בשבע 344: משפחה וצרכנות

פינחס ורבקה קופר , ד' בסיון תשס"ט

גבינות מגוונות

בקניית גבינות רכות ומעושנות, הקפידו שהגבינה תהיה עטופה כולה בנייר עטיפה.

בקניית גבינה צהובה בדקו היטב את שולי חריץ הגבינה. אם צבע השוליים כהה יותר מהצבע שבמרכז הגבינה, הימנעו מרכישתה בשל אחסון לקוי.

בקניית גבינת צאן הקפידו כי מרקמה מעט סמיך ואינו נוזלי. הצבע צריך להיות לבן עד צהוב בהיר.

בקניית גבינה מסוג קממבר, וודאו כי הגבינה מכוסה היטב מכל צדדיה ב'קליפה' קשה השומרת על טריותה מפני חמצון יתר. 

גבינה צהובה וגבינות לבנות קשות כמו מלוחה, צפתית, רוקפור וכדומה מקבלות ארומה חזקה יותר אם מוציאים אותן מהמקרר שעה אחת לפני  האכילה.

גבינה לבנה תשמור על טריותה לזמן רב יותר אם מניחים  אותה במקרר במהופך – על המכסה.

גבינה לבנה דלת שומן תחמיץ מהר יותר מגבינה לבנה עתירת שומן.

גבינה לבנה רכה אפשר לבחוש בקלות אם מוסיפים לה מעט חלב חם או שמנת מתוקה.

כשמעוניינים בגבינה לבנה רכה יבשה יותר, למשל לעוגת גבינה, מחוררים מספר חורים במכסה ומניחים את הקופסה במהופך, כשהיא סגורה, למספר שעות כדי שהנוזלים יטפטפו ממנה.

גבינה צהובה מומלץ לאחסן במקום קריר ובעטיפה אטומה שאינה חדירה לקרני אור.

גוש גבינה צהובה אינו מתייבש במקרר אם מושחים אותו במעט חמאה או מרגרינה.

גבינה צהובה אינה מתייבשת אם מאחסנים אותה במקרר כשהיא עטופה בנייר אלומיניום או בפלסטיק נצמד.

פרוסות גבינה צהובה ישמרו על טריותן זמן רב יותר אם יופרדו זו מזו, בדף נייר פרגמנט או בניילון.

גבינה צהובה אינה מעלה עובש במקרר אם מאחסנים אותה במיכל פלסטיק סגור שבתוכו מניחים כמה קוביות סוכר, או אם מפזרים מעט מלח גס בתחתית כלי האחסון.

גבינה צהובה אפשר לגרר ביתר קלות ולמנוע את הידבקותה למגררת אם מקפיאים אותה לפני כן.

אפשר למנוע הידבקות של שאריות גבינה צהובה למגררת ולהקל על ניקויה, אם לפני כן מושחים אותה במעט שמן.

באפייה מומלץ להשתמש בגבינה צהובה בעלת אחוז שומן גבוה. ככל שהגבינה שמנה יותר, היא מותכת בצורה טובה יותר.

באפיית גבינה צהובה יש להקפיד שהגבינה לא תשחים יתר על המידה. טעמה של גבינה צהובה שמשחימה יתר על המידה הופך מריר.

גבינות קשות יוצרות 'חוטים' בעת התכתן. אפשר למנוע את היווצרות ה'חוטים' ולקבל קרום יפה בתום ההתכה, אם מערבבים את הגבינה המגוררת במעט פירורי לחם.

סימני הנבירה בכפית לא ייראו על פני הגבינה הלבנה אם הקופסה תאוחסן במקרר על המכסה.

 

המטבחון

פשטידת טונה וגבינות

(באדיבות 'טונה סטארקיסט')

 

החומרים

2 קופסאות טונה

גביע קוטג' (250 גרם)

גביע גבינת 'סקי' (250 גרם)

100 גרם גבינה צהובה מגוררת  

3 ביצים טרופות

2 בצלים בינוניים

מעט שמן זית לטיגון

חצי כוס פירורי לחם

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

חממו תנור ל-180 מעלות

ערבבו את חומרי הפשטידה – טונה, גבינות רכות, ביצים ופירורי לחם, למעט הבצל והגבינה הצהובה

תבלו במלח ופלפל לפי הטעם

העבירו לתבנית אפייה משומנת

פרסו את הבצלים לטבעות וטגנו במעט שמן זית

פזרו לפני האפייה את טבעות הבצל המטוגנות מעל הפשטידה ומעליהן את הגבינה הצהובה

אפו כ-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה

המלצת השף: ניתן לגוון ולהשתמש ב'טונה סטארקיסט' בטעמים  – מעושן, חריף, לימון או עשבי תיבול.

 

חדש על המדף

אופנה אביבית

מעצבת האופנה אביבית יזהר, משיקה קולקציה רבגונית ומעניינת, הנושאת את שמה, בשיק אומנותי ומראה נשי הכובש את העין והמאופיינת בבדים נעימים ונושמים, בסגנון אוורירי המשדר נוחות. הקולקציה מגוונת ולא קונבנציונלית, ומביעה תחכום לצד פשטות, בגזרות מורכבות בטוויסט מעניין על בסיס צבעי אדמה בבדים קלילים. הפריטים מעוצבים כך שניתן יהיה 'לשחק' איתם וליצור מגוון מראות, חופש תנועה והסוואה של אזורים פחות מחמיאים. הקולקציה מעוצבת בסגנון 'שיקי' במראה זורם ורך, עם אמירה ואופי, בהתאמה לאישיותה ומצב רוחה של הלובשת, והיא מתבססת על שימוש בצבעי אדמה: שחור, לבן, אפור, בז' אדמה וכחול, בבדי פשתן, כותנה, לייקרה ובדים אורגניים. לראשונה, מציגה אביבית יזהר גם בגדי ערב, למבקשות להתלבש בסגנון ייחודי ובטוב טעם, אם כי לא נוצץ, ובגזרות מחמיאות, בבדי טפטים, ויסקוזה ופשתן, בפריטים הכוללים בין השאר גופיות, חצאיות, שמלות, טישרטים ועוד, לצד מגוון אקססוריז מעוצבים. לפרטים והתרשמות: 03-5342001, www.avivit-yizhar.com.

 

לכו על זה

נעלי Fly Foot Group – בית אופנה לנעלי נוחות מאירופה, משיק קולקציית קיץ צבעונית ואיכותית, בעיצובים חדשניים ובנוחות בלתי מתפשרת, במגוון סגנונות לכל הופעה ושעה ביממה. קולקציית נעלי הנשים מאופיינת בסגנון ספורט אלגנט, עם כפכפי פלטפורמה בשלל דוגמאות, וכפכפים בסגנון אתני בהשראת המראה האינדיאני, לצד אלמנטים מהטבע: פרחים, עלים, סמלים וטקסטורות, בשלל צבעי הקיץ: אדום, כתום, חום, ירוק, צהוב ועוד. עוד בקולקציה נעלי סירה וסנדלים על עקבים מגוונים בשלל גבהים, במראה קלאסי מעוצב, בשילוב אלמנטים קיציים כפרחים ותוספות של אבזמים. חלק מהסנדלים פתוחים מאחור ומקדימה וחלקם מעוצבים בסגירה אחורית בלבד. דוגמאות נוספות מופיעות בשילוב פתחים בצידי הנעל ובחזיתה, בעיצוב מעניין המעניק אוורור לכפות הרגליים, לצד קולקציית נעלי רשת קלות משקל עשויות 100% רשת משי אלסטית וקולקציית כפכפים עם מדרך ספוגי רך. הסנדלים ונעלי העקב מוצעים בצבעי שחור, זהב, לבן, כסף, קאמל, אבן ופנינה ומחירם: 150-500 ש"ח. לפרטים והתרשמות: www.flyfoot.co.il.

 

דיילת יופי

חברת 'כריסטינה' משיקה את Rejuvenating day eye cream – קרם עיניים, היחיד מסוגו, המכיל מסנן קרינה SPF15, המעניק הגנה רחבת טווח מפני קרני השמש המזיקות, בנוסף לנוגדי רדיקלים חופשיים המגנים על העור ושומרים על מראה צעיר, רענן ובריא (210 ש"ח). 'מעבדות Nuxe פריז' משיקה את Gentle Pureness Care with 3 Roses – סדרת מוצרי טיפוח וניקוי עדינים לעור הפנים, בפורמולה המבוססת על 3 ורדים אקזוטיים: לבן, שחור ואדום (99-149 ש"ח).'ביותרם' משיקה את 'פורס סופרים ניוטרלייזר' – סרום במרקם ג'ל רענן בניחוח מעורר, המסייע להפחתת קמטים גלויים ומעכב הופעת חדשים (300 ש"ח). רשת Laline משיקה את LALINE BEAUTY – סדרת מוצרי איפור חדשניים, בקו קליל בעיצוב 'לאליני' נקי, קל לנשיאה בתיק, ובמחיר המתאים לכל כיס, ביחס למוצרים בקטגוריה זהה בשוק (19.90-69.90 ש"ח). חברת Ahava מציגה חלב פנים מסדרת source, לעור רגיל עד יבש, לניקוי הפנים מאיפור ומהפרשות עור (70 ש"ח). חברת Spring משיקה את Organic Spa – סדרת מוצרי קוסמטיקה אורגנית הכוללת קרמי ידיים, גוף ופנים, פילינג גוף, שמן גוף ותחליב רחצה, בניחוח עדין של 'במבוק עד' (34-80 ש"ח). 

 

על שולחן החג

'דנשר' משיקה דפי בצק עלים לעוגת קרמשניט ב-2 שכבות, ללא תוספת צבע מאכל וחומרים משמרים, לצד דפי בצק עלים לעוגת קרמשניט ב-3 שכבות, ואריזת בישקוטים פריכים, שניהם מבית VICENZI האיטלקית. 'אדמה – מוצרי מזון אורגניים' משיקה סדרת משקאות דגנים אורגניים הכוללת משקה שיבולת שועל, משקה אורז בטעם וניל וטבעי. 'אסם' משיקה שתי פסטות בצורות ייחודיות: פרפקטו פוסילי בוקטי לונגי – סליל באורך ספגטי, ופרפקטו זיטי – מקרוני עבה וארוך, שצורתן נשמרת גם לאחר בישולן במים. 'ברילה' משיקה אטריות פידליני ארוזות בקונכיות, המתאימות במיוחד למרקים ותבשילים, לצד רוטב 'פיצהיולה' – רוטב פסטה בטעם פיצה, מוכן לשימוש. 'בייגל בייגל' משיקה בסדרה הסגולה קרקר שום עדין עם עשבי תיבול ריחניים, ומציעה מגוון מבצעים ומארזי חג מיוחדים. חברת 'מיה' משיקה סדרת ריבות חלב – דולצ'ה דה לצ'ה, בטעמי שוקולד וקפה, מחלב אמיתי, המיוצרות על בסיס ידע וטכנולוגיה שנרכשו בארגנטינה. 'סנפרוסט' משיקה גרעיני תירס Super sweet, מזן מתוק במיוחד שמקורו בארה"ב, המתאים במיוחד לשילוב בפשטידות, מאפים, תבשילים, מרקים וסלטים.  

 

שווה לדעת

'שטראוס פריטו ליי' במבצע 'שיא הטעם העולמי', במהלכו יצורפו קלפי שיאי גינס (מתוך מגוון של 36), למגוון אריזות החטיפים המלוחים של 'עלית' המסומנות בסרט המבצע. 

'מי עדן' משיקה בקבוק מים ורוד בנפח חצי ליטר, במהדורה מיוחדת, במחיר 5 ש"ח, כשכל ההכנסות – תרומה לילדי 'וראייטי ישראל', בלעדי ברשת 'סופר פארם'.

רוכשים ב'סופר פארם' 3 מוצרים ממגוון מותגי היופי: 'פנטן', 'הד אנד שולדרס', 'הרבל אסנס', 'וולה', 'אולוויז', 'אולדייז', 'טמפקס', 'אוראל בי' ו'ג'ילט ונוס', ויכולים לזכות במסע קניות בשווי 2,500 ש"ח, בליווי סטייליסטית, איפור מקצועי וצילום סטודיו. הפרס בשיתוף אתר מתנות החוויה 'ימים מופלאים', www.muflaim.co.il, עד ה-3.6.

'בונז'ור' מחדשת בנקודות המאפה בסדרת מוצרי חיטה מלאה ללא תוספת צבעי מאכל: בגט, ג'בטינה ולחמניית כריך, בטעם עשיר, אווריריות, רכות, פריכות וטריות הנשמרת לאורך זמן.  

כל קולקציית נעלי וסנדלי הנשים והילדים לקיץ, ללא מע"מ, ברשת נעלי YOOPI ובחנויות הנעליים, עד ה-30.5.

סטודנטים הרוכשים פריטי אופנה ב-150 ש"ח, מקבלים במתנה חולצת טישרט, ברשת האופנה 'ספרינגפילד', עד ה-15.6.

מוצר שני מסדרת הפלסטרים של Nexcare, ב-10 ש"ח, ב'סופר פארם', עד גמר המלאי.

'כרמית' משיקה לראשונה מרשמלו שוקו המכיל קקאו איכותי, ללא צבעי מאכל ו-0% שומן, כשבכל מארז מתנה שימושית: חבילת שיפודי עץ לצליית המרשמלו.

חברת 'ריגלי' מרחיבה את מגוון סוכריות 'אורביט פרופשיונל דרופס', ומציעה טעם חדש: מנטה עם מילוי מנטה מרענן.

'ליימן שליסל' משיקה סוכריות 'מנטוס' ללא סוכר, ב-3 טעמים: מנטה, דובדבן ופירות.

 

תוכן שיווקי

מסורת היא לחגוג ב'בית טובי העיר' לקראת חג השבועות, עם הרב יצחק דוד גרוסמן וחתני בר המצווה של רשת חינוך 'מגדל אור' ממגדל העמק, את כניסתם למצוות. השנה היה חידוש בחגיגה: 11 בנות הגיעו לחגוג את הבת מצווה שלהם, יחד עם הדיירים וקהל רב. כל ילד קיבל זוג תפילין עם כיסוי רקום עם שמו, חומש ושעון והבנות קבלו מחזורים מהודרים. הטקס הנפלא והנוגע ללב הוא חוליה נוספת מפעילויות החסד של 'בית טובי העיר'.

'סנו מקסימה למייבש' יסייע רבות לכביסה רכה בעלת ניחוח נהדר. לקראת סוף פעולת הייבוש רססו 'סנו מקסימה למייבש' ישירות על הבגדים והכביסה תצא רכה וריחנית. המוצר מתאים גם לכביסה התלויה על החבלים. רססו על הכביסה התלויה על חבלי הכביסה וקבלו בסוף תהליך הייבוש, כביסה בעלת ניחוח נהדר, מתוך 3 ניחוחות: סנסטיב, אולטראפרש ומאסק. להשיג בשקית מילוי חסכונית, התורמת לשמירת איכות הסביבה.

בשבוע האחרון קיימה המדרשה ב'מכללת שערי משפט' אירוע פתיחה חגיגי, בו נהנו מאות נשים משיעורי תורה. עוד קיימה המכללה כנס בישוב אפרת בנושא "הגיור כמשימה לאומית", ברוח שבועות ומגילת רות. למשפטנים, תקיים המכללה בשיתוף אונ' בר אילן והאגודה הבינ"ל לדיני משפחה, כנס בינלאומי בנושא דיני משפחה. הכנס יחל בט"ו סיוון עד י"ז סיוון. לתוכנית ולהרשמה: www.law.biu.ac.il, www.mishpat.ac.il.

הרבה זמן, משאבים ומחשבה מושקעים בבחירת אולם, תפריט, עיצוב ותזמורת ולעיתים שוכחים את תכנון השמחה האמיתית. ארגון 'שמחה מכל הלב' מאפשר לזוג הצעיר לוותר על דאגות אלו. צעירים וצעירות מלאי מרץ הצטרפו לארגון במטרה שכל חתונה תהיה ממש שמחה. כשאתם משתתפים בחתונה שמחה במיוחד, קשה יהיה להבחין, אם החברה הצעירים הם חברים של החתן והכלה. לפרטים: 054-6260025, simchabalev@walla.com.

למרות שאין תרופת פלא לגמגום, עיצוב שטף ‏הדיבור היא השיטה היחידה המוכחת מדעית, הנותנת כבר עשרות שנים לכל מגמגם את היכולת ‏להפיק שטף דיבור טבעי בכל מצבי התקשורת, ע"י החזרת השליטה על ‏מערכת הדיבור. קורס מכון ד"ר פלואנסי, מביא בעזרת מערכת ‏מחשב מתקדמת את הטיפול אל מחשבו האישי של הלקוח ומאפשר את התרגול היומי לאורך זמן. לאבחון והדגמה חינם ללא התחייבות: 03-561-2222.

במרכז האקדמי 'מכון לנדר' נפתח בימים אלו קורס מדריכי טיולים במערכת החינוך, ברוח היהדות, המתמקד באזורי ירושלים ושפילת יהודה. בפני הסטודנטים עומדות שתי אפשרויות: קורס מרוכז של 5 ימים בשבוע במשך חודשיים וחצי, או קורס שנתי למשך יום אחד בשבוע. הקורס בפיקוח משרד החינוך ומקנה אפשרות לתעסוקה במערכת החינוך כבר משנת הלימודים הבאה. לפרטים: 1-800-220-121.

'קרמיסימו' של גלידת 'שטראוס' משיקה טעמים חדשים תחת הסדרה 'רגעים של אהבה'. החידוש הוא בטעמים ייחודים ובצורות חדשות של שקיעה, רקיע ופרפר. 'רגע בשקיעה' – גלידה בצורת שקיעה בטעם טירמיסו עם פירורי עוגיות; 'ברקיע השביעי' – גלידה בצורת ענן ברקיע בטעם מסקרפונה ופירות יער עם ריפל פירות יער עשיר; 'אהבת ילדות' – גלידה בצורת פרפר בטעמי פונטש בננה. המחיר – 22.90 ש"ח.

'סנו' משדרגת את שולחן החג עם מגוון מפיות במרקם רך ונעים ובתכונות ספיגה משובחות. בסדרת המפיות: מפיות 'סופט סילק' – מפיות אירוח סופר איכותיות, דו שכבתיות במגוון צבעים, באריזת 50 מפיות; מפיות 'סופט' – מפיות יוקרתיות ואיכותיות, בשלוש שכבות, בצבעים ובהדפסים מהודרים; מפיות 'סנו סופט' – מפיות איכותיות ורכות במגוון צבעים, באריזת 85 מפיות + 25% תוספת חינם ובאריזת חיסכון של 150 מפיות.

למרות שאין תרופת פלא לגמגום, עיצוב שטף ‏הדיבור היא השיטה היחידה המוכחת מדעית, הנותנת כבר עשרות שנים לכל מגמגם את היכולת ‏להפיק שטף דיבור טבעי בכל מצבי התקשורת, ע"י החזרת השליטה על ‏מערכת הדיבור. קורס מכון ד"ר פלואנסי, מביא בעזרת מערכת ‏מחשב מתקדמת את הטיפול אל מחשבו האישי של הלקוח ומאפשר את התרגול היומי לאורך זמן. לאבחון והדגמה חינם ללא התחייבות: 03-561-2222.

מסעדת 'מעדן' מוכרת בימי שישי וערבי חג, אוכל יהודי מגוון, לרבות: מרק, קרפלך, דגים – מגפילטע פיש ועד מושט בתנור, לצד שישה סוגים של מנה עיקרית ושמונה סוגי תוספות. פרטים נוספים תוכלו למצוא במנוע החיפוש של 'גוגל', לאחר שתקלידו: "מסעדת מעדן". המסעדה פתוחה כל השבוע משעה 11:00 ועד 17:00 ובימי שישי וערבי חג, מ-10:00 ועד 15:00. טלפקס להזמנות: 03-5787886.

הרבה זמן, משאבים ומחשבה מושקעים בבחירת אולם, תפריט, עיצוב ותזמורת ולעיתים שוכחים את תכנון השמחה האמיתית. ארגון 'שמחה מכל הלב' מאפשר לזוג הצעיר לוותר על דאגות אלו. צעירים וצעירות מלאי מרץ הצטרפו לארגון במטרה שכל חתונה תהיה ממש שמחה. כשאתם משתתפים בחתונה שמחה במיוחד, קשה יהיה להבחין, אם החברה הצעירים הם חברים של החתן והכלה. לפרטים: 054-6260025, simchabalev@walla.com.

במרכז האקדמי 'מכון לנדר' נפתח בימים אלו קורס מדריכי טיולים במערכת החינוך, ברוח היהדות, המתמקד באזורי ירושלים ושפילת יהודה. בפני הסטודנטים עומדות שתי אפשרויות: קורס מרוכז של 5 ימים בשבוע במשך חודשיים וחצי, או קורס שנתי למשך יום אחד בשבוע. הקורס בפיקוח משרד החינוך ומקנה אפשרות לתעסוקה במערכת החינוך כבר משנת הלימודים הבאה. לפרטים: 1-800-220-121.