גליונות בשבע עוד גליונות

בשבע

משפחה וצרכנות - צרכנות

11/02/10, 11:01
פינחס ורבקה קופר

בס"ד

אפייה עם שמרים

כיצד בודקים שמרים? מוודאים שתאריך פג התוקף לא עבר. בגרגרים: המוצר צריך להישאר גרגרי ולא דביק. עם פתיחת השקית המתינו מעט, הריח צריך להיות בעל חמיצות נעימה. ריח דוחה מעיד על פגם. בקובייה: בודקים צבע וריח אופייני. אם יש ספק, ממיסים את הקובייה בחצי כוס מים פושרים בטמפרטורה נעימה למגע, בתוספת כפית סוכר שטוחה. מערבבים היטב וממתינים כ-15דקות. במידה ונראה קצף על הנוזל, השמרים תקינים. במידה ויש מעט תסיסה אך לא ממש קצף, אין להשתמש בשמרים אלו.

מגע ישיר של מלח בשמרים אינו מומלץ. יש להוסיף אותם בצדדים השונים של הקערה.

לבצק רך שאינו נדבק לדפנות, יש להוסיף את הנוזלים בהדרגה, תוך כדי לישה לפי הוראות המתכון, עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה. בצקים עם מרגרינה או חמאה עשויים להטעות, כמו במקרה בו גוש שומן לא התפזר עדיין בבצק. על כן, גם כשהבצק נראה יבש מדי יש לתת דקת לישה נוספת, לפני שמוסיפים עוד נוזלים.

במקרה והבצק דביק מדי, כדאי להוסיף מעט קמח תוך כדי לישה – שתי כפות בכל הוספה, עד לקבלת הבצק הרצוי. הקמח קובע את כמות הנוזלים שצריך להוסיף למתכון והכלל הוא 'כמה שהקמח לוקח'.

לזירוז תפיחת הבצק: מחממים את תנור האפייה לטמפרטורה הנמוכה ביותר שניתן – 50 מעלות צלזיוס. לאחר 15 דקות מכבים התנור ומכניסים את הבצק שבקערה או המאפה שבתבנית האפייה, מכוסה לתנור. סוגרים את דלת התנור וממתינים עד להכפלת הנפח או לפי הוראות המתכון. לעיכוב תפיחה: הכניסו את הבצק מכוסה למקרר למדף התחתון בו מצויה הטמפרטורה הנמוכה ביותר. שימו לב, הבצק לא יפסיק לתפוח, השמרים ימשיכו לפעול אך בקצב איטי ועל כן התפיחה תהיה איטית בהרבה.

בצק שתפח יותר מידי ו'התפוצץ' דומה לבלון שניפחנו יותר מידי. יש לעצב ביד לצורת גוש ואז לעצבו למוצר המאפה הרצוי. אחר כך להתפיח לפני האפייה.

ניתן להקפיא בצק שמרים כגוש בצק לפני התפיחה הראשונה או לאחר עיצוב המאפה לפני התפיחה השנייה. כשרוצים לאפות את המאפה, מוציאים אותו מהמקפיא, מפשירים במקרר בלילה, מתפיחים וממשיכים עפ"י המתכון.

(באדיבות 'שמרית')

 

 

המטבחון

עוגיות חמאה מלבבות

(באדיבות מיקי שמו – שף ראשי רשת 'שמו קונדיטוריה')

 

החומרים  

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

75 גרם סוכר

2 ביצים

קורט מלח

חצי שקית אבקת אפייה

250 גרם קמח

50 גרם אבקת שקדים

50 גרם קורנפלור

כפית תמצית וניל

50 גרם אגוזי לוז

 

אופן ההכנה

ערבבו את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד הומוגניות, במהירות איטית

הוסיפו את הביצים והמלח ומיד לאחר מכן את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, קורנפלור, אבקת שקדים, אגוזי לוז ווניל

השאירו את הבצק למנוחה למשך כחצי שעה

רדדו את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ וקרצו תצורות לב.

הניחו בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה

ניתן להבריש קלות בחלבון ומיד לאחר מכן לפזר מעל אגוזי מלך קצוצים, שקדים גרוסים, אגוזי פקאן קצוצים, סוכר, קינמון, סוכר חום וכדומה

אפו ב-170 מעלות למשך כ-12 דקות

לאחר צינון העוגיות בזקו עליהן אבקת סוכר.

 

 

חדש על המדף

ערב ניגודים  

רשת האופנה 'פרופיל' (PrOfil), מציגה קולקציית בגדי ערב יפיפייה לנשים, המשלבת ניגודים כמזרח ומערב, וגזרות קלאסיות עם טקסטורות נועזות וכפלים, לכדי שפה עיצובית אחת, היוצרת מראה רב נוכחות ומחמיא לצללית. מעצבת המותג, לי כרמל, שילבה כפלים ורבידה עם שמלות ערב, גזרות קלאסיות עם טקסטורות ייחודיות כהדפסי נחש, מטאלי, בדים במראה רטוב, קרושה ועוד, והשפעות יפניות לצד רטרו לשנות הסבנטיז. הפריטים מופיעים במספר חזרות מצומצם ובצבעוניות עונתית של אפור, מטאלי, סגול לילך, כחול רויאל, שחור קלאסי או מבריק וירוק במבוק. המחיר לשמלות: החל מ-199 ש"ח ולטופים: החל מ-169 ש"ח (מחירי סוף עונה), ברשת חנויות 'פרופיל' בקניון 'איילון' רמת גן, קניון גבעתיים, ברחוב סוקולוב 39 ברמת השרון, ובכ-50 חנויות אופנה מובחרות ברחבי הארץ. 

 

טעון טיפוח

רשת 'מישל מרסייה' משיקה סדרת מברשות 'פרופסיונל' במבנה גיאומטרי המשלב 428 בליטות סירוק במיקומים וגבהים שונים, המקלות על הברשת השיער ופורמות קשרים עקשניים. המברשות בעלות 3 דרגות קושי עפ"י סמיכות השיער (50 ש"ח). 'רבלון' משיקה ערכת פדיקור ביתית PEDI EXPERT SHOWER, לשימוש רטוב באמבטיה, או על כף רגל לחה, להסרת עור קשה מכף הרגל (80 ש"ח). 'ד"ר פישר' משיק בסדרת 'אפקטיב קר' סדרת שפתונים המעניקה לחות אפקטיבית, טיפול בשפתיים יבשות וסדוקות והגנה מקרינת השמש, למראה יפה ובריא לאורך זמן (10 ש"ח). 'ג'ייד' מציגה את מראה Naturally Flawless – איפור זורם והרמוני, במגמה של חזרה לטבע, בשימוש במוטיבים של שלכת ואדמה, בסדרה הכוללת צלליות, עפרון שפתיים, שפתונים, גלוס ולק (50-100 ש"ח). Calm Innovation לעור רגיש, משיקה את 'ליפ פרפקטור' – קרם טיפוח לשפתיים מלאות יותר, למיצוק, טשטוש קמטים ומניעת חדשים וכבסיס לאיפור (55 ש"ח). 'לייף' משיקה 'סבון הפתעה' אל נוזלי המכיל בתוכו גם צעצוע לילדים, בניחוחות צמר גפן מתוק, בננה ומלון (14 ש"ח).     

 

לעינייך בלבד  

עם הפצעת קרני שמש ראשונות משיקה 'אופטיקנה' קולקציה מגוונת, צבעונית ועשירה, של משקפי שמש וראייה בשלל דגמים, צבעים ועיצובים, המשדרת אופנתיות וסטייל ואינה פוסחת על הטרנדים הבולטים של העונה. השנה מאופיינת הקולקציה בצבעוניות עזה, השפעות רטרו חזקות שממשיכות עונה נוספת ועיצובי אובר-סייז בצורות מיוחדות של המסגרות והמוטות. הקולקציה מציעה מבחר רחב של מסגרות במראה סולידי ויוקרתי השומר על עידון ומתאפיין בקווים נקיים, עדכניים ואופנתיים. ניתן למצוא באופן בלעדי מספר מותגים מובילים: KOYA – מותג היוקרה המצליח של הרשת. KOYA EXCLUSIVE – קו יוקרתי אלגנטי בעיצוב אופנתי מוקפד בתשומת לב לפרטים הקטנים. KOYA HOUTE COUTRE – קולקציה יוקרתית ממתכת אצטט איכותית, עם אבני סברובסקי. RAP – בדגמי וינטאג' וספורטיביים, לצעירים וצעירים ברוחם. SM – קו צעיר ואופנתי לכל הגילאים. GOLD&WOOD פריז – משקפי שמש מעץ, במראה קלאסי, יוקרתי ועדכני. 'קרטייה-פריז' – בעבודת יד מדוקדקת המתאפיינת ביוקרה ואיכות בדגמים המשלבים מתכת וזהב 24 קראט.

 

 

שווה לדעת

חברת 'נאופלאם' מבית 'האחים שרון' – יבואנית כלי בישול בריאים ומעוצבים, מתגייסת לטובת ילדי 'וריאטי', ומציעה מהדורה מוגבלת של מחבתות בריאותיות ב-10% הנחה, מהן תתרום החברה 10 ש"ח, לטובת התוכנית 'אמץ ילד'. החברה תציע מהדורה מוגבלת של 13,000 מחבתות אדומות עם ציפוי אקולון מהפכני, שתוכלו לזהות באמצעות מדבקת הלב שבבסיסם. להשיג בכל הגדלים ברשת ACE ובנקודות המכירה. המחיר: 179-289 ש"ח.

תשלובת החלב של 'תנובה' מציגה נראות חדשה באריזות חדשות, של המוצרים: חלב, גבינה וקוטג', תחת המיצוב: "תנובה. לגדול בבית ישראלי".

רשת 'מגה' נרתמת למאבק העולמי בזיהום הסביבה, ומציעה ליין חדש ומעוצב של תיקים אקולוגיים במגוון צבעים, בעלי יכולת נשיאה של 9 ק"ג, בעיצובו של ברוך נאה, כתחליף לשקיות הניילון. המחיר: 4-5 ש"ח.

'בונז'ור' משיקה מיני מאפה בורקס מבוסס בצק עלים פריך, במילוי תפוח אדמה צ'ילי מתוק, ובמילוי גבינה עם זיתים. המחיר: 36.90 ש"ח לק"ג, בנקודות המכירה.    

קונים נתחי פרימיום 'אדום אדום' של 'תנובה' במחיר מוזל, ומקבלים במתנה רוטב 'אוליביה' לסטייק או צלי, ברשתות 'מגה' ו'מגה בעיר', עד ה-28.2.

בהזמנת ארוחה זוגית במסעדת 'ערבסקה' בפתח תקווה – מטבח לבנוני, בכשרות הרב עובדיה יוסף, תקבלו במתנה סלסלת שי מהודרת בשווי 120 ש"ח, הכוללת בקבוק יין 'קברנה סוביניון' אדום, שתי כוסות יין ושוקולדים, עד ה-14.2.

'קולגייט' מציעה מברשות שיניים לילדים, מעוטרות בדמויות 'דורה ' ו'שרק', ב-10 ש"ח, משחת שיניים 'טוטאל 12', ב-17 ש"ח ומשחת שיניים 'סנסטיב' ב-20 ש"ח, ברשתות, 'הריבוע הכחול' ו'שופרסל', עד ה-28.2.

בקניית אריזה מסדרת Planters Trail Mix – תערובת אגוזים, פירות ופיצוחים בארבעה טעמים מבית 'קראפט פודס ישראל', תקבלו במתנה אריזה נוספת, ברשתות 'שופרסל' ו'שופרסל שלי', עד ה-28.2.

85% הנחה על מוצר שני, ברשת 'איל מקיאג', עד ה-28.2.

'אסם' יוצאת בפרויקט 'ספר המתכונים של אמא', לשימור ספר המתכונים המשפחתי. באתר 'בישולים' של 'אסם': www.bishulim.co.il, תמצאו תוכנה ידידותית ליצירת ועיצוב הספר, בתוספת תמונות משפחתיות, חוויות וסיפורים. הספר מגיע הביתה מודפס ובכריכה קשה. המחיר (36 עמודים): 49.90 ש"ח.