בשבע 371: משפחה וצרכנות

פינחס ורבקה קופר , כ"ג בכסלו תש"ע

בס"ד

 

טיגונים  

חשוב לטגן בטמפרטורה נכונה. כשהשמן חם מדי, המזון ייחרך מבחוץ ולא יתבשל מבפנים וכשהשמן אינו חם דיו, יתארך משך הטיגון, המזון לא יקבל את מכת החום הרצויה וסופו שיספוג הרבה שמן. כדי לדעת אם השמן חם במידה מספקת, הכניסו כף עץ, אם השמן יבעבע סביבה, סימן שהוא חם דיו. מומלץ שהמזון המיועד לטיגון יהיה בטמפרטורת החדר, כדי לצמצם את השפעתו על טמפרטורת השמן.

טיגון מזון בחתיכות גדולות היא דרך נוספת לצמצם את שיעור השמן הנספג במזון. כשמטגנים מזון החתוך לחתיכות קטנות, מגדילים את שטח הפנים של המזון ויותר שמן נספג.

בטיגון סופגניות, חשוב לא להוסיף כמות גדולה של שמן בבת אחת אלא מעט כל פעם על מנת שטמפרטורת השמן לא תרד בבת אחת וכתוצאה מכך הסופגניות יספגו שמן מיותר.

מומלץ להכניס לשמן חתיכת גזר טרי בתחילת הטיגון ולהחליפה מדי פעם. הגזר עשיר במרכיבים המסייעים בהאטת קצב התחמצנות השמן ושמירת איכותו.  

טיגון בשמן עמוק עדיף על טיגון בשמן רדוד. מזון המוכנס לסיר עם שמן עמוק, מקבל מכת חום הגורמת לשכבה החיצונית שלו להיות פחות חדירה לשמן ובנוסף, משך הטיגון מתקצר. אם נטגן את אותו מזון במחבת, הוא יספוג יותר שמן.

מומלץ להימנע משימושים חוזרים בשמן. בזמן החימום השמן מגיע לטמפרטורות גבוהות בהן קצב ההתחמצנות שלו גדל באופן משמעותי ונוטה להתקלקל. שימוש חוזר בשמן מחומצן עלול לגרום לנזקים בריאותיים.  

בטיגון בשמן עמוק, עדיף להשתמש בשמן קנולה.

מומלץ לטגן לביבות במחבת עם תחתית עבה.

ללביבות מומלץ לגוון את תערובת תפוחי האדמה במגוון ירקות נוסף בצבעים שונים, כמו בטטה, ארטישוק ירושלמי וסלק. מומלץ להוסיף לתערובת עלים ירוקים כמו פטרוזיליה, כוסברה ושמיר המוסיפים טעם ומעשירים את ההרכב התזונתי.

לאחר הגירור יש לסחוט היטב את התערובת מהנוזלים. ככל שהתערובת תכיל פחות נוזלים פחות שמן ייספג בכל לביבה.

ניתן לאפות סופגניות ולביבות בטמפרטורה של כ-180-200 מעלות לכ-15-20 דקות עד שהן משחימות.

לרוב, כשמניחים את המזון בתוך השמן, מתחילה התזת שמן לכל הכיוונים. תוכלו למנוע את ההתזה, אם לפני חימומו תוסיפו לו מעט קמח או מלח.

(באדיבות 'עץ הזית', 'יד מרדכי' ואורן לוקסנבורג – שף מסעדת BARIBA)

 

המטבחון

צ'ורוס – סופגנייה דרום אמריקאית

(באדיבות רשת מסעדות 'אל גאוצ'ו')  

 

החומרים

ליטר מים

1 וחצי ק"ג קמח

שקית אבקת אפייה

4 כפות סוכר

כפית מלח

ליטר וחצי שמן קנולה

 

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומנפים

נותנים לקמח המעורבב עם אבקת האפייה צורה של הר געש

מעלים על להבה את המים והמלח בתוך סיר

כשהמים חמים שופכים את המים המלוחים לתוך מרכז הר הגעש שהכנו ולשים כ-10 דקות בידיים נקיות

כשהבצק במרקם עדין וללא גושים, יוצקים אותו לשק זילוף עם צנתר כוכב בקוטר בינוני (כ-1.5 ס"מ)

יוצקים שמן למחבת רחבה ומניחים על להבה

כשהשמן רותח, זולפים את הבצק דרך הפיה, בצורה מעגלית ובזהירות רבה. את הזליפה מתחילים ממרכז המחבת בצורה מעגלית כלפי חוץ

כשהבצק זהוב, הופכים ומטגנים עוד מספר שניות

מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג

בעזרת מספריים חותכים את הספירלה לחתיכות באורך הרצוי (מומלץ כ-10 ס"מ)

מעבירים את הצ'ורוס לכלי עם סוכר ומעט קינמון ומגלגלים עד לציפוי מלא.

 

חדש על המדף

נפגש בשמחות  

ליאת שיף, מעצבת אופנה ובעלת סטודיו LIAT לשמלות כלה וערב המותאמות במיוחד למגזר הדתי, מציגה קולקציית שמלות חדשה עפ"י צו האפנה האחרון, המושפע ממעצבי העל במילאנו, פריז וניו יורק, במגוון סגנונות ייחודיים. את הידע, הניסיון והסגנון המיוחד שלה, מתאימה ליאת לכל כלה לפי העדפותיה והגזרה הנכונה לה, ויחד הן מגיעות לחנויות בדים כדי לבחור את הבד המיוחד להן. שמלות הכלה נעשות בעותק יחיד בעבודת יד, בתפירה עילית וברמת גימור מושלמת, כשהקו המנחה הוא עיצוב מקורי, אופנתי, צנוע ונוח. לא רק הכלה תוכל ליהנות מהיחס האישי – גם אם הכלה ובנות משפחתה יכולות לעצב בסטודיו שמלות ערב מיוחדות ליום הגדול, כשכל פרויקט ההלבשה לחתונה תחת קורת גג אחת. להשלמת ההופעה תמצאו בסטודיו תכשיטים יוקרתיים בעיצוב מיוחד, ולמעוניינות, מאפרת ומעצבת שיער מקצועית. ניתן להתלבש, להסתרק ולהתאפר ביום האירוע בסטודיו בעזרתה הצמודה של ליאת או בבית הכלה, לבחירתה. לפרטים והתרשמות: 050-7390141, www.liatchiff.com.

 

מותק של נעליים

אחת התופעות הנפוצות המאפיינת חולי סכרת היא זרימת דם חלשה לכפות הרגליים, דבר המביא איתו לא אחת בעיות רבות בשל היעדר תחושתה בכף הרגל. זו הסיבה בגללה הם זקוקים לנעליים מיוחדות שיאפשרו להם תמיכה מקסימלית, עומק רב לכף הרגל, ובכלל – נעל רחבה, מרווחת ונוחה להקלה על תופעות של נפיחות וכאבים. חברת 'אטרקס' ((aetrex המתמחה בנעלי נוחות בהתאמה אישית, משיקה בישראל את הנעל מספר אחת בעולם לחולי סכרת: ambulator. דגם ה'אמבולטור' מציג רמה חדשה של נוחות, הגנה ואופנה, לחולי סכרת, הכוללת: 3 רפידות ניתנות להסרה, להשגת עומק רב יותר וגמישות בהתאמה, אזור אצבעות בעל מרווח פנימי רב, קונטור חיצוני יצוק ליציבות בחלק האחורי של כף הרגל וגפת עור רכה. הנעליים מגיעות במבחר עיצובים מגוון, במראה אופנתי לגברים ונשים. המחיר: 600-650 ש"ח, במכוני אורטופדיה ובחנויות מובחרות. לפרטים והתרשמות: 08-8680037, www.aetrex.co.il.

 

העיקר הבריאות    

'מדיטרנד' משיקה את Defender plus – שילוב של תמציות צמחי מרפא בטיפות, לחיזוק מערכת החיסון, המסייעות במניעה וטיפול בשפעת, כולל נגד הווירוס H1N1 ולחיזוק כללי של הגוף. 'אלטמן רוקחות טבעית' מציגה מגוון מוצרים לחיזוק הגוף לחורף בריא, כמו 'פרוטק S' – ספריי טבעי לגרון כואב, מבוסס תמציות צמחים מרוכזות; 'פרוטק פלוס' למבוגרים, המשלב אכינצאה, פרופוליס ותמציות צמחים; 'פרוביוטיק קיד' – פרוביוטיקה לילדים בקוביות יוגורט או באבקה, המסייעת בהפחתת התקררות ושפעת ו'אינפלוהיל' – מוצר הומיאופתי התומך במערכת החיסונית ומקל על שפעת והצטננות קלה. 'פארמהסוויס ישראל' משיקה את Swiss Relief Spray Gel – תכשיר OTC בתרסיס ג'ל קל ונוח לשימוש, בריח מעודן, להקלה מהירה בכאבי פרקים ומפרקים כמו ברכיים, גב וצוואר. 'קולגייט' משיקה את 'קולגייט טוטאל' – מברשות אינטרדנטליות ב-4 גדלים, עם סיבים מעוצבים בצורת משולש ארגונומי, המסייעים במניעת עששת במרווחים שבין השיניים והחניכיים, תוך ניקוי יסודי.

 

שווה לדעת

 50% הנחה על פריט שני, ברשת 'ילדותי', עד ה-19.12.

70% הנחה על פריט שני מקולקציית החורף, ברשת 'לודז'יה רוטקס', עד ה-14.12.

חברת האלכוהול 'א.ג.ת.ד' המשווקת את מותג הוודקה 'חורטיצה', מחדשת עם סופגניות מוודקה חדשנית בטעם שזיף שחור בתוספת נגיעות ריבה, המתאימות למבוגרים. לפרטים והזמנות: 'עולם היין', 03-9589934.

'אוטופיה' – פארק הסחלבים והאטרקציות שבעמק חפר, מציע פעילות חנוכה מיוחדת, הכוללת מסע צבעוני בין אלפי סחלבים וצמחים באווירה קסומה של יערות גשם, טיול חווייתי בפארק הפתוח ומגוון סדנאות יצירה, הדלקת נרות, סופגניות, משחקים והגרלת דמי חנוכה. לפרטים: 09-8782191, www.utopiapark.co.il.  

חנות הבוטיק 'גומת חן' שברעננה, מציגה סביבוני ספירלה בתחושת אשליה תנועתית, עשויים מעץ, קלי אחיזה ובניחוח פשוט של פעם. מארז הכולל 3 יחידות, בצבעים מרהיבים שאינם רעילים, ב-14.90 ש"ח. לפרטים והתרשמות: 09-7481872, www.gumatchen.co.il.

'כפר השעשועים' מציע סביבונים ייחודיים כמו סביבון רטרו מאיר ומנגן, סביבון המתפרק ל-3 סביבונים, סביבון זוהר בחושך, סביבוני פח ענקיים, סביבוני לייזר, סביבונים מתהפכים וגולת הכותרת: סביבון המנגן שירי חנוכה בעברית.

'בונז'ור' מציעה ברשתות השיווק סופגניות קלאסיות (80 גרם, 2.50 ש"ח), לצד סופגניות מיני במשקל 35 גרם (1.90 ש"ח), במגוון מילויים מקוריים כמו וניל, ריבת חלב, מלית וציפוי שוקולד.

חברת 'מיה' משיקה ריבות חלב אידיאליות למילוי הסופגניות, בסדרת 'דולצ'ה דה-לצ'ה', בטעמי ריבת חלב מקורית ושמנת מחלב אמיתי, בכשרות בד"צ, מבוססות רכיבים טבעיים, על בסיס ידע וטכנולוגיה שנרכשו בארגנטינה (300 גרם, 11 ש"ח).

בית הבד 'כד בני דרום' מציע את שמן הזית ראשון המסיק, מזני מנזנילו ופיקואל, בטעם עשבוני ופרי זית ניכר, בצבע 'מעונן', בבקבוקים שקופים למחצה, במרכז המבקרים במושב בני דרום ובהפצה עד הבית. לפרטים: 08-8515548, www.kad.co.il.

50% הנחה על פריט שני מקולקציית החורף, ברשת האופנה 'מימנה', עד ה-31.12.