בשבע 386: המטבחון

פנחס ורבקה קופר , י' בניסן תש"ע

עוגת מוס קוקוס כשרה לפסח

==================

(באדיבות קונדיטוריית 'עוגות בן עמי')

 

החומרים

----------

לבסיס

-------

  חלבונים 5

1 וחצי כוסות סוכר

150 גרם קוקוס טחון

 

למוס

------

200 גרם שוקולד מריר

  חלמונים 5 

250 מ"ל שמנת מתוקה

1 וחצי כפות סוכר

 

אופן ההכנה

-------------

  • לבסיס העוגה: מקציפים את החלבונים והסוכר עד שמתקבל קצף קשה ומבריק, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ, מעבירים לתוכה את המרנג ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות, עד שהחלק העליון מתקשה. מוציאים ומקררים.
  • להכנת המוס: ממיסים את השוקולד בבאן מארי (ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את השוקולד ומחממים עד להמסה מלאה). מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים. מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר, ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
  • להכנת העוגה: יוצקים את המוס על הבסיס האפוי ומעבירים למקרר למספר שעות (אפשר גם במקפיא).