית המרשמלו.

חברת 'ריגלי' מרחיבה את מגוון סוכריות 'אורביט פרופשיונל דרופס', ומציעה טעם חדש: מנטה עם מילוי מנטה מרענן.

'ליימן שליסל' משיקה סוכריות 'מנטוס' ללא סוכר, ב-3 טעמים: מנטה, דובדבן ופירות.