בשבע 386: נכנס יין

טיפים לקנייה ולאכסון יינות

פנחס ורבקה קופר , י' בניסן תש"ע

יין

  • מומלץ לחשב את כמות היין לפי המוזמנים. בקבוק של 750 מ"ל מספיק לשש כוסות.
  • כדאי לגוון בסוגי היין כדי שיתאימו לטעמם האישי של כל המוזמנים. קנו גם יין לבן וגם אדום והגדילו את המבחר, כך שיוסיף עושר ועניין לארוחה. התאמת היין לאוכל חשובה, אך מה שחשוב יותר הוא טעמכם האישי.
  • ניתן לרכוש יין ברשתות שיווק, אך מומלץ לקנותו בחנויות מתמחות בהן תקבלו עזרה מקצועית ותוכלו לוודא שהמוצר שאתם מקבלים נשמר כראוי והינו באיכות גבוהה. אל תתפתו לרכוש יין במקומות בהם לא שומרים עליו בהתאם, גם אם המחיר אטרקטיבי. יין הוא מוצר רגיש בעיקר לשינויי טמפרטורה וחום. לאחר הרכישה אל תשאירו את היין ברכב, החום פוגע בו.
  • בעת הקנייה שימו לב לשנת הבציר המופיעה על התווית. יינות לבנים צעירים (שלא עברו תהליך יישון) ויינות רוזה, רצוי לקנות משנות הבציר האחרונות. אם צבע היינות הלבנים היבשים או היבשים למחצה הוא זהוב מדי, רצוי שלא לקנותם. הדבר עלול להצביע על אחסון לקוי.
  • במידה וגובה היין בבקבוק נמוך מהרגיל – 3 ס"מ מצוואר הבקבוק, רצוי שלא לקנותו. 
  • הימנעו מטלטול היין בזמן אחסונו ולפני שתייתו.
  • צננו יינות לבנים ומבעבעים מספר שעות לפני הארוחה. אל תתפתו להכניס אותם למקפיא. דאגו שהיין ימשיך להיות קר במהלך הארוחה. מומלץ להשתמש לשם כך בשמפניירה (דלי בו ממלאים קרח ומים). יינות אדומים מומלץ לשתות בטמפרטורה של 18-20 מעלות.
  • אם נשארו לכם יינות סגורים הניחו אותם בארון חשוך, קרוב לרצפה ואל תשמרו אותם לאורך זמן. העיקרון שצריך להנחות אתכם הוא לקנות ולשתות.
  • בקבוק יין שנפתח ניתן לשמור עד שלושה ימים. יין לבן ויין קינוח יש לשמור במקרר. ניתן להשתמש במשאבת וואקום על מנת שהטעמים והניחוחות של היין יישארו לאורך זמן, אך עדיין, לאחר שלושה ימים, עדיף לבשל איתו.
  • יין הוא חומר גלם. ככל שהיין שתוסיפו בבישול טוב יותר, כך גם תשתבח המנה. לא כדאי להשתמש ביין שנמצא במקרר תקופה ארוכה. הוא וודאי התחמצן וטעמו המקולקל לא יוסיף למנה. כדאי לבשל ביין איתו תכננתם ללוות את הארוחה.

 

(באדיבות 'יקבי רמת הגולן')